Fotbal international

CFR Cluj – Dinamo Zagreb 2-2 (5-6 la penalty-uri). Dezastru pentru Dan Petrescu! Golofca şi Boli au semnat eliminarea din Liga Campionilor

26.08.2020 | 23:54
CFR Cluj  Dinamo Zagreb 22 56 la penaltyuri Dezastru pentru Dan Petrescu Golofca si Boli au semnat eliminarea din Liga Campionilor
ADVERTISEMENT

CFR Cluj a ratat calificarea în turul 3 preliminar al Champions League, după ce a fost învinsă la loviturile de departajare de Dinamo Zagreb, scor 2-2 (5-6 la penalty-uri) . La finalul celor 120 de minute scorul a fost egal, 2-2.

Golurile clujenilor au fost marcate de Pereira (64) și Debeljuh (90+3), în timp ce pentru croați a înscris Gojak (14) și Kastrati (78). Campioana Croației a jucat în inferioritate numerică din minutul 51, după eliminarea lui Theophile-Cathrine, iar Ciprian Deac a ratat un penalty în faza următoare.

ADVERTISEMENT

La loviturile de departajare pentru ardeleni au ratat Golofca și Boli. Formația lui Dan Petrescu va evolua mai departe în turul trei al Europa League.

CFR Cluj – Dinamo Zagreb 2-2, 5-6 după loviturile de la 11 metri. (Debeljuh 90+2, Pereira 63 / Gojak 14, Kastrati 78) – VEZI AICI CELE MAI IMPORTANTE FAZE

ADVERTISEMENT

CFR Cluj – Dinamo Zagreb 5-6 / Kevin Boli a tras peste poartă şi croaţii se califică în turul 3 preliminar al Ligii Campionilor.

CFR Cluj – Dinamo Zagreb 5-6 / Gvardiol şutează la colţ şi înscrie.

CFR Cluj – Dinamo Zagreb 5-5 / Deac marchează fără emoţii.

CFR Cluj – Dinamo Zagreb 4-5 / Dilaver a executat perfect.

CFR Cluj – Dinamo Zagreb 4-4 / Golofca a şutat pe mijlocul porţii şi portarul a respins.

CFR Cluj – Dinamo Zagreb 4-4 / Şutul lui Gojak a fost respins de Bălgrădean.

CFR Cluj – Dinamo Zagreb 4-4 / Susic trage tare şi marchează.

CFR Cluj – Dinamo Zagreb 3-4 / Stojanovic a marcat în plasa laterală.

CFR Cluj – Dinamo Zagreb 3-3 / Rondon execută perfect.

CFR Cluj – Dinamo Zagreb 2-3 / Ademi a înscris fără emoţii.

CFR Cluj – Dinamo Zagreb 2-2 / Djokovic a executat cu mare noroc.

CFR Cluj – Dinamo Zagreb 1-2 / Leovac a tras la semiînălţime şi l-a învins pe Bălgrădean.

CFR Cluj – Dinamo Zagreb 1-1 / Vinicius a executat perfect, în stânga portarului.

CFR Cluj – Dinamo Zagreb 0-1 / Petkovic a tras bine de la 11 metri, chiar dacă Bălgrădean a fost aproape să respingă.

ADVERTISEMENT

Min. 120 / CFR Cluj şi Dinamo Zagreb sunt la egalitate, scor 2-2, şi vom avea lovituri de departajare.

Min. 90+2 / GOOOL CFR Cluj!!! Debeljuh a marcat după ce săltat mingea peste Livakovic.

Min. 78 / GOOOL Dinamo Zagreb!!! Kastrati marchează cu un şut din careu, după ce mingea a fost respinsă în lateral de Bălgrădean.

ADVERTISEMENT

Min. 63 / GOOOL CFR Cluj!!! Pereira a prins un trasos de la 25 de metri, iar Livakovic a băgat mingea în poartă.

Min. 51 / Ciprian Deac a ratat lovitura de la 11 metri. Mijlocaşul ofensiv a reluat din nou spre poarta lui Dinamo Zagreb, dar Livakovic a salvat şi a doua oară.

Min. 50 / Theophile-Catherine a primit cartonaş roşu după ce l-a ţinut în careu pe Debeljuh.

Min. 46 / Rondon a ratat o ocazie uriaşă în startul celei de-a doua reprize.

Min. 38 / Bălgrădean reuşeşte o paradă în faţa lui Orsic.

Min. 19 / Ciprian Deac a şutat din 10 metri, însă mingea a trecut peste poartă.

Min. 14 / GOOOL Dinamo Zagreb!!! Gojak deschide scorul cu un şut din interiorul careului, după o greşeală a lui Boli.


UPDATE / Au fost anunţate echipele de start:

CFR Cluj: Bălgrădean, Burcă, Vinicius, Boli, Camora – Chipciu (Rondon 46), Bordeianu, Djokovic – Deac, Debeljuh, Pereira. Antrenor: Dan Petrescu.

Dinamo Zagreb: Livakovic – Stojanovic, Theophile-Catherine, Dilaver, Leovac – Gojak, Ivanusec, Ademi, Orsic – Majer (Kastrati 54), Gavranovic (Gvardiol 54). Antrenor: Zoran Mamic


Este un meci extrem de greu pentru campioana României din mai multe puncte de vedere. Pe de o parte valoarea croaţilor este indiscutabilă şi este demonstrată de frecventele lor calificări în grupele Champions League, unde au fost chiar sezonul trecut. Şi nu au făcut act de prezenţă, spulberând Atalanta cu 4-0 şi făcând două egaluri cu Şahtior Doneţk.

În al doilea rând pentru că lotul lui Dinamo Zagreb este superior valoric celui pe care îl are la dispoziţie la acest moment Dan Petrescu, dar la acest capitol clujenii au arătat că se pot bate de la egal la egal cu echipe din Top 5 european (Lazio, Rennes, Sevilla).

CFR Cluj – Dinamo Zagreb Live Stream Digi Sport 1, Look Plus

Şi, nu în ultimul rând, oaspeţii sunt un fel de călău al echipelor româneşti, doar Steaua în 1993 reuşind calificarea, după ce a întors un 1-2 acasă la 3-2 în deplasare, însă acel meci nu s.-a jucat la Zagreb, ci pe teren neutru, în Slovenia.

Partida CFR Cluj – Dinamo Zagreb se joacă miercuri, 26 august, de la ora 21:00, pe stadionul din Gruia, evident fără spectatori şi va fi condusă de arbitrul portughez Antonio Nombre, debutant în Champions League. Jocul este televizat în direct pe canalele Digi Sport 1 şi Look Plus dar puteţi intra şi pe site-ul FANATIK.RO, pentru a-l urmări în format LIVE VIDEO.

Este un meci foarte greu pentru campioana României, aşa cum sublinia şi Dan Petrescu şi de această dată nu putem să nu îi dăm dreptate. Croaţii au buget incomparabil cu al CFR-ului, stabilitate financiară şi când ai bani poţi să faci şi lot valoros.

Probleme în atac pentru Dan Petrescu

Clujul nu se prezintă într-un moment optim, evoluţia echipei din primul tur preliminar, în Malta, în faţa Florianei, chiar şi cu scuza de a se fi jucat pe teren sintetic şi apoi de la Clinceni, din prima etapă, nu au darul să încurajeze, fiind multe minisuri în jocul ardelenilor. Care trebuie remediate de urgenţă până la meciul cu Zagreb, pentru a nu uşura misiunea croaţilor.

Problema principală a lui Dan Petrescu este omul din centrul atacului. Bilel Omrani este accidentat şi nu rămâne decât varianta Mario Rondon, deşi venezueleanul se simte mai bine pe aripă. A fost adus Gabriel Debeljuh de la Hermanstadt, jucător croat, cu 12 goluri în sezonul trecut, dar acesta abia a jucat primele lui 30 de minute la Clinceni şi e greu de crezut că va fi titularizat acum.

Revin Djokovic şi Bordeianu

Important este că se va reface linia de mijloc, cu motoarele Djokovic şi Bordeianu, care asigură stabilitate în acest compartiment cheie. În poartă nu mai este îngerul păzitor Arlauskis, dar până acum Bălgrădean a luat doar un gol, din penalty, la Clinceni, deci nimic de reproşat.

La Dinamo Zagreb a revenit atacantul Petkovic, principalul pericol, după două luni de absenţă şi alături de Orsic vor fi ghimpii din coasta apărării clujene. Bookmakerii acordă prima şansă oaspeţilor, care au cotă 2,25 la victorie faţă de 3,15 pentru clujeni.

ADVERTISEMENT