Life

Cele mai periculoase obiceiuri din bucătărie. Renunță la ele, pentru că îți pun viața în pericol

Tu știi care sunt cele mai periculoase obiceiuri din bucătărie? Îți pun viața în pericol, așa că mai bine ai renunța la ele.
13.10.2023 | 09:38
Cele mai periculoase obiceiuri din bucatarie Renunta la ele pentru ca iti pun viata in pericol
Cele mai periculoase obiceiuri din bucătărie. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Știi care sunt cele mai periculoase obiceiuri din bucătărie? Dacă le-ai cunoaște, cu siguranță ai renunța la ele. Îți pot pune viața în pericol, așa că ține cont de următoarele sfaturi pentru a fi în siguranță.

Cele mai periculoase obiceiuri din bucătărie

Susan McKelvey, expertă în siguranța alimentelor și autoarea cărții ”Reguli în bucătărie: Cum să gătești fără să te otrăvești”, a explicat care sunt cele mai periculoase obiceiuri din bucătărie. Le facem poate fără să vrem, dar ne pun viața în pericol.

ADVERTISEMENT

Primul dintre ele este chiar spălatul pe mâini. Tu te speli pe mâini înainte să pregătești mâncarea? În cazul în care nu știai, acest obicei banal poate duce la o infecție, iar în cel mai rău scenariu chiar și la otrăvire.

Conform expertului, pe mâinile noastre se pot ascunde bacterii, ciuperci, dar și diferiți viruși. Mai departe, aceștia ajung pe alimentele pe care le preparăm, ori pe ustensilele de bucătărie pe care urmează să le folosim. Astfel, mai bine scăpăm de acest obicei.

ADVERTISEMENT

Alte obiceiuri periculoase din bucătărie țin de produsele pe care le achiziționăm. Tu citești data de expirare de pe etichetă? De cele mai multe ori gospodinele miros produsele sau sunt atente doar la textură. Astfel, poate fi dificil de știut dacă produsul mai este în termenul de valabilitate sau nu.

Cum se reîncălzesc alimentele corect

Adevărul este, spune experta, că microorganismele pot să se înmulțească fără semne vizibile. Astfel, ar fi bine să ne uităm pe etichetă înainte și să ținem cont de ce scrie acolo. Mergem mai departe la o altă greșeală frecventă.

ADVERTISEMENT

Tu cum îți încălzești alimentele înainte de a le consuma? Mulți dintre noi prepară o cantitate generoasă de mâncare pe care să o consume pe durata mai multor zile. Știai că este importantă temperatura la care reîncălzești aceste alimente?

Potrivit expertei, mâncarea trebuie reîncălzită la cel puțin 75 de grade celsius. De ce? Agenții patogeni vor fi distruși, iar tu vei fi în siguranță. Astfel, mai bine gândește-te de două ori atunci când reîncălzești mâncare.

ADVERTISEMENT

O altă greșeală frecventă e legată de depozitarea alimentelor. Peștele, carnea, ouăle, dar și lactatele trebuie să stea la frigider și nicidecum la temperaturi de peste 5 grade. Dacă ai obiceiul de a le uita la temperatura camerei, poți să te îmbolnăvești.

Și spălarea fructelor și a legumelor face parte din topul acestor obiceiuri periculoase din bucătărie. În cazul în care nu știai, ele pot conține pesticide, care pot dăuna sănătății. Tocmai din acest motiv, ai grijă să le speli bine înainte de a le consuma.

ADVERTISEMENT
Tags: