Sport

CFR Cluj mai dă o lovitură din Italia! Cine este achiziția de ultimă oră a clujenilor

Campioana României și-a schimbat radical politica de transferuri și mizează pe achiziția unor tineri fotbaliști, predominant din Italia. Ultima țintă a oficialilor feroviari este Raoul Mal, de la Pistoiese.
31.01.2022 | 16:50
CFR Cluj mai da o lovitura din Italia Cine este achizitia de ultima ora a clujenilor
ADVERTISEMENT

CFR Cluj continuă seria de achiziții via Italia. După portarul naționalei U19, Răzvan Sava (Torino) și a atacantului Daniel Birligea (Teramo), oficialii campioanei României au obținut acordul clubului Pistoiese, pentru transferul lui Raoul Mal.

Ultima țintă a CFR-ului este mijlocaș ofensiv, are 21 de ani și are cetățenie română, deși s-a născut la Trento, în Italia.

ADVERTISEMENT

CFR Cluj și-a luat căpitan din Serie C

Raoul Mal este acontat deja de campioana CFR Cluj, conform platformei tuttomercatoweb.com care anunță că playmaker-ul formației Pistoiese va evolua în România, la Cluj.

Născut la Trento în Italia, Raoul Mal are dublă cetățenie și evoluează pe postul de mijlocaș ofensiv. Are o cotă de piață de doar 125.000 de euro, dar acest lucru nu a reprezentat un impediment pentru Dan Petrescu.

ADVERTISEMENT

Antrenorul campioanei României și-a dat acceptul pentru achiziția tânărului fotbalist care a bifat 15 apariții în tricoul lui Pistoiese, în prima parte a acestui sezon.

Raoul Mal a fost în mai multe rânduri desemnat căpitanul lui Pistoiese. În urmă cu doi ani, românul a fost atent monitorizat de Juventus Torino, dar transferul său nu s-a materializat.

ADVERTISEMENT

Italienii îl descriu ca un jucător ”eclectic”, ambidextru, care poate fi folosit pe orice poziție în linia mediană.

Evoluția lui Raoul Mal

În vârstă de 21 de ani, Raoul Mal a adunat deja 79 de meciuri în Serie C, pentru Pro Verceli, respectiv Pistoiese, club care l-a achiziționat în septembrie 2020.

ADVERTISEMENT

A debutat la seniori pe 7 octombrie 2018, în tricoul celor de la Pro Verceli. Sezonul următor (2019/2020) Mal a bifat 22 de partide, dintre care 12 ca titular, iar Pistoiese l-a transferat definitiv.

Chiar dacă nu este titular de drept în formula noii sale echipe, mijlocașul român impresionează la fiecare apariție pe teren, astfel că a fost desemnat în mai multe rânduri căpitanul echipei.

Raoul Mal a intrat în ultimele șase luni de contract cu Pistoiese și jurnaliștii italieni nu menționează nicio sumă de transfer, cel mai probabil fotbalistul urmând să se alăture lotului CFR-ist la finalul acestui campionat.

ADVERTISEMENT
Tags: