Sport

Dan Petrescu și-a făcut „lista de cumpărături” la CFR Cluj: costă 8 milioane de euro! Exclusiv

Dan Petrescu se apucă de treabă la CFR Cluj și i-a făcut patronului Neluțu Varga o „listă de cumpărături” care costă 8 milioane de euro!
23.04.2024 | 12:35
Dan Petrescu sia facut lista de cumparaturi la CFR Cluj costa 8 milioane de euro Exclusiv
„Lista de cumpărături” întocmită de Dan Petrescu la CFR Cluj îl va costa pe patronul Neluțu Varga nu mai puțin de 8 milioane de euro! foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

CFR Cluj e într-o situație delicată în SuperLiga, riscă să piardă accesul în cupele europene după eșecul categoric înregistrat în fața Farului, dar planurile pentru sezonul următor sunt la nivel înalt. Pentru că, avându-l ca antrenor pe Dan Petrescu, nici nu poți să-ți propui altceva…

Dan Petrescu se apucă de treabă la CFR Cluj de pe 29 aprilie. I-a făcut lui Neluțu Varga o „listă de cumpărături” care costă 8 milioane de euro!

În degringoladă totală în acest final de SuperLiga, CFR Cluj are nevoie urgentă de un antrenor cu autoritate pentru a salva sezonul, părere împărtășită inclusiv de jucători, în frunte cu căpitanul Mario Camora. Care-l așteaptă cât mai repede pe Dan Petrescu…

ADVERTISEMENT

Așa cum FANATIK v-a informat în exclusivitate, reputatul tehnician a semnat un contract pe trei ani cu fosta campioană a României, dar urma să se apuce de treabă abia din vară, deoarece avea nevoie de o perioadă de pauză după despărțirea de echipa coreeană Jeonbuk.

Însă, pentru că situația e critică și e nevoie de el mult mai repede la club, planurile s-au schimbat… Așa că, din informațiile obținute în exclusivitate de site-ul nostru, Dan Petrescu va „reintra în pâine” la CFR Cluj mult mai repede decât se preconiza. Mai precis de luni, 29 aprilie!

ADVERTISEMENT

Din acea zi, „Bursucul” își va sufleca mânecile și va trece serios la treabă pentru a pregăti în cele mai mici amănunte strategia pentru sezonul viitor. Un sezon în care nici nu concepe să nu câștige din nou titlul de campion al României cu CFR Cluj. În paralel, va trece și pe la echipă, va avea discuții cu jucătorii, e posibil să participe și la unele antrenamente, în încercarea de a obține maximum din ce se mai poate pe acest final de campionat.

„Bursucul” e ferm hotărât să facă iarăși din echipa ardeleană o forță a României, cu care să obțină și performanțe la nivel european, și de aceea are nevoie de un lot de jucători foarte competitiv, așa cum a avut în anii în care a luat de cinci ori la rând titlul.

ADVERTISEMENT

A primit mână liberă din partea patronului Neluțu Varga să decidă cine va pleca de la CFR Cluj, dar și ce fotbaliști de valoare vor fi aduși în loc. Iar Dan Petrescu nu a stat deloc de pomană în ultima perioadă. Și-a făcut deja o „listă de cumpărături” pentru la vară, pe care i-a înaintat-o patronului.

Iar acesta va trebui să facă un efort financiar consistent. Pentru că jucătorii doriți de Dan Petrescu la CFR Cluj, și cu care e convins că nu-i mai poate sta nimeni în cale în România, costă nu mai puțin de 8 milioane de euro! Aceasta e suma pe care Neluțu Varga o va scoate din buzunar în pauza competițională pentru ca echipa pe care o patronează să domine din nou cu autoritate fotbalul românesc, așa cum a mai făcut-o sub comanda tehnicianului Dan Petrescu.

ADVERTISEMENT

„Lista neagră” a lui Dan Petrescu la CFR Cluj conține deja 8 nume

În paralel cu campania de achiziții, Dan Petrescu a început și o evaluare a lotului actual, pentru a vedea ce jucători nu mai intră în planurile sale începând din sezonul viitor. Și a găsit deja 8 nume de care se va despărți, informație prezentată în premieră de FANATIK.

Așa cum era de așteptat, primii fotbaliști la care se va renunța sunt vedetele Panagiotis Tachtsidis și Omar El Kaddouri. Doi jucători cu un CV impresionant, cu salarii peste media campionatului românesc, dar care la CFR Cluj au dezamăgit crunt.

Urmează apoi internaționalul român Cristi Manea, aflat la final de contract, și cu care nu s-a ajuns la o înțelegere de prelungire. Din linia de fund, lui i se adaugă fundașul dreapta croat Petar Mamic, fundașul stânga kosovar Ricu Zejnullahu și fundașul central croat Anton Kresic.

Lista se încheie cu cei doi portari de rezervă, Otto Hindrich și Cristi Bălgrădean. Primul ar putea fi împrumutat la o altă formație din SuperLiga, una dintre cele interesate fiind UTA, în timp ce al doilea se află la final de contract și nu i se va propune o prelungire.

  • 8 milioane de euro este suma pe care Neluțu Varga trebuie să o scoată din buzunar în vară pentru a face transferuri de titlu la CFR Cluj
ADVERTISEMENT