News

Cercetătorii americani au redus mortalitatea Covid-19 cu 20% în testele de laborator. Varianta Omicron, rol esențial

Cercetătorii de la Universitatea din Boston au combinat proteina spike varianta Omicron cu virusul original SARS-CoV-2, testând tulpina creată pe șoareci.
18.10.2022 | 14:01
Cercetatorii americani au redus mortalitatea Covid19 cu 20 in testele de laborator Varianta Omicron rol esential
Varianta Omicron ar putea salva vieți. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Oamenii de știință din Laboratoarele Naționale de Boli Infecțioase Emergente din BU au descoperit că toți șoarecii infectați numai cu varianta Omicron BA.1 au avut cazuri ușoare și au supraviețuit, în timp ce proteina combinată cu vârful Omicron cu tulpina originală de virus COVID-19 a provocat boli severe cu o rată de mortalitate de 80% .

Cercetătorii americani au creat o tulpină mai puțin letală

Asta, în condițiile în care șoarecii infectați doar cu tulpina originală de virus ancestral au murit în proporție de 100%.

ADVERTISEMENT

”În primul rând, această cercetare nu este o cercetare cu câștig de funcție, ceea ce înseamnă că nu a amplificat tulpina de virus SARS-COV-2 din statul Washington (virusul original din 2020) și nici nu a făcut-o mai periculoasă”, a transmis BU într-o declarație în urma unui raport din mediul online pe care universitatea l-a numit ”fals și inexact”.

”De fapt, această cercetare a făcut ca virusul să se reproducă mai puțin periculos”, a adăugat universitatea.

ADVERTISEMENT

Acest studiu oferă perspective importante asupra capacității variantei Omicron de a provoca boala, potrivit cercetătorilor.

”În concordanță cu studiile publicate de alții, această lucrare arată că nu proteina de vârf este cea care conduce la patogenitatea Omicron, ci în schimb alte proteine ​​virale”, a transmis autorul principal al studiului, Mohsan Saeed.

ADVERTISEMENT

Determinarea acelor proteine ​​va duce la o mai bună diagnosticare și strategii de gestionare a bolii”, a completat specialistul.

Cercetarea a fost revizuită și aprobată de Comitetul Instituțional de Biosecuritate, care este format din oameni de știință, precum și membri ai comunității locale. Comisia de Sănătate Publică din Boston a aprobat, de asemenea, cercetarea.

ADVERTISEMENT

”În plus, această cercetare reflectă și consolidează concluziile altor cercetări similare efectuate de alte organizații, inclusiv FDA”, a transmis BU. ”În cele din urmă, această cercetare va oferi un beneficiu public, conducând la intervenții terapeutice mai bune, direcționate, pentru a ajuta la lupta împotriva viitoarelor pandemii”, au adăugat reprezentanții Universității din Boston.

”O limitare potențială a studiului nostru este utilizarea șoarecilor K18-hACE2 pentru studii de patogeneză în locul modelelor de primate care au mai multe asemănări cu oamenii”, se arată în studiu. ”Totuși, trebuie remarcat faptul că modelul de șoarece K18-hACE2 este un model bine stabilit pentru investigarea fenotipului letal al SARS-CoV-2”, au concluzionat cercetătorii..

ADVERTISEMENT