Life

Cele două butoane din mașină care te scapă de o mare probleme. Toți șoferii trebuie să știe de aceste funcții

Știai că două butoane din mașină te pot scăpa de o mare problemă? Orice șofer trebuie să cunoască aceste funcții importante.
17.01.2024 | 19:35
Cele doua butoane din masina care te scapa de o mare probleme Toti soferii trebuie sa stie de aceste functii
Cele două butoane din mașină care te scapă de o mare probleme. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Poate nu știai, dar două butoane din mașină te pot scăpa de o mare problemă. Mai mult de atât, îți fac și drumul mult mai sigur. Este vorba despre două funcții extrem de importante.

Cele două butoane din mașină care te scapă de o mare probleme

În timpul iernii, șoferii se pot confrunta cu o situație destul de neplăcută. Este vorba despre parbrizul aburit. Durează ceva timp până când acesta revine la normal. Unele persoane însă nu vor să aștepte atât de mult.

ADVERTISEMENT

Totuși, dacă nu vezi clar prin parbriz, te expui pericolului. De asemenea, ceilalți participanți la trafic pot fi și ei în pericol în momentul în care vizibilitatea ta este una redusă.

Și totuși cum să cureți rapid parbrizul și să îl dezaburești? Aceste două butoane din mașină te vor scăpa de această mare problemă. E bine să știi de două funcții interesante pe care vehiculul tău le are.

ADVERTISEMENT

Într-un videoclip publicat recent, un utilizator de pe rețelele de socializare a dezvăluit un truc genial. Nu trebuie decât să apeși două butoane din mașină și în scurt timp scapi de parbrizul aburit.

De ce să pornești aerul condiționat când intri în mașină

Acesta a pornit aerul condiționat în primă fază. De abia apoi, el a apăsat și buton de ”dezaburire”. Menționăm că acest simbol are un parbriz curbat cu trei săgeți îndreptate în sus.

ADVERTISEMENT

Ce se întâmplă dacă apeși aceste două butoane în mașină? Conform Mirror, prin utilizarea aerului condiționat, aerul umed din interiorul vehiculului este aspirat. Acesta este apoi înlocuit cu aer mult mai uscat, ceea ce ajută la curățarea parbrizului.

Ce faci însă dacă mașina ta nu are aer condiționat? Este suficient să cobori geamurile laterale pentru același efect. În acest mod vei pleca la drum mai repede și de asemenea, vei fi în siguranță.

ADVERTISEMENT

Ulterior, odată ce parbrizul nu mai este aburit, temperatura poate fi crescută treptat, în funcție de preferințe. Iar șoferii care au mașini ceva mai noi au și ei o astfel de funcție pe care se pot baza.

ADVERTISEMENT