Sport

CFR Cluj l-a transferat pe „Gulliver”! A cincea achiziție a verii e un fundaș central care măsoară 2 metri

CFR Cluj și-a betonat defensiva cu încă un fundaș central. Denis Kolinger (28 de ani) este germano-croat și vine de la Vejle Boldklub și măsoară 199 de centimetri.
17.06.2022 | 12:20
CFR Cluj la transferat pe Gulliver A cincea achizitie a verii e un fundas central care masoara 2 metri
Denis Kolinger (28 de ani), al cincilea transfer al verii pentru CFR Cluj. FOTO: Facebook CFR Cluj
ADVERTISEMENT

Denis Kolinger (28 de ani) este al cincilea transfer pe care CFR Cluj îl face în această vară. Stoperul care măsoară 1,99 metri a fost împrumutat din Danemarca, de la Velje BK.

CFR Cluj a transferat un fundaș central de 2 metri! Denis Kolinger e internațional croat

Înaintea fundașului născut la Malsch, Germania, dar care are o selecție în naționala Croației, în Gruia au mai ajuns Christopher Braun, fundaș dreapta venit liber de contract de la FC Botoșani, Karlo Brucic, fundaș stânga care a jucat ultima dată la FC Koper, în Slovenia, și Karlo Muhar, mijlocaș care aparținea de Lech Poznan, dar care a petrecut ultima stagiune sub formă de împrumut la CSKA Sofia, și Vito Hammershoy-Mistrati, mijlocaș central, de la Randers.

ADVERTISEMENT

„Cluburile CFR 1907 Cluj și Velje BK au ajuns la un acord privind împrumutul internaționalului croat Denis Kolinger în Gruia până la finalul sezonului 2022/23.

Fundașul central de 1,99 m a evoluat în mare parte a carierei sale în țara natală la NK Zagreb și NK Lokomotiva, iar în ultimul an și jumătate a fost căpitanul celor de la Velje BK din Danemarca.

ADVERTISEMENT

Îi urăm bun venit și multă baftă în tricoul vișiniu!”, a scris CFR Cluj, pe Facebook.

Înainte de a ajunge în Danemarca, în 2021, Kolinger a jucat timp de cinci ani la NK Lokomotiva Zagreb, clubul la care s-a format fiind însă NK Zagreb. Sezonul trecut, Vejle, fosta echipă a lui Costel Gâlcă, a retrogradat în liga secundă din Danemarca.

Noul fundaș central al lui CFR Cluj a jucat 37 de meciuri în toate competițiile pentru danezi sezonul trecut, perioadă în care a marcat două goluri și a oferit un assist. Site-ul de specialitate transfermarkt.com îi oferă lui Denis Kolinger o cotă de piață de 500 de mii de euro.

ADVERTISEMENT

Jefte Betancor, așteptat în Gruia

CFR Cluj este pe cale să realizeze și cel mai important transfer din această vară. Ardelenii sunt gata să îl aducă pe Jefte Betancor (28 de ani), golgheterul celor de la Farul Constanța (16 goluri în 35 de meciuri).

Din informațiile FANATIK, lipsește doar semnătura atacantului spaniol, după ce cluburile au ajuns deja la o înțelegere. Jefte mai are contract cu „marinarii” până în vara lui 2023, iar cota sa de piață este de 1,6 milioane de euro.

ADVERTISEMENT