Sport

CFR Cluj a rezolvat „cazul Dugandzic”. Ce se întâmplă cu transferurile. Exclusiv

CFR Cluj a avut pentru o scurtă perioadă interdicţie la transferuri, dar a reuşit să rezolve "cazul Dugandzic". Ardelenii au avut mari emoţii, dar până la urmă s-au făcut plăţile.
25.08.2023 | 19:22
CFR Cluj a rezolvat cazul Dugandzic Ce se intampla cu transferurile Exclusiv
Marko Dugandzic, la CFR Cluj. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

La începutul acestei luni, CFR Cluj a primit o lovitură dură de la FIFA, interdicţie la transferuri. Motivul acestei sancţiuni este “cazul Dugandzic”, transferat din Rusia, de la Sochi, ardelenii având mari probleme în ceea ce priveşte plata transferului.

CFR Cluj a rezolvat „cazul Dugandzic”. Interdicţia la transferuri a fost ridicată

Din informaţiile FANATIK, oficialii celor de la CFR Cluj au reuşit să rezolve interdicţia de transferuri şi au primit din nou undă verde. Dar cum s-a ajuns la această situaţie?

ADVERTISEMENT

Totul a început cu transferul lui Marko Dugandzic din Rusia, de la Soci, luat în ianuarie 2022 de ardeleni pentru 350.000 de euro. CFR Cluj urma să plătească banii pe această mutare în mai multe tranşe.

Războiul din Ucraina a complicat lucrurile!

Doar că războiul din Ucraina, izbucnit pe data de 24 februarie 2022 a dat totul peste cap. CFR Cluj a încercat să vireze banii în conturile celor de la Soci, dar din cauza războiului, plăţile nu s-au putut face pentru că UEFA a intervenit cu măsuri suplimentare pentru a preveni finanţările armatei ruse.

ADVERTISEMENT

Astfel, UEFA a solicitat ca plăţile să nu fie făcute direct cluburilor din Rusia, ci prin intermediul federaţiilor naţionale. Dar, cei de la Soci au reclamat clubul la FIFA pentru că transferul lui Dugandzic nu a fost plătit şi forul mondial a dictat o interdicţie pentru campioana României.

În cele din urmă, situaţia s-a rezolvat. CFR Cluj a făcut plata prin intermediul FRF. Din informaţiile noastre, cei de la Federaţie au făcut eforturi ca sumele să ajungă la echipa rusă şi interdicţia dictată CFR-ului să fie ridicată.

ADVERTISEMENT

Dugandzic, transferul sezonului la Rapid!

Ardelenii au răsuflat uşuraţi după ce această situaţie a fost rezolvată şi au prezentat doi noi jucători: Luka Juričić şi Valentin Yacabo Serebe. Până să primească interdicţia, CFR Cluj a fost una dintre cele mai active echipe în mercato, cu 15 jucători aduşi.

Marko Dugandzic a rămas doar 6 luni la CFR Cluj. Atacantul croat a fost vândut în vara anului trecut la Rapid pentru 400.000 de euro. A fost cel mai bun transfer al giuleştenilor, Dugandzic devenind golgheterul SuperLigii, cu 22 de goluri marcate.

ADVERTISEMENT

În această vară, CFR Cluj şi-a schimbat fundamental echipa. A plecat Dan Petrescu, iar până acum, Neluţu Varga a încasat mai mult de 7 milioane de euro din vânzările de jucători din această vară.

  • 29 de ani are Marko Dugandzic
  • 350.000 de euro a costat transferul lui Dugandzic de la Soci
ADVERTISEMENT