Life

Cum a ajuns Maia Morgenstern să joace în “Patimile lui Hristos”. A făcut un rol impecabil acum 20 de ani

Maia Morgenstern, dezvăluiri despre cum a ajuns să joace în “Patimile lui Hristos”. Rolul actriței a fost unul de succes.
10.04.2023 | 17:07
Cum a ajuns Maia Morgenstern sa joace in Patimile lui Hristos A facut un rol impecabil acum 20 de ani
Cum a ajuns Maia Morgenstern să joace în “Patimile lui Hristos”. Sursa foto: Hepta/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Maia Mogenstern a jucat în “Patimile lui Hristos” și a povestit cum a ajuns să primească un rol în celebrul film. Actorii Monica Belluci si Jim Caviezel au fost și ei protagoniști în film. Producția a fost una de succes, dar și controversată, în același timp.

Cum a ajuns Maia Morgenstern să aibă un rol în “Patimile lui Hristos”

Îndrăgita actriță a jucat în numeroase piese de teatru și filme de-a lungul carierei, însă “Patimile lui Hristos” este cel care a făcut-o cunoscută la nivel internațional. Filmul este considerat una dintre cele mai reușite producții cinematografice.

ADVERTISEMENT

Maia Morgenstern a interpretat rolul Fecioarei Maria și a jucat alături de alți mari actori. Mel Gibson a fost regizorul filmului care a făcut istorie la începutul anilor 2000.

Cu ceva timp în urmă, actrița a vorbit despre rolul din film. Producția este una controversată, din cauza scenelor de violență. Maia Morgenstern a fost bucuroasă să fie aleasă în rolul Fecioarei Maria.

ADVERTISEMENT

“Vorbesc despre ‘The Passion of the Christ’ cu mare emoţie, cu bucurie, cu mândrie. Filmul a fost întâmpinat de o adevărată volbură de controverse şi nu ascund faptul că a fost multă suferinţă la vremea aceea, prin întreaga controversă, dar lucrurile s-au aşezat cumva.

Rămâne însă bucuria de a fi participat la un asemenea proiect de asemenea anvergură, rămâne bucuria de a fi fost aleasă”, a declarat actrița acum ceva timp, notează spynews.ro.

ADVERTISEMENT

Maia Morgenstern a ajuns să joace în “Patimile lui Hristos” după ce Mel Gibson a urmărit pelicula “A șaptea cameră”. Regizorul a decis apoi să-i transmită scenariul filmului. Actrița și-a amintit despre cum marele regizor a întrebat-o dacă i-a plăcut scenariul.

“A fost un gest de mare respect, de mare consideraţie. A tratat fiecare colaborator participant la realizarea filmului, a acestui proiect, cu cel mai mare respect, fie că vorbeam despre tehnicieni, fie că vorbeam despre actori din linia întâi, din linia a doua de unde ar fi fost şi-a tratat colaboratorii cu cel mai mare respect. Am simţit că mă angajez cu tot sufletul, mintea cu toată energia, cu tot ce pot”, a mai spus Maia Morgenstern.

ADVERTISEMENT

Maia Morgenstern, despre rolul din celebrul film

Actrița a mai povestit despre cum Jim Caviezel, cel care a interpretat rolul lui Iisus Hristos, i-a propus să joace o scenă în limba engleză. Maia Morgenstern a refuzat și a preferat, în schimb, să joace în limba aramaică. Niciunul dintre ei nu știa limba. Cu toate acestea, au decis să creeze o scenă de la 0.

“Hai să pornim amândoi de la 0. Limba aramaică nu o vorbim, hai să încercăm să construim scena de la 0. Ce știm, ce nu știm, ce ne înțelegem, cât de atenți suntem, care este adevărul, sinceritatea.

Am pornit din același punct de spaimă, de teamă, repetaserăm cuvintele. Dar nu erau cuvintele pe care le folosim în fiecare zi, cum ne adaptăm, cum ne ascultăm”, a mai spus renumita actriță.

În 2024 va apărea și partea a doua din “Patimile lui Hristos”, la 20 de ani de când a fost lansat primul. Și de data aceasta, Jim Caviezel va interpreta rolul lui Iisus Hristos.

ADVERTISEMENT
Tags: