Sport

Cere Mircea Rednic comisioane de la jucători? „Cred că a luat milionul de euro atunci”

Hristu Chiacu a fost împrumutat de Dinamo în 2011 la Lankaran, unde era antrenor Mircea Rednic, iar jucătorul a declarat că „Puriul” i-a cerut comision pentru transfer.
27.07.2022 | 17:35
Cere Mircea Rednic comisioane de la jucatori Cred ca a luat milionul de euro atunci
ADVERTISEMENT

Despre comisioanele lui Mircea Rednic la transferurile de jucători s-au scris poate zeci de articole, iar un fost jucător a făcut acuzații extrem de grave.

Hristu Chiacu, dezvăluiri incredibile despre Mircea Rednic: „«Bă, tu faci pe aici ce vrei? N-ai făcut, n-ai dat…»”

Hristu Chiacu a dezvăluit pentru GSP că a refuzat să dea bani impresarilor la transferul său de la Dinamo la Lankaran în Azerbaidjan: „La Lankaran luai ceva bani la semnătură și trebuia să dai, să se împartă cu impresarii… Dar eu n-am dat. Am ajuns acolo, am mers la Baku și mi-a zis că trebuie să vorbim după meciul care urma, cu Neftchi”.

ADVERTISEMENT

Fostul mijlocaș dreapta a povestit cum au decurs discuțiile cu Mircea Rednic dinaintea meciului: „Am jucat în acel meci, iar cu două zile înainte de următoarea partidă mă cheamă nea Mircea la el în cameră: «Băi, cum ești? Vezi că banii ăia trebuie…»”.

Conform declarațiilor fostului fotbalist, Mircea Rednic nu s-a oprit doar aici și l-a amenințat că nu va mai prinde echipa dacă nu împarte banii luați la semnătură: „«Păi, nea Mircea, eu asta am vorbit, asta am luat. Dacă joc, joc pe valoare». A răspuns: «Bine, treaba ta, vezi că nu joci acum». Și n-am jucat”.

ADVERTISEMENT

Hristu Chiacu, declarații incendiare: „L-a băgat pe Pițurcă și au început ăia să râdă de el pe teren”

Hristu Chiacu a povestit că Mircea Rednic a preferat să îl trimită pe teren cu Neftchi Baku pe fiul lui Victor Pițurcă: „L-a băgat pe Pițurcă (n.r. – Alexandru, fiul lui Victor) și au început ăia să râdă de el pe teren. Nu exagerez! Am intrat în minutul 80 și 3 minute mai târziu am înscris. Îți dai seama, apoi comentam pe acolo”.

Mircea Rednic ar fi continuat intimidările și înainte de partida următoare, iar Chiacu acuză că „Strâmbul” ar fi primit nu mai puțin de un milion de euro din comisioane: „În ziua următorului meci, în deplasare, vine să-mi spună iar: «Bă, tu faci pe aici ce vrei? N-ai făcut, n-ai dat…».

ADVERTISEMENT

Îți dai seama, între ei trebuia să împartă. Cred că nea Mircea a luat milionul de euro atunci, la câte transferuri a făcut”.

Ce jucători din România au mai venit atunci la Lankaran. Florin Prunea, acuzații grave la adresa lui Mircea Rednic

Mircea Rednic a fost antrenor la Lankaran un an și jumătate. În acea perioadă au mai venit din România Eder Bonfim și Marius Onofraș de la FCSB și Csaba Borbely de la Oțelul Galați.

ADVERTISEMENT

Florin Prunea a fost unul dintre cei care a făcut cele mai grave acuzații la adresa lui Mircea Rednic: „Ce mi-a spus tatăl unui jucător de la Iași… (n.r. – despre Mircea Rednic). Procesul pe rol de la Iași… Ce proces e pe rol la Iași cu plăți fictive făcute de către impresari la trei jucători: Klimavicius, Omoh, Luckassen. La Iași impresarii participau la negocieri. Două persoane dictau: tatăl și fiica!”, a declarat Florin Prunea conform Prosport.

Antrenorul i-a dat însă imediat replica lui Florin Prunea: „Prunea minte în privința comisioanelor. Nu știe, nu e informat bine. Ciupește, e un papagal, repetă același lucru. Vorbește de 10, 12, 15.000 euro. Înseamnă că nu a trecut pe la club, deși a fost președinte. ăd că nimeni nu îi cere dovezi. Dacă el vine cu o hârtie și demonstrează că fiica mea a luat 10.000 euro, eu vă spun acum că îi dau 100.000.  Să vină cu dovezi că fiica mea a luat banii ăștia cât am fost eu la Dinamo”.

ADVERTISEMENT