Fotbal intern

Greu de ucis! CFR Cluj mai predă FCSB-ului o lecție și se impune cu 2-0

13.12.2020 | 22:53
Greu de ucis CFR Cluj mai preda FCSBului o lectie si se impune cu 20
ADVERTISEMENT

CFR Cluj arată încă o dată de ce este campioana României și câștigă cu 2-0 derby-ul cu FCSB, iar Edi Iordănescu reușește să își repună jucătorii pe linia de plutire după ratarea calificării în primăvara europeană.

FCSB a început tare meciul și a avut penalty clar chiar la prima fază în careul clujenilor, însă arbitrul nu a fluierat nimic, ba chiar a acordat lovitură de la 11 metri pentru CFR, 30 de minute mai târziu.

ADVERTISEMENT

Contrar cursului jocului, CFR Cluj se desprinde la 2-0 după un gol al fostului dinamovist Valentin Costache, care răpune liderul din Casa Pariurilor Liga 1 la singura ocazie din repriza a doua, în ciuda faptului că FCSB a avut o bară, iar Florinel Coman a mai avut două ocazii uriașe. Ba mai mult, Costache putea duce pe final scorul la 3-0, iar CFR se apropie la trei puncte de FCSB.


LIVE VIDEO

CFR Cluj – FCSB 2 – 0

UPDATE, 13 decembrie, ORA 21:00 / Min. 1: A început derby-ul campionatului dintre CFR Cluj și FCSB!

ADVERTISEMENT

Min.2: Mario Camora oprește mingea cu mână, care era depărtată de corp. Penalty clar pentru FSCB, iar jucătorii lui Toni Petrea au protestat vehement!

Min.3: CFR Cluj deja a făcut prima schimbare! Fostul jucător al FCSB, Alex Chipciu, intră în locul puștiului Joca. CFR Cluj fentează din nou regula U21.

ADVERTISEMENT

Min.7: Ghinion teribil pentru CFR Cluj! Mario Rondon are dureri la piciorul drept și va fi schimbat cu Vojtus. Blestemul accidentărilor continuă la ardeleni și după plecarea lui Dan Petrescu.

Min.30: Florinel Coman a ieșit la încălzire și va fi trimis în teren de Toni Petrea!

Min.33: Penalty pentru CFR Cluj după un fault al lui Miron, care ratează și meciul de vineri cu Universitatea Craiova. Faza poate fi revăzută AICI!

ADVERTISEMENT

Min.35: Ciprian Deac înscrie pentru CFR Cluj după un penalty bătut ca la carte. Vezi golul AICI!

Min.45: CFR Cluj – FCSB 1 -0 la pauză, după o primă repriză slabă a ambelor echipe, cu un joc dur și fragmentat cu faulturi repetate. Nu mai puțin de opt jucători au văzut cartonașul galben: șase pentru clujeni și două pentru bucureșteni.

Min.46: A început repriza a doua dintre CFR Cluj și FCSB! Campioana României conduce cu 1-0 pe liderul campionatului, FCSB.

Min.46: Ovidiu Hoban intră în locul lui William Soarez, iar Cristi Manea intră în locul lui Susic la CFR.

Min:46: Florinel Coman intră și el la FCSB în locul lui Ionuț Vînă.

Min.55: Prima ocazie a celor de la FCSB! Florinel Coman ia prima acțiune pe cont propriu, la doar câteva mintue după ce a intrat pe teren. Bălgrădean se întinde și respinge greu șutul din unghi.

Min.58: Iese Ovidiu Popescu și intră Ovidiu Perianu la FCSB!

Min.59: Ocazie mare a lui Dennis Man după un șut superb de la marginea careu, iar Bălgrădean este salvat de transversală!

Min.66: Super șut al lui Florinel Coman după o lovitură liberă. Bălgrădean salvează din nou și respinge în corner!

Min.73: Octavian Popescu nu mai poate continuă după ce a acuzat probleme musculare, iar în locul său intră Alexandru Buziuc.

Min.74: Gol marcat de fostul dinamovist Valentin Costache! CFR Conduce cu 2-0, după o greșeală mare în apărare a echipei lui Toni Petrea! Vezi golul AICI!

Min.85: Costache aproape de dublă, după ce ratează o fază similară, iar Andrei Vlad scoate în ultimă înstanță, singur cu jucătorul CFR-ului!

Min.90: CFR Cluj le dă o lecție de pragmatism celor de la FCSB, iar campioana României câștigă cu 2-0, fiind neînfrântă de 6 ani în Gruia în meciurile cu bucureștenii!

Echipele de start: 

CFR CLUJ (4-3-3): Bălgrădean – Susic, Burcă, Vinicius, Camora – Deac, Soares, Djokovic – Joca, Rondon, Costache
Rezerve: Sandomierski, Manea, Latovlevici, Hoban, Itu, Pereira, Chipciu, Păun, Vojtus
Antrenor: Edward Iordănescu

FCSB (4-3-3): Vlad – Crețu, Miron, I. Cristea, Briceag – Vînă, Ov. Popescu, D. Olaru – Moruțan, Man, Oct. Popescu
Rezerve: Straton, Simion, Fl. Coman, Buziuc, Dumitru, Perianu, Oaidă, Pantea, Cană
Antrenor: Anton Petrea


Echipa de start a lui FCSB. Florinel Coman a fost lăsat pe banca de rezerve

UPDATE, 13 decembrie, ORA 19:25 / Avem echipa de start a roș-albaștrilor pentru derby-ul cu CFR Cluj: A. Vlad – V. Crețu, I. Cristea, A. Miron, M. Briceag – I. Vînă, Ov. Popescu, D. Olaru – O. Moruțan, D. Man (c), Oct. Popescu


Galeria lui CFR Cluj, protest la adresa celor de la UEFA

UPDATE, 13 decembrie, ora 18:15 / Mai mulți membri din galeria lui CFR Cluj au mers în apropierea stadionului „Dr. Constantin Rădulescu” înainte de derby-ul cu FCSB. Fanii ardelenilor au protestat la adresa arbitrajului din meciul cu Young Boys, scor 1-2, care a dus la eliminarea favoriților lor din Europa League.

Modalitatea prin care fanii campioanei României au protestat a fost o ironie îndreptată către campania „Respect”, pe care UEFA a lansat-o în 2008 pentru combaterea discriminării. Ultrașii lui CFR Cluj au afișat un banner cu mesajul „No respect”, reacție la deciziile luate de centralul francez Benoît Bastien. Pe bannerul confecționat de galeria lui CFR apare și o siglă modificat a forului european, cu mesajul „UEFA Mafia”.


Sergiu Buș, la masă cu George Florescu

UPDATE, 13 decembrie, ora 16:30 / Accidentat și indisponibil pentru partida cu CFR Cluj, Sergiu Buș a mers să ia masa cu fostul fotbalist al lui „U” Cluj, George Florescu. „Decarul” echipei naționale din mandatul lui Răzvan Lucescu și soția sa au o afacere în domeniul culinar. Florescu promovează sisteme de gătit prin care alimentele își păstrează o mare parte din nutrienți, sisteme care au mare priză la sportivii români, Sergiu Buș fiind unul dintre clienții fideli ai lui „Geo Flores”.

Florescu si Bus
Sergiu Buș, la masă cu familia Florescu. FOTO: Instagram saladmaster_ro

CFR Cluj – FCSB Live Stream Digi Sport, Telekom Sport, Look Plus

Partida CFR Cluj – FCSB se joacă duminică, 13 decembrie, de la ora 21:00 pe stadionul din Gruia, în cadrul etapei a 13-a din Liga 1. La ora jocului vor fi maxim 5 grade, cer înnorat, dar şanse mici de precipitaţii. Meciul este televizat pe canalele Digi Sport 1, Telekom Sport 1 şi Look Plus. De asemeni, puteţi intra pe site-ul FANATIK.RO, pentru a-l urmări în format LIVE VIDEO.

La Berna CFR a arătat foarte bine, cu o bună organizare a jocului, cu o apărare atentă şi cu acţiuni de contraatac bine gândite şi dacă nu era reaua voinţă a arbitrului francez acum ar fi venit la partida cu FCSB cu un excelent moral. În finalul meciului autorul golului clujean, Debweljuh, a acuzat o stare de rău în urma unei lovituri la cap şi timp de câteva ore nu ştia nimic de el.

Puţine şanse pentru Florin Tănase

Din fericire nu a fost ceva grav şi jucătorul este la dispoziţia lui Edi Iordănescu pentru meciul de duminică. Revine şi Alex Chipciu, care în Elveţia nu a putut juca fiind suspendat. Nu este exclus ca pe banda dreaptă a apărării Edi Iordănescu să continue din nou cu Cristi Manea în detrimentul croatului Susic.

La FCSB este foarte puţin probabilă prezenţa pe teren a căpitanului Florin Tănase, care a ieşit în timpul meciului cu UTA, acuzând din nou o problemă musculară. Sunt însă în bună condiţie fizică Dennis Man şi Florinel Coman, iar mijlocaşii Moruţan şi Olaru sunt şi ei într-un moment optim. Peste toţi însă revelaţia este puştiul Octavian Popescu, acesta scoţând din nou penalty în meciul cu UTA, după ce o făcuse la Mediaş.

FCSB, record de goluri înscrise în Liga 1

Este pentru prima dată după trei ani când FCSB vine la Cluj având şase puncte avans peste formaţia ardeleană. FCSB are la acest moment cel mai ofensiv şi mai spectaculos joc la nivelul primei divizii, fapt reflectat şi în numărul mare de goluri marcate în doar 12 etape. 34 de goluri a dat FCSB, cu trei mai mult decât au împreună urmăritoarele Craiova şi CFR Cluj.

Graţie acestui parcurs foarte bun bookmakerii o văd pe FCSB ca având prima şansă la cele trei puncte pe malul Someşului, cu o cotă de 2,40, faţă de 2,90 cât au primit campionii ultimelor trei ediţii. Foarte mare este cota pentru over 2,5, apreciată cu 2,00, asta şi pentru că tradiţia meciurilor directe din ultimii anii înseamnă numai goluri puţine.

ADVERTISEMENT