Sport

Cele mai tari momente cu patronii din fotbalul românesc în mijlocul fanilor. Dan Șucu, pe modelul Gigi Becali, Cristi Borcea și Vasile Turcu

Dan Șucu a făcut show la plecarea galeriei Rapidului către Craiova. „Înarmat” cu o șapcă și fular alb-vișiniu, patronul giuleștenilor va vedea meciul din peluză.
30.03.2024 | 18:10
Cele mai tari momente cu patronii din fotbalul romanesc in mijlocul fanilor Dan Sucu pe modelul Gigi Becali Cristi Borcea si Vasile Turcu
Cele mai tari momente cu patronii din fotbalul românesc în mijlocul fanilor. Dan Șucu, pe modelul Gigi Becali, Cristi Borcea și Vasile Turcu. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Dan Șucu a făcut spectacol alături de Victor Angelescu la plecarea fanilor de la stadionul Giulești. În jur de 10 autocare cu peste 500 de fani rapidiști au plecat în coloană către Cetatea din Bănie.

Dan Șucu, „baie” de mulțime cu suporterii Rapidului la meciul cu Universitatea Craiova

Dan Șucu se bucură de o popularitate din ce în ce mai mare și le calcă pe urme unor patroni din fotbalul românesc precum Gigi Becali sau Cristi Borcea.

ADVERTISEMENT

Acționarul majoritar al Rapidului a stat de vorbă cu fanii, i-a salutat, a urcat aproape în fiecare autocar pentru a vorbi cu suporterii și a oferit imaginea zilei după ce un copil îmbrăcat în tricoul Rapidului l-a îmbrățișat cu „foc” și l-a strâns în brațe puternic.

Gigi Becali a recurs de asemenea la astfel de gesturi și s-a bucurat în mijlocul suporterilor după victoriile importante ale FCSB în derby-uri sau la meciurile din cupele europene, când urca pe Maybach.

ADVERTISEMENT

Acest mod de celebrare a devenit o tradiție, iar fanii îi striga de fiecare dată: „Sus! Sus! Sus!”. Cu toate acestea, Gigi Becali nu a urmărit niciodată vreun meci din mijlocul suporterilor, cu atât mai puțin din galerie și la un meci în deplasare, ceea ce îl transformă pe Dan Șucu într-un personaj aparte în peisajul fotbalului românesc.

Dan Șucu, șef de galerie la U Craiova – Rapid?! Îi calcă pe urmele lui Cristi Borcea și Vasile Turcu

Fără doar și poate toți ochii vor fi ațințiți la derby-ul dintre Universitatea Craiova și Rapid pe Dan Șucu și Victor Angelescu, care ar putea fi șefi de galerie alături de Gigi Corsicanu la meciul de pe „Oblemenco”.

ADVERTISEMENT

Imaginile vor aduce aminte cu siguranță de cele din anul 2009 de la meciul din Cupa UEFA dintre Dinamo și Panathinaikos, când Cristi Borcea și Vasile Turcu au fost șefi de galerie în lipsa suporterilor din cauza unei suspendări.

Înarmat cu goarne, tobe și fulare, Cristi Borcea alături de alți 40 de oameni din anturajul lui Dinamo le-au făcut galerie „câinilor” care reușeau să câștige pe final de meci după un gol al lui Claudiu Niculescu în minutul 85.

ADVERTISEMENT

Cristi Borcea a făcut spectacol și în Giulești la un derby cu Rapid disputat cu porțile închise. Atunci acționarul majoritar al lui Dinamo le-a cerut acționarilor să vină îmbrăcați în alb-roșu și cu fulare. Șefii dinamoviști au încurajat frenetic Dinamo, care reușeau să câștige cu 4-1 în aprilie 2007.

Dan Șucu: „Suporterii m-au invitat și îmi face plăcere să merg alături de ei”

Dan Șucu ar fi preferat un alt mijloc de transport pentru meciul de la Craiova: „Mi-ar fi plăcut să mergem cu trenul, dar nu s-a putut. Eu mi-am dorit dintotdeauna și copiii și-au dorit să mergem împreună cu galeria, să avem experiența băieților și fetelor care merg. Sper să fie și băieții noștri pregătiți.

Mă gândeam că dacă îi spuneam în urmă cu doi ani de zile cuiva că mergem la Craiova și vrem să ne întoarcem victorioși, ne-ar fi luat peste picior. Acum avem șansele noastre. Cântecele le-am învățat.

Suporterii m-au invitat și îmi face mare plăcere să merg alături de ei. Sper din toată inima să ne întoarcem cu toții fericiți. La 60 de ani parcă n-aș face o tradiție din asta, dar pot să las copii să facă tradiția asta”.

George Copos a văzut și el din mijlocul suporterilor un derby cu Dinamo în Ștefan cel Mare

Dan Șucu i-a călcat pe urme și lui George Copos, care a decis să vadă meciul cu Dinamo din mijlocul galeriei la derby-ul disputat în „Groapă” în 2007.

Fostul patron a purtat noroc Rapidului, care s-a impus cu 2-0. George Copos chiar a sărit pe un fan de bucurie după un gol al giuleștenilor, imagine devenită celebră.

  • 1.000 de fani ai Rapidului vor fi prezenți la derby-ul cu Universitatea Craiova, în frunte cu Dan Șucu și Victor Angelescu
ADVERTISEMENT