Life

Cele mai tari filme de război de pe Netflix. Te vor emoționa până la lacrimi

Cele mai bune producții de război care se pot urmări pe Netflix. Sunt pelicule care te vor lăsa în ochii în lacrimi la final.
10.03.2023 | 16:00
Cele mai tari filme de razboi de pe Netflix Te vor emotiona pana la lacrimi
Cele mai bune producții de război care se pot urmări pe Netflix. Sunt pelicule care te vor lăsa în ochii în lacrimi la final. Sursa foto: digitalspy.com
ADVERTISEMENT

Cele mai tari filme de război de pe platforma de streaming utilizată în mod constant de cetățenii români. Te vor emoționa până la lacrimi, fie că este vorba de clasice vechi sau de distribuții apărute în ultimii ani pe piața cinematografică.

Cele mai bune producții de război care se pot urmări pe Netflix. Sunt pelicule care te vor lăsa în ochii în lacrimi la final

Pe Netflix românii pot urmări cele mai bune producții de război. Sunt pelicule care te vor lăsa cu ochii în lacrimi la final, printre acestea numărându-se povești din al Doilea Război Mondial. Mai exact, este vorba de filmul intitulat Marile evenimente ale celui de-al Doilea Război Mondial.

ADVERTISEMENT

Documentarul care are 10 episoade este celebru și se află printre producțiile care trebuie vizionate măcar o dată-n viață, mai ales de cei care doresc să înțeleagă mai bine contextul în care s-au produs evenimentele sângeroase din Europa, din perioada 1938 – 1945.

Operation Finale: Vânătoarea de naziști lansat în anul 2018 are o durată de 2 ore și 3 minute. Este un film inspirat din fapte reale, acțiunea fiind plasată după încheierea celui de-al Doilea Război Mondial. Spioni israelieni execută o misiune curajoasă de capturare a unuia dintre responsabilii pentru Holocaust.

ADVERTISEMENT

Concret, aceștia vor să-l găsească pe criminalul de război nazist Adolf Eichmann, care a dispărut fără urmă, dar care este identificat în Buenos Aires. După luni de investigații, echipa de agenți secreți de la Mossad îl capturează în mai 1960.

Dunkirk este o producție scrisă și regizată de Christopher Nolan, care are în prim-plan Bătălia de la Dunkirk, din intervalul 26 mai – 4 iunie 1940, când sute de mii de soldați aliați au fost evacuați din Franța.

ADVERTISEMENT

Concret, în pelicula care poate fi găsită pe Netflix se urmăresc mai multe personaje în același timp, care sunt prinse în infern. Din păcate, în urma luptei au pierit zeci de mii de combatanți. Filmul a primit trei premii Oscar, la categorii tehnice.

Filme de război de pe Netflix

Zero Dark Thirty (2012) o aduce pe actrița Jessica Chastain în rolul unei tinere pe nume Maya, un analist CIA însărcinat să-l găsească pe Osama bin Laden – bărbatul responsabil pentru atacurile teroriste din 11 septembrie 2001.

ADVERTISEMENT

Umbra spionului (2020) urmărește povestea unui om de afaceri (Benedict Cumberbatch) care trebuie să colaboreze cu un sovietic pentru a dezamorsa criza rachetelor din Cuba. Acțiunea este plasată în perioada Războiului Rece.

Fotograful de la Mauthausen (2018) este un film spaniol care îl are în centru poveștii pe fotograful Francisco Boix, veteran al Războiului Civil Spaniol. Acesta a fost închis în lagărul nazist de la Mauthausen.

Protagonistul și colegii săi și-au riscat viața pentru a salva negativele care arătau atrocitățile comise de naziști în lagăre, într-o vreme când puțini oameni cunoașteau, de fapt, care era adevărul. Negativele au folosit ulterior drept probe în procesele împotriva naziștilor. Potrivit Netflix, pelicula a fost nominalizată la nouă premii Gaudí.

ADVERTISEMENT