Sport

Cele mai tari imagini de la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing 2022. Primele reacții după ce Vladimir Putin ar fi adormit în timpul festivității. Video

Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing 2022 au avut parte de o ceremonie de deschidere grandioasă pe Stadionul Olimpic („Cuibul de Pasăre”) și care a ținut aproximativ două ore.
04.02.2022 | 20:30
Cele mai tari imagini de la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de iarna de la Beijing 2022 Primele reactii dupa ce Vladimir Putin ar fi adormit in timpul festivitatii Video
ADVERTISEMENT
04-02-2022
18:38

Internauții au tratat cu umor momentul în care Vladimir Putin ar fi adormit

Grandioasa ceremonie de deschidere a Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing, care a avut loc pe Stadionul Olimpic („Cuibul de Pasăre”) și care a ținut aproximativ două ore, a fost marcată și de un moment amuzant.

Camerele video l-au surprins pe președintele Rusiei, Vladimir Putin, dormind și trezindu-se exact în momentul în care pe stadion defilau sportivii ucraineni. Reacțiile internauților au venit imediat, în contextul conflictului militar ruso-ucrainean, pe fondul mobilizării trupelor rusești la graniță.

Evident, comentariile de pe rețelele de socializare nu au întârziat să apară, conform eonline.com. „Putin doarme ca un tată într-un fotoliu la ceremona de deschidere a Jocurilor Olimpice”, a glumit un utilizator pe Twitter.

Iar răspunsul a venit imediat. „Transmițând deschiderea Jocurilor Olimpice, NBC îl arată pe Putin care părea să doarmă, apoi trezindu-se. ‘Eu? Să dorm? Nu! Îmi odihneam ochii!’”, a fost reacția altui utilizator.

Cineva a remarcat că Vladimir Putin a închis ochii exact așa cum face omologul lui ucrainean, Vladimir Zelenski, iar cineva și-a permis să facă o altă glumă. „Vladimir Putin era invidios că echipa olimpică a Ucrainei are cele mai bune ținute”, a scris un internaut.

Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing 2022 este prima ediție în care zăpada naturală lipsește în totalitate, iar China a luat deja măsuri drastice după apariția mai multor cazuri de Omicron.

Raluca Strămăturaru (sanie) şi Paul Pepene (schi fond) au fost purtătorii drapelului României în cadrul ceremoniei, ale cărei imagini au făcut înconjurul lumii.

ADVERTISEMENT

Ceremonie grandioasă de deschidere a Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing 2022 în „Cuibul de Pasăre”

Această ediție a Jocurilor Olimpice este marcată de pandemia de COVID-19, boicotul țărilor și de scandaluri diplomatice, însă chiar și așa ceremonia de deschidere a fost una grandioasă.

Beijing devine astfel primul oraș din lume care a găzduit atât Jocurile Olimpice de vară (2008) cât și cele de iarnă, care vor avea loc în perioada 4-20 februarie.

ADVERTISEMENT

Festivitatea de deschidere a durat mai puțin de două ore, iar spectacolul a fost regizat de renumitul Zhang Yimou, cel care s-a ocupat și de ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Beijing din 2008.

În cadrul acestui eveniment grandios care a avut loc pe Stadionul Olimpic au performat circa 3.000 de artiști adolescenți și care s-au pregătit intens pentru acest moment. Imaginile de la repetiții sunt de asemenea spectaculoase.

ADVERTISEMENT

91 de delegații participă la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing 2022

Nu mai puțin de 2.900 de sportivi din 91 de țări participă la JO Beijing 2022. Față de ultima ediție din 2018 au apărut șapte probe în plus, iar în total sunt 109 probe și 15 discipline la care se vor acorda medalii.

Acestea sunt: patinaj artistic, patinaj viteză, patinaj viteză pe pistă scurtă – short-track, schi alpin, schi fond, schi acrobatic, combinată nordică, sărituri cu schiurile, snowboard, bob, skeleton, biatlon, curling, hochei pe gheaţă şi sanie.

ADVERTISEMENT

La Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing vor participa în premieră două țări: Haiti și Arabia Saudită. Președintele Chinei, Xi Jinping va fi cel care va declara oficial deschiderea Jocurilor, pe data de 4 februarie, ora 15:25, potrivit AFP. Focul din vasul olimpic va fi aprins la ora 21:47, de către ultimul purtător al torţei olimpice.

România participă la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing 2022 cu 21 de sportivi

România a reușit să obțină o singură medalie la Jocurile Olimpice de iarnă, la Grenoble (Franța) în 1968, obținută în proba de bob două persoane, de către Nicolae Neagoe şi Ion Panţuru.

Delegația României la Beijing 2022 este formată din 21 de sportivi care vor intra în competiție în probele de sanie, bob, schi alpin, schi fond, sărituri cu schiurile, biatlon şi patinaj viteză.

România se prezintă la Beijing fără cea mai bună schioare, Ania Caill, iar Ministrul Sportului, Eduard Novak, a luat decizia suspendării finațării Federației Române de Schi şi Biatlon din această cauză.

Antrenorul Aniei Caill, Ioan Achiriloaie a vorbit în exclusivitate pentru FANATIK despre acest caz uluitor: „Nu am primit absolut nimic oficial de la COSR pentru această decizie. V-am spus, este problema personală a lui Puiu Gaspar. El tratează Federația ca pe proprietatea lui. Asta este dovada clară”.

Vladimir Putin a participat la ceremonia de deschidere deși Rusia a fost interzisă din cauza unui scandal de dopaj

Vladimir Putin a participat la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing chiar dacă Rusia a fost exclusă pe motive de dopaj ale unor sportivi.

Chiar și așa sportivii ruși pot participa la JO sub denumirea de „Comitetul Olimpic Rus” însă nu pot afișa steagul Rusiei sau să intoneze imnul. Președintele Rusiei părea că a adormit în momentul în care sportivii ucrainieni au defilat în „Cuibul de Pasăre”.

Vladimir Putin trage un pui de somn în momentul în care delegația Ucrainei defilează pe Stadionul Olimpic din Beijing
Vladimir Putin trage un pui de somn în momentul în care delegația Ucrainei defilează pe Stadionul Olimpic din Beijing

Președintele Chinei, Xi Jinping, a avut parte de o primire extraordinară, fiind aplaudat la scenă deschisă. Majoritatea liderilor din Occident au refuzat să participe la ceremonie pentru a protesta împotriva persecuției populației musulmane uigure din provincia Xinjiang.

ADVERTISEMENT