Fotbal international

Cele trei nume care se luptă pentru premiul “FIFA The Best”! Cine sunt marii finaliști

11.12.2020 | 22:24
Cele trei nume care se lupta pentru premiul FIFA The Best Cine sunt marii finalisti
ADVERTISEMENT

S-au decis cele 3 nume care se luptă pentru premiul de cel mai bun jucător FIFA în 2020. Cei 3 mari finaliști sunt Cristiano Ronaldo (Portugalia), Lionel Messi (Argentina) și Robert Lewandowski (Polonia).

Deși anul acesta, celebrul premiu acord de France Football, Balonul de Aur, nu se va mai acorda, lupta este una strânsă pentru premiul acordat de FIFA, The Best.

ADVERTISEMENT

Pe 17 decembrie, nu se va decide doar cel mai bun fotbalist al anului, ci și cel mai bun antrenor, cea mai bună jucătoare și cel mai bun antrenor din fotbalul feminin.

Cele trei nume care se luptă pentru premiul de cel mai bun jucător FIFA. Cine sunt marii finaliști

Pe data de 17 decembrie, în cadrul unei gale virtuale care se va desfășura la sediul FIFA din Zurich, urmează să se decerneze 4 premii, fiecare conform categoriei de nominalizări. Nume precum Hope Powell, Pablo Aimar, Christie Rampone și Gilbero Silva se numără printre invitații de onoare ai evenimentului.

ADVERTISEMENT

Robert Lewandowski (Bayern Munchen), Lionel Messi (FC Barcelona) şi Cristiano Ronaldo (Juventus Torino) sunt finaliştii pentru trofeul FIFA “The Best”, în timp ce pentru titlul de cel mai bun antrenor se vor duela: Marcelo Bielsa (Leeds United), Hansi Flick (Bayern Munchen) şi Jurgen Klopp (Liverpool).

La feminin, cele trei finaliste sunt Wendie Renard (Chelsea), Lucy Bronze (Manchester City) şi Wendie Renard (Olympique Lyon), iar la categoria antrenori au fost nominalizați: Jean-Luc Vasseur (Lyon), Emma Hayes (Chelsea) şi Sarina Wiegman (naţionala Olandei).

ADVERTISEMENT

Statistic, Cristiano Ronaldo pleacă din postura de favorit

Surprinzător sau nu, starul lui Juventus, portughezul Cristiano Ronaldo, are cel mai bun index statistic în 2020, Lewandowski este al doilea în acest clasament iar Lionel Messi pe poziția a 3-a.

Dar statistica nu este totul când vine vorba de acordare titlului de cel mai bun fotbalist al lumii în viziunea FIFA. Voturile sunt împărțite între jurnaliști, antrenori și jucători de pe întreg mapamondul fotbalistic.

ADVERTISEMENT

Cristiano Ronaldo conduce clasamentu când vine votba de câștigătorii all-time, cu 2 astfel de trofee, în timp ce Luka Modric și Lionel Messi au fiecare câte un trofeu cucerit,

ADVERTISEMENT