Fotbal intern

Alex Măţan, prezentat oficial la Columbus Crew! Video inedit postat de americani. Fanatik confirmat

09.03.2021 | 08:57
Alex Matan prezentat oficial la Columbus Crew Video inedit postat de americani Fanatik confirmat
Alex Măţan, prezentat oficial la Columbus Crew! Mesaj inedit al campioanei MLS
ADVERTISEMENT

FC Viitorul a decis să accepte oferta formației Columbus Crew, din Major Soccer League, pentru transferul atacantului Alexandru Mățan.


Americanii, video de senzație cu Mățan

UPDATE, 9 martie, ora 08:58 / Oficialii clubului Columbus Crew au ținut să-l prezinte cât mai bine fanilor pe Alexandru Mățan și au publicat pe contul de Twitter un videoclip inedit cu jucătorul transferat de la FC Viitorul.

ADVERTISEMENT

Americanii au făcut un colaj cu faza în care apare fotbalistul de 21 de ani și în care se evidențiază faptul că este un jucător cu dribling foarte bun și cu viteză.


Alex Măţan a fost prezentat oficial de Columbus Crew

UPDATE, 8 martie, ora 16:09 / Alex Măţan a fost prezentat oficial pe site-ul lui Columbus Crew, campioana MLS din sezonul 2020, aşa cum FANATIK a anunţat încă din 22 februarie. Fotbalistul de 21 de ani va ocupa un loc pe lista jucătorilor străini şi va ajunge la noua echipă după ce va primi viza.

ADVERTISEMENT

Pe site-ul lui Columbus Crew, oficialii clubului au sărit în ajutorul fanilor şi le-au arătat cum este rostit corect numele noului fotbalist: “Alexandru Măţan (se pronunţă ah-LEK-san-DREW mah-TON)”.

“Alex este un tânăr fotbalist de viitor, cu abilităţi tehnice care îl vor ajuta să intre în stilul nostru de joc. Cu un fotbalist creativ, capabil să joace în centru şi pe benzi, va fi o opţiune importantă pentru atacul nostru, în condiţiile programului încărcat cu meciuri în Liga Campionilor şi MLS”, a declarat Tim Bezbatchenko, preşedintele lui Columbus Crew.

ADVERTISEMENT


Cristi Bivolaru confirmă interesul pentru Mățan din Statele Unite. Fanatik a aflat că este vorba despre Columbus Crew

UPDATE, 22 februarie, ora 13:56. Din informațiile FANATIK, formația care este foarte aproape să obțină semnătura lui Alex Mățan este Columbus Crew. Ultimele detalii ale transferului se vor pune la punct după meciul Viitorul – Poli Iași, care va avea loc luni, 22 februarie.


UPDATE, 22 februarie, ora 13:20. Cristi Bivolaru, directorul general al Viitorului, a confirmat că sunt șanse mari ca Alex Mățan să meargă să joace în MLS, dar nu la New York City, acolo unde a evoluat Alex Mitriță.

ADVERTISEMENT

„Este o ofertă concretă pentru Mățan. Continentul e corect, echipa era incorectă. E foarte probabil zic eu! Hagi niciodată nu va împiedica un jucător să plece la mai bine. Asta a fost situația și cu Iancu, și cu Luckassen, și acum cu Mățan”, a declarat Cristi Bivolaru la PRO X.


Gică Hagi a cerut 1,4 milioane de euro pentru Mățan

UPDATE 6 FEBRUARIE, ora 20:25 /  La cererea expresă a lui Edi Iordănescu, CFR Cluj a demarat negocierile cu Gică Hagi pentru transferul lui Alexandru Mățan, de la Viitorul Constanța.

Conștient că acesta este unul dintre cei mai buni jucători ai echipei sale, dar și pentru că are la ora actuală o ofertă concretă de transfer din Statele Unite, Hagi a cerut în schimbul lui Mățan o sumă de 1,4 milioane de euro. 


ȘTIRE INIȚIALĂ 6 FEBRUARIE, ora 13:33

Ardelenii vor să îi facă pe plac lui Edi Iordănescu, antrenorul fiind dezamăgit de lipsa de idei din jocul ofensiv al formației sale. Totul s-ar putea decide pe ultima sută de metri, deoarece Gică Hagi ezită să își dea acceptul pentru realizarea mutării.

Patronul Viitorului are pe masă o ofertă pentru Mățan și din Statele Unite ale Americii, iar la finalul weekendului va lua o decizie în privința destinației mijlocașului ofensiv în vârstă de 21 de ani.

CFR Cluj încearcă să dea lovitura iernii! Ofertă pentru Alexandru Mățan

În criză de idei, jocul campioanei CFR Cluj ar putea avea de câștigat, dacă oficialii din Gruia reușesc să perfecteze mutările pe care le-au gândit pentru finalul perioadei de transferuri. Pe lângă islandezul Runar Mar Sigurjonsson, care ar urma să sosească de la Astana, FANATIK a aflat și ce altă mare lovitură vor să dea ardelenii.

Este vorba despre Alexandru Mățan, de la FC Viitorul, mijlocaș ofensiv în vârstă de 21 de ani care a stârnit și interesul Universității Craiova, anul trecut. La fel ca Sigurjonsson, și Mățan evoluează tot în linia mediană, ca mijlocaș de creație, însă calitățile sale îl transformă și într-o soluție pentru postul de atacant.

Polivalent, rapid și tehnic, Alexandru Mățan este considerat de Edi Iordănescu o soluție foarte bună pentru CFR Cluj și este dorit cu ardoare de antrenor. Doar că patronul Viitorului, Gică Hagi, ezită să accepte oferta campioanei. Potrivit surselor FANATIK, „Regele” așteaptă finalizarea discuțiilor și cu un club din Statele Unite ale Americii care îl vrea pe Mățan.

În funcție de cum evoluează negocierile pe parcursul acestui weekend, Hagi va decide ce va face cu fotbalistul său, pe care Transfermarkt îl evaluează la 850.000 de euro. CFR Cluj ar putea primi răspunsul final din fața clubului pe care l-a învins cu 2-1 în ultima etapă a Ligii 1 chiar luni, atunci când se termină perioada de transferuri în Liga 1.

  • 21 de ani are Alexandru Mățan;
  • 1 gol și 6 assisturi a reușit în cele 21 de apariții în acest sezon, în toate competițiile.

A picat transferul lui Nana Boateng, de la KuPS. Ce se întâmplă cu Anas Tahiri

CFR Cluj a dorit să aducă un fotbalist și de la fosta adversară din Europa League, KuPS. Ardelenii puseseră ochii pe Nana Boateng, mijlocaș central ghanez în vârstă de 26 de ani. FANATIK a aflat că transferul a căzut și negocierile nu vor fi reluate.

De asemenea, Anas Tahiri a fost dorit recent. FANATIK a anunțat în exclusivitate negocierile dintre CFR și Waalkwijk, formația olandeză de care aparține belgianul de 25 de ani. Mijlocașul central se află în ultimele șase luni de contract, dar ardelenii l-ar fi vrut încă de acum.

Olandezii nu au acceptat cei 100.000 de euro oferiți de campioană pentru fotbalistul care era dorit în locul lui Damjan Djokovic, plecat la Rizespor, trupa lui Marius Șumudică. Știind că îl poate lua gratis pe fotbalist în vară, CFR nu a vrut să pluseze. FANATIK a aflat că ardelenii îl vor aduce în vară pe Tahiri, fără a plăti nicio sumă la schimb.

  • 550.000 de euro este cota de piață a lui Anas Tahiri;
  • 100.000 de euro a oferit CFR pentru belgian.
ADVERTISEMENT