Life

Cele mai tari obiective din Viena. Lista atracţiilor pe care părinții sunt obligați să le bifeze

Dacă ai în plan să mergi la Viena, află că aici te așteaptă nenumărate obiective turistice care merită văzute măcar odată, atât de copii, cât și de adulți.
24.02.2023 | 21:56
Cele mai tari obiective din Viena Lista atractiilor pe care parintii sunt obligati sa le bifeze
ADVERTISEMENT

Viena este cu siguranță o destinație care merită văzută în orice moment al anului. Știm oricum că Austria are nenumărate frumuseți, însă capitala țării este de-a dreptul fabuloasă. Fie că mergi în cuplu, cu familia, sau alături de cei mici, cu siguranță o să găsești ceva de vizitat la Viena.

Cele mai tari atracții turistice din Viena

Unul dintre obiectivele turistice cunoscute publicului larg este Palatul Schonbrunn, sau Schonbrunn Palace. Indiferent de zi sau de oră, dacă ajungi aici vei ajunge să te simți ca într-un vis. Are o grădină superbă, fântâni arteziene, dar și sculpturi, lacuri și trandafiri pe care nu le mai vezi în altă parte.

ADVERTISEMENT

Potrivit forumviena.ro, tot aici găsești și o grădină zoologică, ideală pentru cei mici, o pădurea deasă, dar și o cafenea, așa că se poate spune că Palatul Schonbrunn este o altă lume pentru cei care ajung acolo atunci când vizitează Viena, unde pot să găsească aproape orice.

Și la Grădina Zoologică, sau Schonbrunn Zoo mai trebuie să mergi când ajungi acolo. Aceasta este cea mai veche grădină zoologică din lume, iar aici poți vedea animale extrem de rare. De asemenea, circuitul este unul deschis, astfel că experiența va ci fu adevărat una unică.  Vei vedea animale libere, în mediul lor și vei avea nevoie de o zi pentru întreg turul.

ADVERTISEMENT

Și Casa Mării, sau Hause des Meeres este un adevărat spectacol pentru cei care ajung în Viena. Acest loc se adresează în general familiilor care au copii. Vorbim despre o clădire cu nenumărate atracții. Aici vei vedea unde se adăposteau oamenii în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, dar și dragoni de comodo, rechini, pinguini, ori crocodili.

Ce alte locuri poți să vizitezi în Viena

Evident, dacă ajungi în Viena trebuie să mergi și la Opera de Stat din capitala țării, inaugurată în urmă cu peste 150 de ani. Pe lângă faptul căra această clădire îți va atrage atenția, spectacolele din interior sunt de-a dreptul fabuloase și poate nimerești unul în timpul șederii tale.

ADVERTISEMENT

Și Catedrala Sfântul Ștefan, sau St Stephens Cathedral este una dintre atracțiile de la Viena. Porțile sunt deschise pentru oricine, iar în interior vei avea parte de o surpriză. Iar lista obiectivelor turistice din Viena nu se oprește aici. Mai sunt multe alte palate pe care le poți vedea.

Printre acestea se numără: Palatul Schwarzenberg, Palatul Lobkowitz, Palatul Belvedere, dar și Palatul Hofburg. De asemenea, Universitatea din Viena, Cartierul Muzeelor, Park Burggarten, Muzeul Tehnic și Muzeul Madame Tussauds trebuie și ele văzute la Viena.

ADVERTISEMENT

Alte obiective turistice sunt Observatorul din Viena, Pavilionul Palmierilor în Schonbrunn, Fântâna obeliscului din parcul Schonbrunn, Fântâna „Neptun” din Schonbrunn, Trezoreria Imperială din Viena, dar și Parcul Prater ori Biserica Catolică Karlskirche

ADVERTISEMENT