News

Centru medical din Vâlcea cu mii de pacienți în 2023, închis. Toți medicii au demisionat după ce au fost nevoiți să vină cu bani de acasă

Lovitură pentru mii de pacienți din Vâlcea: un centru medical care a tratat mii de bolnavi în 2023 a fost închis. Toți medici au demisionat din cauza problemelor financiare.
28.01.2024 | 15:37
Centru medical din Valcea cu mii de pacienti in 2023 inchis Toti medicii au demisionat dupa ce au fost nevoiti sa vina cu bani de acasa
Centru medical din Vâlcea, cu mii de pacienți în 2023, închis. Toții medici au demisionat în masă. Sursa foto: eurovalcea.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Din cauza problemelor financiare majore, un centru medical din Vâlcea care a avut mii de pacienți în 2023 s-a închis. Toții medici au demisionat după ce au fost nevoiți în ultima perioadă să vină cu bani de acasă.

Centru medical din Vâlcea, cu mii de pacienți în 2023, închis. Toți medicii au demisionat

În loc să se modernizeze, sistemul medical din România pare unul din ce în ce mai bolnav și mai depășit de vremuri. Nu doar spitalele din țară trec printr-o perioadă critică, ci și centrele de permanență.

ADVERTISEMENT

În prezent, cele peste 200 de centre medicale de permanență din țară care le acordă îngrijiri pacienților cu urgențe minore sunt în pragul colapsului. Casa Națională de Asigurări de Sănătate asigură o finanțare infimă.

În ultimele luni, în unele locuri nu a mai fost virat niciun ban. Întrucât nu sunt plătiți cu lunile, medicii din centrele de permanență spun că vor renunța la aceste gărzi, menite a reduce aglomerația de la unitățile de primiri urgențe.

ADVERTISEMENT

O situație gravă a fost consemnată în județul Vâlcea. În acest debut de an 2024, Centrul de Permanență din Ostroveni, municipiul Râmnicu Vâlcea, a pus lacătul pe ușă.

Primul care a renunțat a fost directorul coordonator, medicul Alin Obogeanu. Acesta și-a dat demisia, fiind urmat rapid de toți medicii de familie și asistenții. Teoretic, centrul a fost închis pe o perioadă determinată de 3 luni, notează seintamplainvalcea.ro.

ADVERTISEMENT

În centrul din sudul țării îşi desfășurau activitatea 4 medici de familie. Sunt șanse extrem de mici ca autoritățile să găsească personalul necesar pentru a putea repune în funcțiune centrul.

În județul Vâlcea există în prezent cinci astfel de unităţi sanitare, cel din municipiul Râmnicu Vâlcea fiind cel mai solicitat. Numai în 2023 au fost tratate aici peste 6.000 de persoane cu urgențe minore.

ADVERTISEMENT

Trecerea timpului și indiferența autorităților au dus la această decizie radicală, care afectează mii de oameni. Medicii nu au mai fost plătiți de mai bine de patru luni. În plus, pentru materialele sanitare necesare, personalul medical a fost nevoit să vină cu bani de acasă.

ADVERTISEMENT
Cristiano Ronaldo va fi anchetat. Gestul făcut la meci a scandalizat Arabia Saudită:...
Cristiano Ronaldo va fi anchetat. Gestul făcut la meci a scandalizat Arabia Saudită: „Totul are o limită, indiferent cât de faimos ești”
FOTO Ce a făcut Florinel Coman, imediat după finalul meciului FCSB - Botoșani...
FOTO Ce a făcut Florinel Coman, imediat după finalul meciului FCSB - Botoșani 3-2
Comuna de poveste din România, unde se trăiește ca în Germania. Cât a...
Comuna de poveste din România, unde se trăiește ca în Germania. Cât a ajuns să coste o casă veche, bătrânească
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără...
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără el”. A vorbit despre unul dintre cele mai grele momente
Electrica Furnizare, anunț nou către clienți. Elemente noi la codul de client
Electrica Furnizare, anunț nou către clienți. Elemente noi la codul de client
A cerut despăgubiri de 760.000 de euro pentru invaliditate după un accident de maşină....
A cerut despăgubiri de 760.000 de euro pentru invaliditate după un accident de maşină. Femeia, prinsă la un concurs de aruncat brazi
Scandalul amoros al secolului, în Țara Românească. Vodă care și-a trimis la ospiciu...
Scandalul amoros al secolului, în Țara Românească. Vodă care și-a trimis la ospiciu nevasta, pentru a trăi cu amanta
Țara care pune capăt prelungirii vizelor de şedere pentru ucraineni. „Nu întâmpină nicio...
Țara care pune capăt prelungirii vizelor de şedere pentru ucraineni. „Nu întâmpină nicio dificultate să se întoarcă acasă”
Ultimele cuvinte ale lui Petre Roman la căpătâiul Mioarei Roman. Ce a putut...
Ultimele cuvinte ale lui Petre Roman la căpătâiul Mioarei Roman. Ce a putut să zică fostul premier de ea
Fiul europarlamentarei Rovanei Plumb, show într-un club de lux din Capitală
Fiul europarlamentarei Rovanei Plumb, show într-un club de lux din Capitală
Scene cutremurătoare la căpătâiul Mioarei Roman! Petre Roman, la priveghi. Cum au reacționat...
Scene cutremurătoare la căpătâiul Mioarei Roman! Petre Roman, la priveghi. Cum au reacționat Catinca și Oana Roman când l-au văzut
Verdict surpriză, revine pe teren. Suspendare de doar 15 luni după ce a...
Verdict surpriză, revine pe teren. Suspendare de doar 15 luni după ce a cooperat
Student american, condamnat la 17 ani de închisoare pentru 3 violuri, după 6...
Student american, condamnat la 17 ani de închisoare pentru 3 violuri, după 6 ani de la fuga lui din România: și-a drogat victimele și le-a filmat. Inițial, a ajuns la Poliție ca victimă
Unde se află localitatea din România care nu apare pe hartă. Lumea spune...
Unde se află localitatea din România care nu apare pe hartă. Lumea spune că aici se petrec minuni