Life

Cele mai tari plimbări cu trenul din București. Costă puțin și ajungi imediat

Dacă ești în căutarea celor mai tari plimbări cu trenul din București, află că există numeroase curse din care poți să alegi.
09.05.2023 | 12:00
Cele mai tari plimbari cu trenul din Bucuresti Costa putin si ajungi imediat
Cele mai tari plimbări cu trenul din București. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Vrei să te bucuri de plimbări cu trenul din București la prețuri accesibile? Există numeroase curse către destinații de vis, perfecte pentru un weekend în familie sau în cuplu. Prețurile diferă însă, în funcție de locația aleasă.

Cele mai frumoase plimbări cu trenul din București

O plimbare cu trenul din București poate fi mult mai accesibilă decât din oricare alt colț al țării. Și totuși ce cost are o plimbare cu trenul din București? În funcție de distanță, vorbim de câteva zeci de lei, de persoană, pentru un singur drum.

ADVERTISEMENT

Oricum ar fi, te bucuri de experiențe turistice unice, atât în București cât și în restul țării. Ține cont de faptul că dincolo de orașe există numeroase atracții turistice pe care le poți vedea și din tren.

Să aflăm deci ce rute turistice de tren din București poți accesa. Începem cu o destinația îndrăgită de români, care nu e deloc scumpă și anume Valea Prahovei. Dacă mergi cu mașina către munte nu ai cum să o ratezi. Cu trenul poate fi însă și mai spectaculos.

ADVERTISEMENT

Aici poți vedea Castelul Peleș din Sinaia și de asemenea, pentru iubitorii de drumeții, Poteca Regală poate fi o alegere excelentă. De asemenea, de aici ai posibilitate să te bucuri și de o panoramă superbă de la Cota 2000.

Plimbări cu trenul prin București pentru familii

Prețul pentru o astfel de plimbare cu trenul din București este de 45,85. De asemenea, durează doar o oră și jumătate până ajungi la destinație. Trecem mai departe la o altă locație care poate fi una dintre cele mai frumoase plimbări cu trenul.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre Brașov un loc perfect pentru familii și nu numai. 56,3 lei costă să mergi cu trenul de la București la Brașov, iar drumul durează în jur de două ore și jumătate. Iar de aici poți face drumeții sau poți pur și simplu să te bucuri de o zi într-un mare oraș din țară.

Iar un alt loc perfect pentru o călătorie este Făgăraș. Aici poți vedea Cetatea Făgărașului și de asemenea poți ajunge rapid și în alte colțuri ale țării. Drumul este ceva mai lung, iar prețul pentru un adult este de 68,65 lei.

ADVERTISEMENT

Călătorii de o zi cu trenul la marginea Bucureștiului

Una dintre cele mai frumoase plimbări cu trenul poate fi și către mare. Un drum cu trenul din București către Constanța costă 68,65 și durează în jur de două ore. Este o alternativă mult mai bună inclusiv dacă ai alege să mergi cu mașina.

Un drum cu trenul din București ceva mai costisitor, dar și mai lung este către Tulcea. De aici poți merge cu familia în Delta Dunării și te poți bucura de o zi intensă. Prețul pentru un adult este de 83,85 lei și durează în jur de 4, sau chiar și 5 ore să ajungi acolo.

Iar pentru cei care vor să fie mai aproape de mare, o alternativă poate fi orașul Călărași. Un drum cu trenul din București costă doar 45,4 lei pentru un adult și durează doar două ore, conform ofertei de pe site-ul oficial al CFR.  

Călătorii cu trenul în București: recomandări pentru bugete mici

Tot din gara București Nord poți să ajungi ușor și în Băneasa. Faci doar 10 minute cu trenul, iar prețul este de 6,3  lei. De asemenea o altă plimbare cu trenul din București accesibilă la preț poate fi către Ploiești. Faci doar 30 de minute până acolo, iar prețul este de doar 10,55 lei pentru un adult.

O plimbare cu trenul din București către Pitești în schimb costă în jur de 20 de lei, prețul pentru un adult. Faci în jur de două ore până acolo, în funcție de trenul ales și te poți bucura de o zi frumoasă alături de familie.

Una dintre celei mai frumoase plimbări cu trenul poate fi și către Buftea. Faci mai puțin de jumătate de oră până aici din București și prețul pentru un adult este doar 7 lei.

ADVERTISEMENT