Sport

CFR Cluj trimite în Liga 3 unul dintre cei mai bine plătiți jucători din România: ”E mult peste media campionatului, dar e decizia antrenorului”

Campioana CFR Cluj este una dintre cele mai active echipe pe piața transferurilor. A renunțat la 14 jucători și caută soluții să mai ”scape” de câțiva. Unul dintre cei mai bine plătiți fotbaliști va ajunge în Liga 3.
19.06.2022 | 18:52
CFR Cluj trimite in Liga 3 unul dintre cei mai bine platiti jucatori din Romania E mult peste media campionatului dar e decizia antrenorului
CFR Cluj este gata să trimită unul dintre cei mai bine plătiți fotbaliști din România în Liga 3. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

CFR Cluj domină campionatul intern, dar balanța contabilă continuă să fie pe minus. După ce s-a despărțit de 14 jucători, ”feroviarii” se pregătesc să-l trimită pe unul dintre cei mai bine plătiți jucători la Liga 3.

Cristi Balaj: ”Dacă nu-l ia nimeni, avem echipa a doua”

Extrema Alexandru Chipciu a ajuns ”omul problemă” la CFR Cluj. Achiziționat în ianuarie 2020, liber de contract, fotbalistul cu 46 de meciuri la echipa națională nu mai intră în planurile de viitor ale antrenorului Dan Petrescu.

ADVERTISEMENT

Așa cum FANATIK a dezvăluit în exclusivitate, tehnicianul campioanei i-a transmis jucătorului că este liber să-și caute echipă și nu a fost inclus în lotul deplasat în cantonamentul din Austria.

Astfel, fotbalistul cu 304 meciuri și 50 de goluri în Casa Pariurilor Liga 1, Cupa României și competițiile continentale intercluburi, bifate în tricoul echipelor FC Brașov, FCSB și CFR Cluj, riscă să evolueze în Liga 3 din sezonul viitor.

ADVERTISEMENT

Președintele ardelenilor, Cristi Balaj, a anunțat că în condițiile în care Chipciu nu își va găsi în perioada următoare echipă, va juca la echipa satelit a campioanei.

”Nu a plecat cu echipa (în cantonamentul din Austria – n.r.). Am căzut de acord să rezilieze sau să caute un transfer, e un jucător bun, era dorit de U Cluj. E mult peste media campionatului, dar e decizia antrenorului şi a lui Chipciu.

ADVERTISEMENT

Dacă nu îl ia nimeni, avem echipa a doua. Îi vom oferi condiţii de pregătire, îl vom sprijini să caute un contract, vom suporta şi noi o parte din salariu”, a explicat Cristi Balaj, la Orange Sport.

Salariul uriaș și rivalitatea CFR – U Cluj au blocat transferul lui Chipciu la ”Șepcile roșii”

Oficialul campioanei a dezvăluit recent că la nivel de conduceri între CFR și U Cluj nu există probleme de comunicare și că gruparea ”feroviară” este dispusă să ajute cu jucători rivala locală după promovarea în Casa Pariurilor Liga 1.

ADVERTISEMENT

Însă, așa cum FANATIK a dezvăluit în exclusivitate, Alex Chipciu are unul dintre cele mai mari salarii din fotbalul românesc, aproximativ 30.000 de euro lunar.

Acest aspect, plus reacția fanilor ”Șepcilor roșii” care nu agreează transferul unor jucători cu trecut CFR-ist, au blocat mutarea fotbalistului pe Cluj Arena, deși oficialii Universității și-l doreau pe atacant.

Alex Chipciu a declarat în repetate rânduri că își dorește să se stabilească la Cluj, unde el și familia lui se simt foarte bine. Cel puțin pentru următorul sezon fotbalistul este asigurat din acest punct de vedere, fiind sub contract cu CFR.

Foarte probabil, Chipciu nu își va rezilia contractul cu gruparea campioană și va evolua la echipa satelit, în eșalonul al treilea, până în vara anului viitor când angajamentul va ajunge la scadență.

În vârstă de 33 de ani, fotbalistul ar putea lua în calcul și retragerea din activitate la finalul viitorului sezon.

650.000 de euro este cota lui Alexandru Chipciu, conform transfermarkt

13 trofee a cucerit Alex Chipciu în carieră (3 titluri, o Cupă, o Supercupă și de două ori Cupa Ligii cu FCSB, 1 titlu și o Supercupă cu Anderlecht și 3 titluri și o Supercupă cu CFR Cluj)

ADVERTISEMENT