News

Cerșetor român, cercetat de FBI pentru înșelăciune. Câți bani a adunat de la americanii naivi

Un român a fost arestat în Palm Beach County pentru că a mințit că are un copil bolnav și a solicitat donații trecătorilor.
07.01.2023 | 21:40
Cersetor roman cercetat de FBI pentru inselaciune Cati bani a adunat de la americanii naivi
Românul a câștigat 100.000 de dolari pe an din cerșit Foto: Montgomery County Department of Police/Twitter
ADVERTISEMENT

Giovani Radu, în vârstă de 22 de ani, a câștigat peste 100.000 de dolari pe an din înșelăciune, au informat organele de cercetare din SUA.

Cerșetor român, arestat de FBI pentru înșelăciune

Potrivit depoziției martorilor, Giovani Radu cânta la vioară și cerșea bani în piața TJ Maxx din Royal Palm Beach, Florida, susținând că are un copil bolnav și are nevoie de bani.

ADVERTISEMENT

Potrivit biroului șerifului din Palm Beach County, totul era o fraudă, relatează publicația locală WPTV.com.

În documentele de cercetare penală făcute publice de autoritățile americane se precizează că Giovani Radu, în vârstă de 22 de ani, sau “Johnny Violeta”, așa cum îi place să i se spună, se confruntă cu numeroase acuzații, printre care schemă organizată de fraudă și solicitare de donații caritabile sub pretexte false.

ADVERTISEMENT

Giovani Radu, în vârstă de 22 de ani, a câștigat mai mult de 100.000 de dolari pe an din înșelăciune, se mai arată în documentul autorităților.

Potrivit informării autorităților, oamenii legii au fost chemați în piața unde cerșea românul pe 23 decembrie. În timp ce încerca să plece cu automobilul său Ford Explorer, a fost reținut

ADVERTISEMENT

Adjuncții au confiscat numeroase obiecte din vehiculul lui Giovani Radu.

În SUV-ul său se aflau sume mari de bani, opt panouri prin care se cereau donații, haine de lux de la Prada, Gucci, Armani și chitanțe bancare pentru depozite, transferuri și solduri care indicau depozite în numerar de aproape 80.000 de dolari în ultimul an.

O verificare a documentelor serviciului de imigrări a arătat că Giovani Radu, care este din România, se află ilegal în SUA.

ADVERTISEMENT

În documentele autorităților se mai arată că Giovani Radu a mărturisit că nu are niciun copil. Potrivit acelorași documente, Giovani Radu a recunoscut că a câștigat peste 100.000 de dolari pe an din această schemă.

Ancheta a fost preluată acum de către Biroul Federal de Investigații (FBI).

ADVERTISEMENT
Tags: