Life

Cele două alimente care distrug creierul. Îl ”macină” și pot duce la apariția unor boli grave

Aceste două alimente distrug creierul, avertizează specialiștii. Consumate regulat, îl ”macină” și pot duce la apariția unor boli grave.
17.01.2024 | 17:00
Cele doua alimente care distrug creierul Il macina si pot duce la aparitia unor boli grave
Cele două alimente care distrug creierul. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Probabil știi deja că anumite alimente distrug creierul. Care sunt însă acestea și cât de mult rău ne fac? Specialiștii spun că în timp, ele pot duce la apariția unor boli grave.

Cele două alimente care distrug creierul

Anumite obiceiuri, alimente, dar și băuturi, sunt mai periculoase decât am fi crezut. Ele ne distrug creierul în timp și de asemenea, pot avea efecte nedorite și asupra organismului nostru.

ADVERTISEMENT

Astfel, dacă vrem într-adevăr să avem un creier sănătos, e bine să avem grijă la regimul nostru alimentar. Nimeni nu își dorește pierderi de memorie și cu atât mai multe anumite afecțiuni precum Alzheimer.

Care sunt, deci, cele două alimente care distrug creierul? În primul rând carnea roșie. Deși are o mulțime de beneficii pentru organism, acesta trebuie consumată cu mare atenție.

ADVERTISEMENT

Specialiștii spun că poate deveni un pericol pentru creier dacă e consumată des. O alternativă mai sănătoasă este fie carnea de pui, fie peștele. Iar diferența o simțim în timp.

Și alimentele bogate în zahăr distrug creierul. Într-adevăr, poate fi dificil să ne abținem de la niște dulciuri. Dacă suntem însă conștienți de efectele adverse, poate ne va fi mai ușor în viitor.

ADVERTISEMENT

Ce alternative sănătoase avem

Alimentele bogate în zahăr consumate în exces pot duce la apariția unor afecțiuni precum obezitate, sau diabet. Mai mult de atât, ele pot să contribuie decisiv la declanșarea demenței, avertizează specialiștii.

Iar pe lângă aceste două alimente, o băutură extrem de periculoasă pentru creier este alcoolul. Atunci când este consumat în exces, acesta poate dăuna sănătății creierului nostru, arată Express.

ADVERTISEMENT

Și totuși pentru ce alimente să optăm ca să fim în siguranță? Fructele și legumele joacă un rol esențial. Ele sunt bogate în antioxidanți, dar și substanțe nutritive care sprijină sănătatea creierului. Iar același lucru este valabil și în cazul cerealelor.

De asemenea, acizii grași sănătoși sunt și ei buni pentru creier. Iar aceștia se regăsesc în nuci nesărate, dar și semințe. Totodată, uleiul de măsline conține acizi grași, iar la fel și peștele.

ADVERTISEMENT