Sport

CFR Cluj a bifat al doilea transfer al iernii! Portughezul a semnat pe 3 ani. Exclusiv

CFR Cluj a bifat al doilea transfer al iernii după cel al lui El Kaddouri, anunțat în exclusivitate tot de FANATIK. Un fotbalist portughez vine să întărească apărarea ardelenilor.
07.01.2024 | 11:59
CFR Cluj a bifat al doilea transfer al iernii Portughezul a semnat pe 3 ani Exclusiv
CFR Cluj bifează al doilea transfer al iernii. Ardelenii aduc în Gruia un fundaș stânga portughez. Foto: record.pt.
ADVERTISEMENT

CFR Cluj a început să mute pe piața de transferuri după plecările lui Ermal Krasniqi și Yevhen Konoplyanka, anunțate în exclusivitate de FANATIK. Simao Rocha, fundaș stânga portughez în vârstă de 23 de ani, a semnat contractul cu formația lui Neluțu Varga. Un nou transfer de marcă bifat de patronul celor de la CFR Cluj, așa cum a promis la FANATIK SUPERLIGA. Singura dilemă rămâne dacă mutarea se face de acum, sau din vară. Oficialii CFR Cluj sunt încrezători că vor putea să le ofere o compensație financiară celor de la Pacos Ferreira și se vor înțelege pentru a avea jucătorul încă de acum.

CFR Cluj a bifat al doilea transfer al iernii! Fotbalistul semnează pe 3 ani

CFR Cluj începe să pluseze la capitolul veniri în această iarnă. După transferul de senzație al lui Omar El Kaddouri, FANATIK a aflat că formația finanțată de Neluțu Varga s-a înțeles cu Simao Rocha, un fundaș stânga în vârstă de 23 de ani.

ADVERTISEMENT

Fotbalistul portughez a debutat în fotbalul profesionist la Pacos Ferreira alături de care a terminat anul pe locul 10 în a doua ligă de fotbal a Portugaliei. Din informațiile FANATIK, Simao Rocha a semnat un contract valabil pe 3 ani cu CFR Cluj. Astfel, intențiile ardelenilor cu noul transfer sunt unele de lungă durată. Și este văzut ca un înlocuitor pentru veteranul Mario Camora.

Timp de două sezoane, Simao Rocha a fost împrumutat de Pacos Ferreira la Torreense, echipă aflată în acest moment pe locul 5 în al doilea eșalon portughez. Mutarea anunță inevitabil plecarea lui Ziv Morgan.

ADVERTISEMENT

Fundașul stânga israelian este împrumutat de CFR Cluj până la finalul sezonului de la Kiryat Shmona, însă Neluțu Varga este hotărât să-l dea afară pe Ziv Morgan încă din această iarnă, așa cum FANATIK a dezvăluit în exclusivitate.

  • 8 apariții a adunat Simao Rocha în prima parte a sezonului la Pacos Ferreira. 
  • iulie 2021 – iunie 2023 este perioada în care Simao Rocha a fost împrumutat la Torreense
ADVERTISEMENT

Un nou jucător portughez la CFR Cluj. Ricardo Cadu, membru în staff-ul lui Pacos Ferreira

Deși în prezent nu are niciun jucător portughez în lot, în afara lui Mario Camora (dublă cetățenie), CFR Cluj a cochetat de-a lungul timpului cu fotbaliști lusitani. Mario Felgueiras, Tiago Lopez, Ricardo Cadu, Ze Gomes sau Luis Aurelio sunt doar câteva dintre numele care au evoluat în Gruia.

De altfel, Ricardo Cadu, care a adunat 250 de meciuri în tricoul „vișiniilor”, este membru în staff-ul celor de la Pacos Ferreira. Retras în iulie 2021, fostul fundaș central s-a întors la echipa care l-a lansat în fotbalul profesionist.

ADVERTISEMENT

În altă ordine de idei, Simao Rocha a fost om de bază pentru Torreense în sezonul 2022-2023. Fundașul stânga portughez a adunat 31 de meciuri, a înscris 3 goluri și a oferit o pasă decisivă în sezonul în care Torreense a terminat pe locul 9 în a doua ligă a Portugaliei.

Simao Rocha are o cotă de piață de 450.000 de euro, potrivit Transfermarkt.com. Lusitanul mai avea contract cu Pacos Ferreira până la finalul sezonului. Cea mai mare cotă de piață a fotbalistului a fost de 700.000 de euro în iunie 2023.

ADVERTISEMENT