Life

Cele două lucruri pe care trebuie să nu le mai consumi chiar de acum. Mihaela Bilic: “Merită un ianuarie uscat”

Mihaela Bilic a vorbit despre cele două lucruri pe care trebuie să nu le mai consumi chiar de acum. Poți începe anul în forță dacă renunți la ele.
09.01.2024 | 07:22
Cele doua lucruri pe care trebuie sa nu le mai consumi chiar de acum Mihaela Bilic Merita un ianuarie uscat
Cele două lucruri pe care trebuie să nu le mai consumi chiar de acum. Mihaela Bilic. Sursă foto: Facebook, Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Mihaela Bilic vine cu recomandări importante și vorbește despre cele două lucruri pe care trebuie să nu le mai consumi de acum. Vei vedea diferența dacă renunți la aceste obiceiuri alimentare.

Cele două lucruri pe care trebuie să nu le mai consumi chiar de acum

Toată lumea își dorește un stil de viață sănătos, dar și o stare de bine. Iar alimentația joacă și ea un rol extrem de important în acest sens, astfel că este bine să fim atenți la detalii.

ADVERTISEMENT

Nutriționistul Mihaela Bilic are și ea o recomandare importantă. Există două lucruri pe care nu trebuie să le mai consumi. Iar pentru că e început de an, poți renunța la ele chiar de acum și diferența o vei vedea rapid.

Despre ce este vorba? Mihaela Bilic prezintă conceptul ”Dry January”, care pentru unii poate fi o provocare. Iar primul obicei vizat este consumul de alcool. Conform nutriționistului, dac renunțăm la alcool de acum, timp de o lună de zile, o să ne simțim mult mai bine.

ADVERTISEMENT

Se pare că alcoolul nu aduce niciun beneficiu organismului, ci doar ne relaxează. Astfel, putem să trăim liniștiți fără el. Totodată, Mihaela Bilic a vorbit și despre efectele negative pe care consumul de alcool le are asupra organismului.

„Ianuarie “uscat”🥂🎂 Nu, nu e vorba de vremea de afară, ci de obiceiurile noastre alimentare. Conceptul vine din Anglia, unde “Dry January” se vrea o provocare de început de an care vizează consumul de alcool. După excesele gastronomice din perioada sărbătorilor este firesc să pornim în noul an cu rezoluții legate de un stil de viață sănătos. Iar renunțarea la alcool timp de o lună de zile poate fi un bun început!😜

ADVERTISEMENT

De ce alcoolul? Pentru că este un element fără de care putem trăi liniștiți, nu este necesar în niciun fel organismului, el doar ajută la relaxare. Însă pentru cei care consumă alcool regulat, o pauză de o lună de zile face diferența. Alcoolul se metabolizează exclusiv în ficat și este o substanță toxică pentru toate celulele din corpul uman, așa că un ianuarie uscat este similar cu un Detox!”, este recomandarea făcută de nutriționist, pe pagina de Facebook.

Recomandările nutriționistului Mihaela Bilic

Iar cel de-al doilea lucru la care poți să renunți chiar de astăzi este zahărul. Mihaela Bilic spune că alcoolul și zahărul au o mulțime de lucruri în comun. Iar primul dintre ele este impactul negativ asupra siluetei.

ADVERTISEMENT

De asemenea, zahărul nu aduce nici el beneficii organismului nostru. El reprezintă practic doar o poftă, pe care o simțim la un moment dat și pe care ne-o satisfacem prin diferite produse dulci.

Mihaela Bilic recunoaște că primele 10 zile vor fi cele mai grele odată ce renunțăm la aceste două lucruri. Ulterior însă, putem face un obicei din asta, iar efectele asupra organismului le vom vedea în scurt timp.

„Nici nu știți cât de mult se aseamănă zahărul cu alcoolul ca impact negativ asupra celulelor și asupra siluetei. Gata cu relaxarea. V-ați făcut toate poftele de sărbători, acum este momentul să descoperiți ce gust are viața fără zahăr!

Ca și alcoolul, zahărul nu este esențial pentru supraviețuire, mai degrabă ține de poftă și plăcerea pentru gustul dulce. Zahărul are “calorii goale”, adică nu aduce beneficii pe plan nutrițional. Și la fel ca alcoolul ajută la îngrășat, cu formarea unui colăcel de grăsime pe abdomen. (…) 

Degeaba iubește capul nostru zahărul și alcoolul, nici ficatul, nici celulele și nici silueta nu sunt fericite în prezenta lor. Dacă vreți să fiți sănătoși și să începeți anul în formă bună merită un “ianuarie uscat”, fără alcool sau/și fără zahăr! Primele 10 zile sunt mai grele dar apoi o să înceapă să vă placă și, cine știe, poate o țineți așa până la Paște”, adaugă nutriționistul Mihaela Bilic.

ADVERTISEMENT