News

Cele mai ciudate prezențe din istoria El Clasico! Echipa combinată de start a jucătorilor care au sfârșit în anonimat la Real Madrid și Barcelona

18.12.2019 | 17:06
Cele mai ciudate prezente din istoria El Clasico Echipa combinata de start a jucatorilor care au sfarsit in anonimat la Real Madrid si Barcelona
ADVERTISEMENT

Derby-ul dintre Real Madrid și Barcelona mereu a stârnit un val de interese și de atracții din partea microbiștilor de pretutindeni. De-a lungul istoriei, mai mulți fotbaliști de excepție și-au făcut prezența în El Clasico, dar au existat și câteva apariții ciudate în derby-ul suprem al Spaniei.

Cele mai ciudate apariții din istoria El Clasico

El Clasico a oferit de-a lungul timpului mai multe apariții surprinzătoare ale unor fotbaliști care au uimit pe toată lumea ajungând la Real Madrid sau Barcelona. Jucători precum Thomas Gravesen, Royston Drenthe sau Alex Song au jucat în derby-ul Spaniei, iar fanii ambelor echipe se întreabă și în prezent cum au putut să fie aduși pe „Camp Nou” și „Santiago Bernabeu”. ?

ADVERTISEMENT

Jose Pinto (Barcelona) – Portarul mexican nu a fost un jucător slab, dar concurența cu Victor Valdes a fost foarte dificilă pentru el. În șase sezoane petrecute pe „Camp Nou”, Pinto a jucat doar 36 de meciuri și a prins o semifinală cu Real Madrid (sezonul 2010/2011), în care a fost eliminat.

Julien Faubert (Real Madrid) – unul dintre cele mai dubioase transferuri din istoria „galacticilor”. Faubert nu era un jucător titular nici măcar la West Ham. În 6 luni petrecute pe „Santiago Bernabeu”, fundașul a jucat doar două meciuri și a „reușit o performanță” unică în fotbal și anume de a adormi pe banca de rezerve în timpul unui meci.

ADVERTISEMENT

Jonathan Woodgate (Real Madrid) – a sosit în echipa „galacticilor” în august 2004 și a costat-o pe Real Madrid 13.500.000 de euro. Adus ca un fundaș central de talie mondială, accidentările lui Woodgate au transformat onoarea de a îmbrăca tricoul „los blancos” într-un adevărat coșmar pe toată durata șederii lui în Spania.

Thomas Vermaelen (Barcelona) – fostul fundaș central al lui Arsenal a jucat doar 9 meciuri pentru Barcelona în două sezoane, dar a reușit să cucerească alături de colegii lui o Cupă a Campionilor, două titluri în Spania și două Cupe ale Spaniei.

ADVERTISEMENT

Pablo Garcia (Real Madrid) – fundașul uruguayan a avut câteva sezoane excelente la Osasuna, dar nu a fost niciodată bine primit de fanii madrileni, iar majoritatea antrenorilor pe care i-a avut la Real Madrid nu l-au agreat prea mult.

Hleb, Gravesen, Rochemback și Drenthe, mijlocașii echipei jucătorilor care au dezamăgit la Real și Barca

Alexander Hleb a fost adus de la Arsenal pe „Camp Nou” și era considerat de mulți specialiști unul dintre cei mai interesanți mijlocași în acea vreme. Bielorusul a eșuat în aventura sa din Spania, ulterior a dezvăluit că a fost numai vina lui pentru eșecul de la Barcelona.

ADVERTISEMENT

„Nu este vina nimănui, în afară de a mea. Antrenorii mi-au spus că este bine să învăț spaniola pentru a mă înțelege mai ușor cu jucătorii, dar am fost încăpățânat. Dacă le-aș fi ascultat sfatul, cariera mea la Barcelona ar fi fost altfel”,  a mai spus Hleb.

Fabio Rochemback (Barcelona) – la vârsta de 20 de ani era privit ca una dintre speranțele clubului catalan. În cinci sezoane pentrecut pe „Camp Nou”, brazilianul a înscris doar patru goluri, iar în 2005 a plecat în Premier League la Middlesbrough, însă cariera sa nu a fost niciodată la fel de impresionantă precum s-a anunțat.

Thomas Gravesen (Real Madrid) – mijlocașul central a fost una dintre cele mai dure prezențe din istoria lui Real Madrid. Danezul a venit de la Everton și a fost un transfer neașteptat pentru „galactici”. A plecat de la echipă, după o bătaie la antrenamente cu Robinho.

Royston Drenthe (Real Madrid) – mijlocașul olandez a fost cel mai bun fotbalist de la Campionatul European din 2007. A fost o mare speranță a madrilenilor, dar a eșuat lamentabil și în prezent a ajuns să joace la o formație din liga a treia olandeză.

Maxi Lopez (Barcelona) – atacantul argentinian, mult mai celebru pentru scandalul în care Mauro Icardi i-a furat soția (Wanda Narra), a fost adus pe „Camp Nou” în 2005, dar viața extrasportivă l-au făcut ca în două sezoane la Barcelona să joace doar două meciuri, după care să fie vândut în Rusia la Spartak Moscova pentru 2.000.000 de euro.

Julio Baptista (Real Madrid) – atacantul a făcut furori la Sevilla, însă când a fost transferat de „galactici” forma sa bună a scăzut brusc. De-a lungul timpului, Baptista a ajuns și în România, la CFR Cluj, unde a fost considerat o „țeapă”.

ADVERTISEMENT
Tags: