Life

Cum se dezgheață, de fapt, corect parbrizul de la mașină. Trucuri utile pentru toți șoferii

Care e cea mai bună metodă pentru a scăpa de gheața de pe parbrizul autoturismului. Sfaturi prețioase pentru toți conducătorii auto.
11.01.2024 | 17:19
Cum se dezgheata de fapt corect parbrizul de la masina Trucuri utile pentru toti soferii
Care e cea mai bună metodă pentru a scăpa de gheața de pe parbrizul autoturismului. Sfaturi prețioase pentru toți conducătorii auto. Sursa foto: freepik.com
ADVERTISEMENT

Cum se dezgheață, de fapt, corect parbrizul de la mașină. Trucuri utile pentru toți șoferii care folosesc autovehiculul încă de la primele ore ale dimineții, chiar și în zilele friguroase de iarnă sau cu ger năprasnic.

Care e cea mai bună metodă pentru a scăpa de gheața de pe parbrizul autoturismului. Sfaturi prețioase pentru toți conducătorii auto

Care e cea mai bună metodă pentru a scăpa de gheața de pe parbrizul autoturismului. Sfaturi prețioase pentru toți conducătorii auto din România. Soluțiile sunt simple, rapide și la îndemâna tuturor oamenilor.

ADVERTISEMENT

Majoritatea au deja în portbagaj sau în torpedou un spray special pentru a înmuia gheața care s-a format pe mașină. Acesta se găsește în multe supermarketuri românești la un preț accesibil, însă se poate recurge și la alte metode.

Una dintre cele mai simple și utile este acoperirea parbrizului peste noapte cu o pătură sau cu un material termic. Acest lucru împiedică formarea gheții sau pentru o poate încetini considerabil. A doua zi îndepărtarea gheții este mai ușoară.

ADVERTISEMENT

Pentru a face acest lucru se folosește o racletă pentru parbriz. Ea poate fi folosită pentru a îndepărta manual gheața formată pe parbriz. E foarte important să te asiguri că racleta este curată pentru a nu zgâria suprafața parbrizului.

Dacă este posibil și nu ești un șofer care se grăbește dimineața pentru a ajunge la locul de muncă, atunci este bine să pornește motorul mașinii și să îl lași să funcționeze câteva minute pentru a permite încălzirea parbrizului.

ADVERTISEMENT

Se poate folosi cu cea mai mare încredere și butonul de dezgheț care te poate ajuta să scapi de această problemă neplăcută mult mai repede. Ventilatorul are rolul de a încălzi geamul din interior și ajută la topirea înghețului.

Trucuri rapide pentru îndepărtarea gheții de pe parbriz

Un alt truc rapid care duce la îndepărtarea gheții de pe parbrizul mașinii are legătură cu o serie de ingrediente pe care le găsești în bucătărie. O soluție formată din două părți de oțet și una de apă funcționează de minune.

ADVERTISEMENT

Amestecul se pulverizează direct pe parbriz. De asemenea, șoferii trebuie să știe că pot amesteca alcool izopropilic cu apă într-un raport de 2:1. Și această soluție ajută la dezghețarea parbrizului înainte de a ieși în trafic.

În plus, funcționează extrem de bine și sarea de masă și soluția salină. Aceste două produse scad punctul de îngheț al apei și dizolvă gheața mult mai rapid. Pe de altă parte, este indicat să nu folosiți ștergătoarele când sunt înghețate pentru că se pot rupe ușor.

ADVERTISEMENT
Tags: