News

Cercetătorul Octavian Jurma candidează la alegerile europarlamentare. ”Independent, dar nu singur”

Octavian Jurma, medic și cercetător, a decis să candideze independent la alegerile europarlamentare. ”Vreau să te reprezint pe tine”
19.03.2024 | 10:00
Cercetatorul Octavian Jurma candideaza la alegerile europarlamentare Independent dar nu singur
Octavian Jurma și-a anunțat candidatura la alegerile europarlamentare Sursa foto: hepta
ADVERTISEMENT

Octavian Jurma, specialistul care a devenit cunoscut publicului român în perioada pandemiei, și-a anunțat dorința de a candida la alegerile europarlamentare.

Cercetătorul Octavia Jurma candidează la alegerile europarlamentare

Octavian Jurma a anunțat că va candida independent și dorește să se întâlnească în mai multe orașe cu susținătorii săi.

ADVERTISEMENT

”Dragilor, vă anunț oficial că am decis să candidez independent la alegerile Europarlamentare din 9 iunie 2024”, a scris Jurma pe pagina sa de Facebook.

“Scopul meu este simplu. Să obțin sprijinul Uniunii Europene pentru a menține accesul românilor la servicii esențiale în următoarele domenii: sănătate, educație și siguranță. Mă aflu pe baricadele societății civile de patru ani.

ADVERTISEMENT

Candidez independent, dar nu singur.

Am descoperit că acțiunea în slujba unei viziuni mai mari decât mine este terapeutică. Vă întind deschis mâna pentru a face ceva împreună pentru țara noastră.

Vreau doar să vă mulțumesc că ați fost alături de mine în demersul meu civic în slujba sănătății publice. Sper să fiți alături de mine și în demersul meu politic în slujba sănătății noastre”, a mai transmis OctavianJurma, în mesajul în care și-a anunțat candidatura.

ADVERTISEMENT

Pentru a putea candida ca independent la alegerile europarlamentare, Jurma are nevoie are nevoie de susținerea prin semnătură a 100.000 de cetățeni români cu drept de vot.

Cine este Octavian Jurma?

Octavian Jurma a absolvit în 1994 Universitatea de Medicină și Farmacie Timișoara, cu titlul Doctor Medic (M.D), apoi, în perioada 1994-1998, a urmat studii post-universitare în necunoștințe (neuroscience) la University of Southern California (USC), Los Angeles, USA.

ADVERTISEMENT

”Nu știu în ce cutiuță aș putea fi pus. Cu siguranță sunt medic și om de știință ca formație, dar mai degrabă filozof ca vocație. Scopul meu actual: monitorizarea pandemiei.

Scopul meu înainte de pandemie și interesul meu pe termen lung: o nouă știință numita memetica, cu aplicație în diagnosticul și tratamentul memetic al “ciumei roșii” de care suferă România. Motivația mea: bunăstare în dragoste, adevăr și libertate.

Tehnic sunt pensionar de boală cu handicap de gradul IV după ce un cancer de colon cu metastaze hepatice m-a lăsat fără jumătate de colon și jumătate de ficat. Statistic ar fi trebuit să fiu mort, însa Bunul Dumnezeu a socotit că familia mea merită să mă mai aibă prin preajmă o vreme.

Situația din România însă nu îmi permite să mai stau pe margine și în 2016, mi-am scos de la naftalină vocația de cercetător în căutarea de soluții pentru criza socială din Romania, am devenit preocupat de memetică o noua știință, inspirata din genetică, care permite o analiză obiectivă a unor fenomene puternic subiective și care e o bună bază pentru a modela relația individului cu mediul său social.

Planuri pentru viitor? Formarea unui institut de cercetare multidisciplinară pe fundația Grupului pentru Studiul Formal al Sistemelor Vii (FORSLYS) care să permită dezvoltarea și testarea unor modele complexe de predicție al epidemiilor și al impactului măsurilor luate în funcție de contextul epidemiologic”, scria despre sine Octavian Jurma în 2020.

ADVERTISEMENT
Tags: