Life

De ce te urmărește pisica la baie. Nu te-ai fi gândit la această explicație

Te-ai întrebat vreodată de ce pisica ta insistă să vină cu tine la baie? Cu siguranță nu te-ai fi gândit niciodată la o așa explicație.
14.04.2024 | 20:00
De ce te urmareste pisica la baie Nu teai fi gandit la aceasta explicatie
De ce te urmărește pisica la baie. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Poate te-ai întrebat și tu măcar o dată de ce te urmărește pisica la baie. Este normal acest lucru? Este modul în care animalul tău de companie își arată afecțiunea față de tine? Explicația te va surprinde.

De ce te urmărește pisica la baie

Este bine cunoscut faptul că animalele de companie au diferite obiceiuri. Pe unele dintre ele le înțelegem, însă pe unele poate fi dificil să le descifrăm. Unii se întreabă de ce dau câinii din coadă, în timp ce alții se gândesc de ce pisicile zgârie.

ADVERTISEMENT

Fiecare gest în parte, vine cu o însemnătate. Și poate a venit momentul să știi mai multe despre animalul tău de companie. De ce bine pisica după tine la baie? Dacă treci și tu prin această experiență, iată și motivul.

Dacă te gândeai că pisica te urmărește la baie pentru că îți duce grija, află că nu e adevărat. Fenomenul nu poate fi înțeles pe deplin, însă există o serie de explicații, care cel mai probabil te vor surprinde.

ADVERTISEMENT

În general, dacă și pe tine pisica te urmărește la baie, vei vedea că odată ce o lași înăuntru, aceasta se va holba la tine. Pe de altă parte, dacă o lași în exterior, va face tot posibilul să intre, poate chiar va zgâria și ușa.

Cercetătorul Mikel Delgado, de la School of Veterinary Medicine de la UC Davis, are o explicație. De ce te urmărește pisica la baie? În primul rând întreabă-te dacă nu cumva litiera ei e acolo, arată Inverse.

ADVERTISEMENT

Legătura dintre obiectele sanitare și atracția pisicilor

Dacă această variantă este adevărată, atunci, baia are practic mirosul pisicii, deci acela este locul ei. O altă explicație o reprezintă și obiectele sanitare care se regăsesc în baia ta.

Chiuveta, dar și cada, sunt mult mai netede. Iar această combinație, alături de prezența umană, este una de-a dreptul irezistibilă pentru pisici, adaugă specialistul. „Se poate ca pisicile să prefere suprafețele netede ale chiuvetelor și căzilor”, punctează acesta.

ADVERTISEMENT

Mai există însă și posibilitatea în care pisica ta vrea atenție. În acest mod, ea știe deja că petreci timp în baie și alege să fie acolo cu tine, privindu-te. Nu există explicații clare, adaugă expertul, însă este bine să luăm în calcul aceste situații.

ADVERTISEMENT