News

Cercetătorii din SUA avertizează omenirea să nu se bazeze pe un vaccin: „Cu SARS și MERS nu au funcționat”

21.05.2020 | 16:43
Cercetatorii din SUA avertizeaza omenirea sa nu se bazeze pe un vaccin Cu SARS si MERS nu au functionat
ADVERTISEMENT

Brazilia se apropie de 20.000 de cazuri noi de coronavirus în ultimele 24 de ore, în timp ce experții avertizează omenirea să nu se bazeze pe un vaccin.

Oamenii de știință avertizează oamenii să nu se bazeze pe un vaccin anti-coronavirus

Președintele Donald Trump a dezvăluit că ia preventiv hidroxiclorichină, însă va înceta „tratamentul” peste două zile. Oamenii de știință din SUA au avertizat, între timp, să nu ne bazăm pe un vaccin în viitorul apropiat.

ADVERTISEMENT

Numărul cazurilor de coronavirus la nivel mondial a depășit 5 milioane de cazuri, astfel că oamenii așteaptă cu sufletul la gură dezvoltarea unui vaccin. Din păcate, acest vaccin ar putea să nu apară în viitorul apropiat, crede William Haseltine, un cercetător de top din SUA,

Medicul le transmite guvernelor să nu se bazeze pe un vaccin și să izoleze oamenii bolnavi de cei sănătoși, pentru a se asigura că boala nu se răspândește în continuare.

ADVERTISEMENT

Mai mult, expertul crede că nu ar trebui să ne bazăm pe un vaccin nici dacă acest vaccin ar fi descoperit. Singura metodă de a păstra boala la distanță e ca oamenii să poarte măști și să respecte măsurile de distanțare socială, conform The Guardian.

Nu ascultați de acei politicieni care vă promit un vaccin în preajma alegerilor. În trecut, când am avut un așa zis vaccin pentru SARS și MERS, nu a funcționat”, a explicat cercetătorul.

ADVERTISEMENT

În lipstă de alternative, țările lumii folosesc medicamente anti-malarie

Vaccinurile dezvoltate în trecut pentru alte tipuri de coronaivirus au fost inutile, dezvăluie Haseltine, pentru că nu protejează membrana mucoasă din nas de infectarea cu virusul.

China, Coreea de Sud și Taiwan au fost lăudate de expert, însă țări ca SUA, Rusia și Brazilia au fost condamnate pentru că nu au luat măsuri eficiente de a stopa boala. Brazilia, țara care ignora pandemia are șanse mari să depășească Rusia la numărul de infectări, cifrele fiind aproape de 300.000 în câteva zile. Brazilienii s-au trezit târziu și au utilizat folosirea de medicamente anti-malarie la scară largă, deși acestea au efecte secundare nedorite și nu ajută în cazul Covid-19.

ADVERTISEMENT

Ministrul interimar al sănătății, generalul Eduardo Pazuello, a autorizat folosirea de clorochină și hidroxiclorochină, cu toate că specialiștii se opun. Oamenii vor fi obligați să semneze un acord prin care acceptă orice efect secundar al acestor medicamente. Între timp, președintele SUA Donald Trump a decissă ia de capul său aceste medicamente, cu toate că a fost avertizat să nu o facă.

În lipsa de alternative, guvernul britanic a mandatat Universitatea din Oxford să testeze 40.000 de oameni. Concret, aceștia vor primi diferite doze de medicamente anti-malarie, în speranța că medicii vor identifica anumite beneficii ale acestor remedii în lupta cu Covid-19.

ADVERTISEMENT