Life

Cele mai bune trucuri pe care românii le folosesc pentru a face cumpărături mai ieftine. “Am rămas cu o jumătate de salariu”

Cele mai bune trucuri utilizate de români pentru a face cumpărături mai ieftine. Aceste metode pot face diferența în portofel.
22.02.2024 | 23:26
Cele mai bune trucuri pe care romanii le folosesc pentru a face cumparaturi mai ieftine Am ramas cu o jumatate de salariu
Ce soluții au găsit românii pentru a economisi bani. Sursa foto: Freepik, Pinterest/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Românii au dezvăluit cele mai bune trucuri pentru a face cumpărături mai ieftine în contextul în care au avut loc scumpiri în ultima vreme. Soluțiile sunt la îndemâna tuturor și ar putea face diferența.

Cele mai bune trucuri folosite de români pentru a face cumpărături mai ieftine

În ultimii ani, prețurile au crescut destul de mult în România, motiv pentru care oamenii încearcă să se adapteze. Aceștia plănuiesc cum să-și împartă banii pentru a putea face față situației.

ADVERTISEMENT

Anul trecut, România a avut a doua cea mai mare rată de inflație dintre țările din Uniunea Europeană. Au crescut mai ales prețurile la alimente, așa că mulți români nu și-au putut permite produse de bază.

Românii sunt cei mai expui riscului de sărăcie și excluziune socială din UE, conform statisticilor Eurostat. În acest context al inflației, românii caută metode pentru a nu cheltui foarte mulți bani la cumpărături.

ADVERTISEMENT

Pe rețelele de socializare, un român i-a întrebat pe internauți cum se descurcă cu prețurile actuale. Bărbatul și soția sa au doi copii, așa că a vrut să știe cum procedează alții pentru a economisi bani.

“Suntem o familie obișnuită, muncesc și eu, muncește și soția, amândoi câștigăm salariul mediu pe economie, dar nu ne ajung banii sub nicio formă. Avem doi copii, un credit imobiliar care aproape s-a dublat în ultimul an, așa că nu e simplu.

ADVERTISEMENT

Am văzut că există diverse grupuri pe Facebook unde lumea discută despre cum se descurcă în condițiile grele de acum, am cerut sfaturi peste tot, dar evident că nimeni nu are rețeta perfectă.

Îndrăznesc să vă întreb totuși, cum reușiți să vă administrați ca să nu dați toți banii pe chirii, rate la bănci și mâncare?”, a întrebat românul.

ADVERTISEMENT

Mai multe persoane i-au răspuns bărbatului la postare și i-au oferit câteva idei despre ce ar putea face. Unii caută oferte atunci când merg la cumpărături, indiferent că este vorba despre alimente sau articole vestimentare.

Metodele găsite de români pentru a face față scumpirilor

O femeie a răspuns la întrebarea românului și a spus că hainele le comandă, de exemplu, de pe site-uri străine. Acesta au prețuri mult mai bune, spre deosebire de mall-uri. În plus, femeia stă în chirie în afara orașului, lucru care o ajută să facă economii.

“Eu mă duc să fac cumpărăturile doar în magazinele de discount și caut oferte la ce e mai bun. Haine îmi iau de pe site-uri de afară la prețuri jumătate ca în România.

Uite, mi-am luat o geacă după sărbători, iar de câteva zile și-a luat și vecina exact ca a mea, dar de trei ori mai scump ca mine! De ce? Pentru că n-a știut de unde s-o ia și a luat-o dintr-un mall, a cumpărat-o din România.

În ce privește chiria, am ales să stau în afara orașului, dar la numai câțiva kilometri, așa că și aici economisesc un 50%”, a fost răspunsul utilizatoarei, notează adevarul.ro.

O altă persoană a sugerat, de asemenea, soluția cu “vânătoarea” de oferte la supermarket. Carnea și produsele lactate au reduceri în mod regulat, iar prețurile sunt mult mai avantajoase.

“Ideea, adică soluția, dacă vreți, e să vă uitați la oferte mereu. Periodic apar în supermarketuri oferte ba la carne, ba la brânzeturi. Mergeți atunci și în loc să luați un kilogram de carne cu 30-40 de lei, luați vreo 5 kilograme la 20 de lei kilogramul, iar acasă vă împărțiți în porții și o băgați în congelator”, a fost răspunsul oferit de alt utilizator.

De altfel, legumele cumpărate toamna reprezintă o soluție potrivită, deoarece sunt mai ieftine. Cei care fac acest lucru trebuie să aibă, totuși, unde să le depoziteze.

“E doar un exemplu. Apoi, luați cartofi, ceapă și alte legume toamna, când sunt ieftine, le luați cu sacii, dacă aveți unde să le țineți. Credeți-mă, merită.

Am luat ceapă cu 1.50, acum am văzut că în unele magazine ajunge și la 6-7, am luat cartofi la fel, acum sunt 4 lei. Poate nu pare mult, dar banii ăștia se adună și ajung să conteze”, a continuat acesta.

La ce obicei a renunțat o femeie pentru a salva bani

O altă doamnă i-a spus internautului că nu ar fi trebuit să achiziționeze locuință în această perioadă. Ratele au crescut destul de mult, așa că este greu pentru oameni să facă economii.

În privința mâncării, femeia a spus că nu mai obișnuiește să mănânce în oraș, lucru care a fost foarte util. Aceasta a constatat, apoi, că îi rămân mulți bani în plus dacă gătește acasă.

“Eu nu mai mănânc în oraș de când a fost pandemia și dintr-o dată am rămas cu o jumătate de salariu sau și mai bine. Încerc să cumpăr mâncare din piață, de la țărani, iau cantități mai mari, iar ei lasă totul ceva mai ieftin”, a adăugat aceasta.

ADVERTISEMENT
Tags: