Life

Cele mai mari mituri și neadevăruri despre pisici. De ce nu pot ateriza mereu în picioare când cad

Cele mai frecvente mituri despre pisici. Ce ar trebui să știe, de fapt, persoanele care au acasă una sau mai multe feline.
16.04.2024 | 07:41
Cele mai mari mituri si neadevaruri despre pisici De ce nu pot ateriza mereu in picioare cand cad
Cele mai frecvente mituri despre pisici pe care ar trebui să le știe toți stăpânii de feline. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Pisicile sunt unele dintre cele mai complexe animale. Datorită faptului că trăiesc de ani de zile în preajma oamenilor, blănoasele au început să deprindă anumite gesturi și comportamente. Pisicile transmit mesaje la tot pasul, însă câte dintre acțiunile lor sunt mit și câte sunt realitate.

Cât de bine crezi că îți cunoști pisica

Pisicile sunt unele dintre cele mai comune animale de companie. Cei care vor să aibă un blănos prin preajmă optează pentru feline. Acestea sunt perfecte pentru a-ți ține companie, însă, trebuie să știi că nu este ușor să conviețuiești cu ele.

ADVERTISEMENT

De foarte multe ori, pisicile preiau din comportamentul stăpânului. În acel fel, animalul și omul ajung să trăiască în sinergie, dar asta nu înseamnă că pisica este înțeleasă pe deplin.

Felinele au anumite gesturi și comportamente care ascund adevărate mesaje. De-a lungul timpului, multe dintre lucrurile pe care le știu stăpânii despre blănoasele lor s-au dovedit a fi, de fapt, mituri.

ADVERTISEMENT

Primul și poate cel mai interesant mit despre pisici este legat de spiritul lor de aventură. Chiar dacă sunt în esență animale de pradă, asta nu înseamnă că poți să îți lași felina crescută în apartament să se descurce singură, pe stradă.

În interior, pisicile sunt protejate de multe pericole. Tocmai de aceea, pisicile crescute în casă ajung să trăiască și de patru ori mai mult decât cele care stau afară.

ADVERTISEMENT

Cele mai frecvente mituri despre feline

Al doilea mit este legat de celebra zicală ”pisica aterizează mereu în picioare atunci când cad”. Acest principiu este parțial adevărat. Felinele au deprins un mecanism prin care, în timpul unei căderi, își rotesc capul pentru a avea vizibilitate către sol.

Atunci când cad de la o distanță considerabilă, pisicile se ”transformă” în veverițe zburătoare. Mușchii lor ating un anumit grad de relaxare, ceea ce le permite aterizarea pe cele patru lăbuțe.

ADVERTISEMENT

Există și momente în care pisicile nu aterizează în picioare. Mai exact, atunci când distanța nu este suficient de mare pentru a se redresa. Tocmai de aceea, vei vedea de multe ori pisici accidentându-se când cad de pe un dulap.

Femeile care sunt însărcinate trebuie să știe că felinele nu reprezintă un real pericol nici pentru ele și nici pentru bebeluș. Singurul aspect la care ar trebui să fie mult mai atente este, însă, îngrijirea pisicii. Dacă ia contact cu rozătoare infectate, felina poate veni acasă cu boli care afectează bebelușul în dezvoltare.

Chiar dacă nu sunt câini, pisicile dispun de o abilitate uimitoare de a învăța. În ciuda faptului că mulți cred că felinele nu pot fi dresate, acest lucru este fals. O pisică poate deprinde mult mai mult decât banala folosire a litierei.

Torsul pisicii spune foarte multe despre starea ei. De obicei, stăpânii de pisici cred că aceste animale torc doar atunci când sunt fericite. Ei bine, acest gest al felinelor poate exprima și o stare de nervozitate sau încercarea de a transmite un mesaj.

ADVERTISEMENT
Tags: