Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

A judecat bine Chivulete fazele controversate din CFR Cluj – Universitatea Craiova 1-2? Porumboiu a dat verdictul: „E penalty!”. Update

Andrei Chivulete a avut parte de derby dificil, în Gruia, la CFR Cluj - Universitatea Craiova. Adrian Porumboiu a analizat fazele controversate la Fanatik SuperLiga
16.03.2024 | 22:48
A judecat bine Chivulete fazele controversate din CFR Cluj  Universitatea Craiova 12 Porumboiu a dat verdictul E penalty Update
A judecat bine Chivulete fazele controversate din CFR Cluj - Universitatea Craiova 1-2? Porumboiu a dat verdictul: „E penalty!”. FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT
16-03-2024
20:59

Arbitrajul lui Chivulete, sub lupa specialistului Porumboiu

Andrei Chivulete a fost apreciat de Adrian Porumboiu pentru modul în care a condus derby-ul CFR Cluj – U Craiova 1-2. Mai întâi, fostul arbitru FIFA a analizat faza din repriza a doua, când Ivan l-a blocat pe Mogoș, iar ardelenii au cerut penalty.

„N-a fost penalty. Se impunea la altă fază penalty, dar la cealaltă poartă, la Mitriță. Dar, una peste alta, ce e de reținut e că arbitrul n-a avut nicio treabă în stabilirea rezultatului final. Au fost anumite faze, dar el n-a avut nicio treabă. A fost echidistant. A arbitrat ce trebuia să arbitreze.

Poate sunt faze care nu sunt pe placul unora sau altora, dar a fost echidistant. De ce să fie penalty? Vasluianul meu Mogoș forțează. Nu se dă”, a declarat Adrian Porumboiu, la FANATIK SUPERLIGA pe Prima Sport.

Porumboiu a analizat și faza din minutul 14, când CFR Cluj a cerut gol. Reluările TV n-au demonstrat că mingea a trecut linia porții la execuția lui Bîrligea. „Ar părea (n.r. – că a trecut), dar din partea mea ar fi incorect să mă pronunț. Doar asistentul, care e pe linie, vede”.

Fostul mare arbitru e de părere că U Craiova merita să primească un penalty în prima repriză, când Keita l-a busculat în careu pe Mitriță: „Sunt circumstanțe de penalty. Fundașul îi fură un tur de șold”.

 

16-03-2024
19:28

CFR Cluj a primit penalty în repriza a doua, dar a fost anulat de VAR

CFR Cluj s-a plâns de arbitraj și în actul secund, la scorul de 0-2. Protagonist a fost același Daniel Bîrligea. Atacantul ardelenilor a fost faultat în careu, iar Andrei Chivulete a dictat penalty.

Imediat, de la margine a venit însă semnalizarea lui Andrei Constantinescu, care l-a semnalizat în ofsaid pe Bîrligea. Faza a fost analizată la VAR, acolo unde s-a constatat că atacantul ardelenilor era într-adevăr în poziție afară din joc. Astfel, penalty-ul a fost anulat și jocul s-a reluat cu lovitură liberă indirectă pentru olteni.

În prima repriză a derby-ului CFR Cluj – Universitatea Craiova am fost martorii unei faze extrem de controversate, în urma căreia ardelenii au cerut cu vehemență să le fie validat un gol.

CFR Cluj a vrut să i se valideze un gol în derby-ul cu Universitatea Craiova. Proteste vehemente ale ardelenilor

În minutul 14 al meciului din Gruia, CFR Cluj – Universitatea Craiova, gazdele au vrut ca brigada de arbitri să valideze golul la ocazia lui Daniel Bîrligea. Ciprian Deac a executat un corner, mingea a ajuns în careul de șase metri și a fost reluată cu pieptul de atacantul în vârstă de 23 de ani.

ADVERTISEMENT

Balonul se ducea direct în plasă, dar Laurențiu Popescu a apărat in extremis. Goalkeeperul oltenilor a plutit formidabil și a scos mingea de la vinclu.

În secunda imediat următoare, jucătorii lui Adrian Mutu s-au năpustit asupra „centraului” Andrei Chivulete pentru a cere validarea golului. – vezi VIDEO

ADVERTISEMENT

Cel care a ratat, Bîrligea, a protestat cel mai vehement: „A intrat jumătate de metru”, a urlat internaționalul român la Andrei Chviulete, care, recent a avut o dispută cu Panagiotis Tachtsidis.

Chivulete a încercat să îi liniștească pe ardeleni și le-a făcut semn că așteaptă un verdict și din camera VAR, acolo unde se aflau „ajutoarele” bucureșteanului, Florin Andrei și Alexandru Vodă.

ADVERTISEMENT

Faza s-a verificat rapid, iar Chivulete a făcut semn că tabela de marcaj rămâne neschimbată, iar jocul poate să continue. „Da, n-a fost gol?”, l-a întrebat, mirat, Ciprian Deac pe „centralul” purtător de ecuson FIFA.

Pentru partida din Bănie, Comisia Centrală a Arbitrilor a trimis următoarea brigadă: La centru, Andrei Chivulete, care i-a avut ca asistenți pe Mihai Marius Marica și pe Andrei Constantinescu. Rolul cel de-al patrulea oficial l-a îndeplinit Marius Omuț, în timp ce în camera VAR s-au aflat Florin Andrei și Alexandru Vodă.

ADVERTISEMENT

În etapa următoare, care se va desfășura după pauza prilejuită de meciurile echipelor naționale, CFR Cluj va juca la Sf. Gheorghe, cu Sepsi, în timp ce Universitatea Craiova va primi vizita Rapidului.

ADVERTISEMENT
Cotă BETANO pentru Universitatea Craiova: 2,52 este cota pentru „1 solist” la meciul Universitatea Craiova - Rapid