Life

Cele mai frumoase soţii şi fiice de preşedinţi de stat! Cum arată Primele Doamne şi fetele acestora

20.06.2020 | 16:03
Cele mai frumoase sotii si fiice de presedinti de stat Cum arata Primele Doamne si fetele acestora
Kim Jong-Un și soția sa/ Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

În multe cazuri, liderii statelor lumii își datorează popularitatea și datorită prezenței grațioase și elegante a soțiilor sau fiicelor lor care, în unele cazuri, sunt chiar mai populare decât respectivii politicieni. Nu rareori se întâmplă ca femeile din familia unui lider puternic să-i amplifice prin contagiune popularitatea.

Desislava Radeva (50 de ani) este ”la femme fatale” a stângii din Bulgaria. Primul ei soț a fost Gheorghi Svilenski, deputat socialist din 2014. Cei doi au divorțat după o căsnicie de 13 ani, având un băiat împreună. După divorț, Desislava a început o relație cu Rumen Radev, pe atunci candidat al Partidului Socialist la funcția de președinte al Bulgariei. Ei s-au căsătorit cu câteva luni înainte ca Radev să devină președinte.

ADVERTISEMENT
Desislava Radeva, împreună cu Brigitte Macron, soția președintelui Franței/ Foto: Hepta

Și Tamara Vučić (39 de ani), prima doamnă a Serbiei, s-a căsătorit în anul în care soțul Aleksandar Vučić a devenit președinte, 2013, dar nu ea a fost implicată deloc în campania electorală a actului șef al statului sârb. Tamara a fost jurnalist de televiziune și a apoi a urmat cursurile Academiei Diplomatice a Ministerului de Externe, după care a avut o scurtă carieră ca diplomat. Ca soție a președintelui, s-a implicat în activități umanitare.

Tamara Vučić, împreună cu soția președintelui turc Recep Tayyip Erdogan/ Foto: Hepta

Potrivit ediției din Ungaria a revistei Forbes, pe locul 2 în clasamentul celor mai influente femei din viața publică figurează Rahel Orban, fiica cea mare a premierului Viktor Orban, în timp ce soția acestuia, Aniko Levai, este abia pe locul 6. Rahel este cea mai în vârstă dintre cei cinci copii ai primului-ministru de  la Budapesta. Ea este căsătorită cu omul de afaceri Tiborcz Istvan a cărui companie, Elios, a fost acuzată că a primit contracte preferențiale cu statul.

ADVERTISEMENT
Rahel Orban, fiica cea mare a lui Viktor Orban/ Sursa: Facebook

Ilham Aliyev este președinte al Azerbaidjanului de 17 ani, funcție de pe care a moștenit-o de la tatăl său. Regimul autocratic pe care l-a instaurat are însă și o parte frumoasă, anume soția și fiicele președintelui. Mehriban Aliyeva (55 ani) provine dintr-o familie azeră foarte influentă și este de profesie medic oftalmolog. Din 2017, soțul ei a desemnat-o ca prim-vicepreședinte ale țării, pe lângă poziția de Primă Doamnă.

Mehriban Aliyeva, prim-vicepreședintele Azerbaidjanului/ Foto: Hepta

Mehriban Aliyeva este mama a trei copii, două fete și un băiat. Fiica cea mare, Leyla (35 de ani), împreună cu sora sa, Arzu (31 de ani) sunt proprietarele mai multor bănci din Azerbaidjan, practic averea familiei Aliyev fiind deținută nominal de către cele două.

ADVERTISEMENT
Arzu (stânga) și Leyla Aliyeva (dreapta), fiicele președintelui Azerbaidjanului/ Foto: Hepta

Președintele Cehiei, Miloš Zeman, și-a făcut numeroși adversari politici din cauza limbajului  mai colorat și a insultelor proferate cu ușurință. Cehii îi mai reproșează și înclinația către consumul de alcool. Nici Prima Doamnă a Cehiei nu a reușit să-l mai domolească, mai ales că Ivana Zemanova este o persoană discretă care preferă să nu apară în public. În consecință, Zeman a decis să o numească pe fiica sa, Kateřina Zemanová, drept ”Prima Doamnă informală”. Însă în 2013, pe când avea 19 ani, fiica președintelui a fost protagonista unui scandal după ce în presă au apărut fotografii care o înfățișau la ceea ce părea o orgie. Deși nu era o participantă ”activă”, Kateřina se uita la cuplu care avea relații intime, în măsura în care puteau fi intime în acel context. Fiica lui Zeman a clamat că imaginilee sunt trucate, dar scuza nu a părut să-i  convingă pe cehi.

Kateřina Zemanová, fiica președintelui Cehiei/ Foto: Hepta

Olena Zelenska (42 de ani), soția președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, s-a îmbolnăvit recent cu o formă moderată de COVID-19. Deși au fost colegi de școală nu s-au cunoscut decât în timpul studiilor universitare. Zelenska a absolvit studii de arhitectură, dar a devenit unul dintre scenariștii trupei umoristice din care făcea și soțul ei parte.

ADVERTISEMENT
Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, împreună cu soția, Olena/ Foto: Hepta

Agata Kornhauser-Duda (48 de ani) este soția președintelui Poloniei, Andrzej Duda. Ca și Carmen Iohannis, Agata Duda este profesoară de liceu, ea predând limba germană, și a continuat să profeseze și după ce soțul ei a devenit șef al statului polonez. În timpul campaniei electorale în urma căreia Andrzej Duda a devenit președinte, soția sa și-a luat o singură zi liberă. Elevii ei o descriu ca pe o profesoară foarte severă.

Agata Kornhauser-Duda, împreună cu Melania Trump, soția președintelui SUA/ Foto: Wikipedia

Legendarul fotbalist George Weah a intrat în politică după ce a pus ghetele în cui și în 2018 a devenit președintele Liberiei. Astfel, Prima Doamnă a țării africane a devenit Clar Weah, născută în Jamaica. Ca soție a președintelui, Clar Weah se ocupă de ajutorarea persoanelor defavorizate din țara de adopție.

Clar Weah, soția președintelui Liberiei/ Foto: Facebook – Clar Weah

Jair Bolsonaro și-a cunoscut cea de-a doua soție, Michelle Bolsonaro (38 de ani), pe când era angajată a Camerei Deputaților din Brazilia. După ce a început relația lor, în urmă cu 13 ani, actualul președinte brazilian a transferat-o la cabinetul său parlamentar și i-a mărit gradual salariul până la 8.000 de dolari. Ca logodnică și soție a viitorului președinte, Michelle a lucrat la cabinetul acestuia timp de un an și jumătate, până când Curtea Supremă Federală a interzis angajarea rudelor în aparatul de stat.

Jair Bolsonaro împreună cu soția la o reuniune internațională/ Foto: Hepta

Sebastian Kurz a devenit ministru de Externe al Austriei la 27 de ani și apoi cancelar la 31 de ani. În ce privește viața personală, șeful Guvernului austriac a rămas fidel iubirii din liceu, Susanne Thier (33 de ani), profesoară de economie.

Cancelarul Austriei, Sebastian Kurz, împreună cu iubita sa, Susanne Thier, la Balul Operei din Viena din 2019/ Foto: Hepta

Din lista celor mai frumoase prime doamne nu putea lipsit Melania Trump (50 de ani), soția președintelui american. Este a doua Primă Doamnă a Statelor Unite de origine străină. Născută Melanija Knavs într-un orășel din Slovenia, a avut o carieră de succes ca fotomodel înainte să-l cunoască pe actualul președinte. Cei doi au un fiu împreună, Barron, de 14 ani.

Melania Trump împreună cu Donald Trump/ Foto: Hepta

Deși apare sporadic în public, a atras atenția și soția dictatorului din Coreea de Nord, Kim Jong Un. Din cauza secretomaniei regimului politic nord-coreean, se știu puține lucruri despre Ri Sol-Ju. Nici măcar anul nașterii nu se știe cu exactitate fiind estimat undeva între 1985 și 1990. Cei doi au un fiu, dar există informații că ar mai exista și alți doi copii.

Kim Jong-Un împreună cu soția, Ri Sol-Ju/ Foto: Hepta
ADVERTISEMENT