Sport

CFR Cluj – Universitatea Craiova 1-2, în play-off SuperLiga. Oltenii se impun în Gruia și urcă pe locul 2. Cum arată clasamentul

Universitatea Craiova câștigă în derby-ul din Gruia cu CFR Cluj, scor 2-1, și urcă până pe locul 2 în SuperLiga.
16.03.2024 | 18:40
CFR Cluj  Universitatea Craiova 12 in playoff SuperLiga Oltenii se impun in Gruia si urca pe locul 2 Cum arata clasamentul
Universitatea Craiova urcă pe locul 2 în SuperLiga după 2-1 pe terenul lui CFR Cluj. Sursă foto: Sportpictures.eu
ADVERTISEMENT
16-03-2024
18:40

CFR Cluj - Universitatea Craiova 1-2 (Matei Ilie 66 / Baiaram 38, Mitriță 50)

Clasament play-off SuperLiga.
Clasament play-off SuperLiga.

FINAL DE MECI! Universitatea Craiova se impune cu scorul de 2-1 în fața CFR-ului și urcă pe locul 2 în clasament.

Min 90: De la margine s-au arătat 7 minute de prelungire.

Min 86: CARTONAS ROSU! Situația devine din ce în ce mai grea pentru CFR. Matei Ilie a văzut roșu direct după o intrare dură asupra lui Markovic. 

Min 66: GOOOOOOOOOOLLLLL, CFR CLUJ! Matei Ilie marchează cu capul după un corner executat de Ciprian Deac. Vezi aici faza golului

Min 50: GOOOOOOOOOL, UNIVERSITATEA CRAIOVA!! Alexandru Mitriță marchează pentru 2-0

A început a doua repriză!

Pauza la Cluj. Universitatea Craiova conduce cu scorul de 1-0. Bairam a deschis scorul pentru formația din Bănie.

Min 38: GOOOOOOOOLLLL, UNIVERSITATEA CRAIOVA!! Baiaram profită de o minge respină de portarul Sava și trimite mingea în poartă.

Min. 8: Ocazie importantă pentru CFR Cluj! Ciprian Deac execută excelent o lovitură de la colț, iar Matei Ilie se înălță și trimite cu capul pe spațiul porții, însă portarul Popescu reușește o paradă încredibilă.

Min. 1: A început partida.

CFR Cluj – Universitatea Craiova, echipele de start

CFR Cluj: Sava – Mogoș, Boben, M. Ilie, Abeid – Muhar, K. Keita, Tachtsidis – Deac (cpt.), Bîrligea, Otele; Rezerve: Hindrich – Camora, Kresic, Manea, Aussi, R. Filip, Fică, Avounou, El Kaddouri, Serebe, Michael; Antrenor: Adrian Mutu.

Universitatea Craiova: L. Popescu – Căpățînă, Maldonado, Badelj, Bancu (cpt.) – Al. Crețu, Mateiu, Mekvabishvili – Baiaram, Ivan, Mitriță; Rezerve: Goga – Vlădoiu, Soiri, Zajkov, Raul Silva, Kozulj, Danciu, Bană, Houri, Cîmpanu, Blesa, Markovic; Antrenor: Ivaylo Petev.

Prima etapă din play-off-ul SuperLigii a început cu o surpriză. Rapid a pierdut cu 1-2 acasă, contra Farului antrenat de Gică Hagi. Eșecul giuleștenilor creează premise interesante pentru gazdele duelului CFR Cluj – Universitatea Craiova. Cu un succes, oamenii lui Mutu pot trece pe locul 2 și pot veni la doar două puncte de FCSB.

CFR Cluj – Universitatea Craiova, live video online, în etapa 1 din play-off în SuperLiga

După o săptămână tumultoasă, pe parcursul căreia liderul galeriei rapidiste a fost arestat, giuleștenii antrenați de Cristiano Bergodi au clacat contra Farului. Privați de sprijinul suporterilor de la Peluza Nord, spre nemulțumirea antrenorului italian, rapidiștii au pierdut și au rămas la 28 de puncte. Presiunea se mută pe CFR Cluj și Adrian Mutu.

ADVERTISEMENT

Cu doar un succes contra oltenilor, în cariera de antrenor, “Briliantul“ are nevoie disperată de victorie, pentru a trece pe locul 2 și a începe cu adevărat să se simtă implicat în lupta pentru titlu.

Misiunea lui Mutu și a jucătorilor săi are toate șansele să fie una grea, pentru că oltenii au și ei toate motivele să joace la victorie. Cu un succes în Gruia, Universitatea Craiova ajunge la 28 de puncte. Astfel, ei ar trece peste CFR și ar egala Rapidul.

ADVERTISEMENT

Cine transmite la TV partida CFR Cluj – Universitatea Craiova

Cel de-al doilea meci din prima etapă a play-off-ului SuperLigii va fi transmis în direct pe principalele posturi ale difuzorilor competiției. Duelul va fi pe Digisport 1, Prima Sport 1 și Orange Sport 1. Puteți viziona partida și pe FANATIK.ro, în format LIVE VIDEO.

Un amănunt interesant este că CFR Cluj nu a câștigat niciun meci dintre ultimele cinci jucate împotriva oltenilor. Aceștia din urmă și-au adjudecat două victorii, în timp ce trei partide s-au terminat la egalitate.

ADVERTISEMENT

Program și clasament SuperLiga, etapa 1 din play-off

După meciul dintre CFR și Universitatea Craiova, prima etapă din faza play-off-ului va programa doar meciul liderului FCSB.

Duminică, 17 martie

  • ora 21:00 FCSB – Sepsi Sf. Gheorghe (Digisport 1, Prima Sport 1, Orange Sport 1)

După eșecul rapidiștilor, distanța dintre prima poziție și locul 2 este de 4 puncte, la fel ca la startul etapei. Clasamentul arată astfel:

ADVERTISEMENT
  1. FCSB – 32 puncte (0 meciuri în play-off)
  2. Rapid București – 28 puncte
  3. CFR Cluj – 27 puncte (0 meciuri în play-off)
  4. Farul Constanța – 25 puncte
  5. Universitatea Craiova – 25 puncte (0 meciuri în play-off)
  6. Sepsi Sf. Gheorghe – 22 puncte (0 meciuri în play-off).

Cote pariuri la meciul CFR Cluj – Universitatea Craiova

Favorite la victorie sunt gazdele din Gruia. Cota pe 1 solist este 2,10, în timp ce un succes al oaspeților este cotat cu 3,65. Pariorii care cred într-o remiză avantajoasă mai ales pentru FCSB și Rapid pot să profite de o cotă de 3,35, aferentă acestui pronostic.

Două echipe cunoscute mai degrabă pentru calitățile defensive, CFR și Universitatea Craiova trebuie să iasă la joc sâmbătă seara, iar cota pe ambele marchează este 1,78.

CFR Cluj – Universitatea Craiova, live stream, 20:00, Digisport 1, Prima Sport 1, Orange Sport 1

În sezonul regulat, a fost 1-1 în Gruia, în timp ce la Craiova s-a impus Universitatea, cu scorul de 1-0. În ediția precedentă a play-off-ului SuperLigii, CFR Cluj – Universitatea Craiova a fost 1-1, același scor fiind înregistrat și în Bănie.

Așadar, ultimele patru partide jucate de cele două echipe nu au generat prea multe goluri, însă pentru meciul de sâmbătă, 16 martie, există speranțe că Adrian Mutu și Ivaylo Petev vor fi all-in pe atac și victorie.

Arbitrul central al meciului de la Cluj va fi Florin Andrei Chivulete, iar tușierii delegați sunt Marius Mihai Marica și Andrei Constantinescu. În camera VAR sunt Florin Andrei și Alexandru Vodă.

ADVERTISEMENT