Life

Cele două aplicații care îți pot distruge telefonul. Șterge-le imediat înainte să te confrunți cu numeroase probleme

Un expert în securitate a dezvăluit care sunt cele două aplicații pe care nu trebuie să le ai niciodată în telefonul tău.
31.07.2023 | 08:00
Cele doua aplicatii care iti pot distruge telefonul Stergele imediat inainte sa te confrunti cu numeroase probleme
Ce aplicații nu trebuie să păstrezi în telefon. Sursa foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

Un expert în securitate a dezvăluit cele două tipuri de aplicații pe care nu este bine să le ai în telefon. Te pot pune în pericol și, în plus, ocupă multă memorie în mod inutil. Iată despre ce este vorba.

Ce aplicații nu trebuie să ai în telefon

James McQuiggan, un expert în securitate de la KnowBe4, a dezvăluit pentru publicația The Sun că nu este bine să păstrezi în telefon aplicațiile învechite și neutilizate de multă vreme, deoarece conțin informații despre tine și pot ocupa spațiu”.

ADVERTISEMENT

Pe de altă parte, acesta a mai spus că pentru a nu fi riscante, indicat ar fi ca aplicațiile să fie descărcate numai din surse sigure și renumite pentru așa ceva, precum magazinele Google Play sau App Store.

În caz contrar, ai putea chiar și să fii spionat prin intermediul unor aplicații. „Dacă nu ai încredere totală în aplicație, riști să instalezi un software rău intenționat  sau alt cod care urmărește să-ți fure datele sau să-ți deterioreze telefonul”, a explicat James McQuiggan.

ADVERTISEMENT

Iar aici poate fi vorba despre o aplicație de editat poze. De asemenea, vizate mai pot fi și alte aplicații de înregistrare voce, ori chiar de socializare, așa că verifică-le.

Expertul în securitate a precizat că un alt aspect important atunci când vine vorba despre siguranța dispozitivului este ce și câte permisiuni oferi aplicațiilor pe care le instalezi. Cele destinate înșelătoriei cer adesea dreptul de a utiliza camera, microfonul și locația fără a fi nevoie de ele, de fapt.

ADVERTISEMENT

Dacă o aplicație terță solicită accesul la microfon și nu este clar de ce, acesta ar putea fi un semn că ceva nu este în regulă și telefonul , la fel ca și siguranța ta, se află în pericol. În acest caz, soluția cea mai la îndemână este să o ștergi.

Citește cu atenție recenziile

De asemenea, înainte de a instala anumite aplicații, citește cu atenție recenziile. Familiarizează-te cu conținutul și abia apoi descarc-o pe dispozitiv. Dacă nu ai auzit până acum de ele și nimeni nu și-a dat cu părerea, atunci este un steag roșu.

ADVERTISEMENT

„Luați în considerare funcția aplicației și ceea ce are nevoie pentru ca aceasta să funcționeze. Aplicațiile de rețele sociale adoră să aibă acces la toate contactele tale pentru a te ajuta să-ți găsești alți prieteni.

Poți să-ți cauți prietenii fără a-ți livra toate contactele din lista ta de contacte și să te protejezi pe tine și pe prietenii tăi”, a mai spus James McQuiggan despre ce aplicații nu trebuie să ai niciodată în telefon.

ADVERTISEMENT