Sport

CFR Cluj, din nou probleme cu VAR-ul la meciurile cu Rapid. Gol anulat pentru un ofsaid minuscul

CFR Cluj are din nou probleme cu VAR-ul. Ardelenii au avut un gol anulat în prima repriză a derby-ului cu Rapid pentru un ofsaid minuscul.
25.09.2023 | 21:53
CFR Cluj din nou probleme cu VARul la meciurile cu Rapid Gol anulat pentru un ofsaid minuscul
CFR Cluj a avut un gol anulat în prima repriză a derby-ului cu Rapid. Foto: captură Digi Sport.
ADVERTISEMENT

Rapid și CFR Cluj închid etapa cu numărul 10 din SuperLiga. Prima repriză a fost extrem de alertă, iar evenimentele controversate nu au ezitat să apară. Ardelenii au avut un gol anulat în minutul 34. Juricic a reușit să marcheze, însă reușita nu a fost validată de VAR pentru un ofsaid minuscul.

CFR Cluj, gol anulat cu Rapid pentru un ofsaid minuscul

Deschiderea de scor a venit repede. Adrian Cojocaru a dictat lovitură de la 11 metri după un duel în careu între Funsho și Cvek. Rrahmani a executat, iar Sava reușit să respingă în față. Atacantul kosovar a fost pe fază și a marcat din a doua încercare.

ADVERTISEMENT

CFR Cluj a reușit să restabilească egalitatea în minutul 10. Camora a centrat în careu, iar Ciprian Deac, revenit în echipa de start a clujenilor, a reușit să-l învingă pe Horațiu Moldovan. Cu 10 minute înainte de pauză, Juricic a marcat după o fază fixă.

Reușita atacantului bosniac a fost anulată după analiza VAR pentru că a fost surprins în ofsaid, în momentul în care, Ciprian Deac a centrat în careu din lovitură liberă. Inițial, tușierul a lăsat jocul să continue, iar ardelenii au celebrat reușita.

ADVERTISEMENT

Ajeti a șutat, mingea a sărit la Juricic, iar atacantul a marcat. Arbitrii din camera VAR, Radu Petrescu și asistentul Vasile Marinescu, au întors decizia după 3 minute de analiză.  VEZI VIDEO CU FAZA GOLULUI ANULAT AICI.

Gol anulat

CFR Cluj, din nou probleme cu VAR-ul la meciurile cu Rapid

Nu este pentru prima oară când CFR Cluj întâmpină probleme cu VAR-ul la meciurile cu Rapid. În toamna anului trecut, Cristi Balaj a adus șoc la adresa arbitrului Cătălin Popa, care a acordat două lovituri de pedeapsă pentru Rapid în duelul cu CFR, scor 2-1.

ADVERTISEMENT

Mai mult decât atât, CFR Cluj a avut în acel meci un gol anulat de VAR pe motiv de ofsaid. Toate deciziile „centralului” și din camera VAR au fost aspru contestate de președintele ardelenilor. De asemenea, în prima etapă din play-off-ul sezonului trecut, CFR Cluj a remizat cu Rapid, scor 2-2.

Ardelenii au reușit să marcheze în prelungiri, dar reușita a fost anulată pentru un ofsaid la Anton Maglica, care se afla pe traiectoria balonului. Dan Petrescu a făcut un scandal monstru după acea partidă. Cristi Balaj a fost convins că liniile trasate de arbitrii din camera VAR, în urma cărora s-a luat decizia, au fost trase greșit.

ADVERTISEMENT

Marius Avram, despre golul anulat CFR-ului pentru ofsaid: „Continuă blestemul liniilor”

„Îmi este foarte greu să-mi dau seama dacă este sau nu ofsaid. Linia nu pare perfect paralelă cu linia suprafeței de pedeapsă. Continuă blestemul liniilor pentru CFR Cluj, ne aducem aminte ce s-a întâmplat în sezonul trecut. Țineți cont și de faptul că jucătorul are prim-plan-ul și noi nu putem vedea dacă umărul este la același nivel cu al jucătorului din spatele lui. 

Dacă este ofsaid, este un ofsaid de un centimetru. Linia în mod normal trebuie trasă la umăr, conform Legilor Jocului brațul nu se sancționează în ofsaid. Dacă aș fi în cabina VAR și aș avea doar un stop-cadru dau credit deciziei pe care a luat-o asistentul în teren pentru că este foarte bine plasat. El vede invers”, a fost analiza lui Marius Avram, la TV Digi Sport.

ADVERTISEMENT