Sport

CFR Cluj – U Cluj 4-0, în etapa 30 din SuperLiga. Campioana, injecție de moral înainte de play-off. Cum arată clasamentul

CFR Cluj a câștigat fără drept de apel, scor 4-0, derby-ul de pe teren propriu cu rivala locală U Cluj și abordează plină de optimism cele 10 finale din play-off.
13.03.2023 | 22:22
CFR Cluj  U Cluj 40 in etapa 30 din SuperLiga Campioana injectie de moral inainte de playoff Cum arata clasamentul
Janga a deschis scorul din penalty în derby-ul local CFR Cluj - U Cluj. foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT
13-03-2023
20:37

Cum arată clasamentul din SuperLiga după CFR Cluj - U Cluj 4-0

CFR Cluj a câștigat clar derby-ul local cu rivala U Cluj, scor 4-0, și termină sezonul regular pe locul 2 în clasament, la doar un punct în spatele liderului Farul. Totuși, în play-off, după înjumătățire, campioana va avea același număr de puncte ca al constănțenilor – 32, însă va avea dezavantajul rotunjirii în plus.

În urma acestei înfrângeri dure, U Cluj termină sezonul regular pe locul 9, la egalitate de puncte (34) cu FC Voluntari, dar are avantajul meciurilor directe contra ilfovenilor. Astfel, în play-out, „șepcile roșii” vor pleca la drum cu o zestre de doar 17 puncte.

SuperLiga
Clasament SuperLiga
13-03-2023
18:30

CFR Cluj - U Cluj 4-0 (Janga 25 pen., Krasniqi 32, Manea 42 pen., Bîrligea 90+4)

Vezi aici cele mai importante faze.

Min. 90+5: Fluier final.

Min. 90+4: GOOOL CFR Cluj! Braun centrează perfect în careu pentru Bîrligea, care înscrie cu un șut plasat, sub bară.

Min. 82: Krasniqi șutează slab și Gorcea respinge în corner.

Min. 80: Gazdele beneficiază de un nou penalty acordat cu VAR, tot pentru un henț în careu comis de Pițian.

Min. 55: Manea centrează pe 6 metri, Gorcea respinge greșit până la Muhar, care reia din 10 metri peste poarta goală.

Min. 50: Ianis Stoica îi pasează perfect lui Goranov, aflat singur pe 6 metri, dar acesta reia în Scuffet.

Min. 42: GOOOL CFR Cluj! Manea transformă fără emoții, cu un șut la vinclu.

Min. 40: Miron comite henț în careu, Marcel Bîrsan lasă jocul să continue, dar este atenționat din camera VAR și revine asupra deciziei după vizionarea video a fazei. Penalty pentru gazde.

Min. 32: GOOOL CFR Cluj! Manea face o cursă pe partea dreaptă, centrează pe 6 metri, de unde Krasniqi reia spectaculos cu călcâiul în plasă.

Min. 25: GOOOL CFR Cluj! Janga transformă cu siguranță lovitura de pedeapsă.

Min. 24: Ispas comite un henț evident în careu și arbitrul Marcel Bîrsan dictează penalty.

Min. 18: Petrila șutează din întoarcere de la 14 metri, mingea este deviată de un fundaș advers, se duce sub transversală, dar Gorcea are un reflex uluitor și respinge în corner.

Min. 17: Bic „îi fură” o minge lui Burcă la mijlocul terenului, scapă singur spre poartă, pătrunde în careu, dar șutează lamentabil, mult pe lângă poartă.

Min. 12: Petrila execută un corner pe colțul scurt, Janga reia din 6 metri cu capul în plasa laterală.

Min. 9: Burcă reia cu capul peste poartă după un corner executat de Deac.

Min. 1: A început partida.

13-03-2023
16:58

Echipele de start la CFR Cluj - U Cluj

Au apărut echipele de start la CFR Cluj – U Cluj.

CFR Cluj: Scuffet – Cr. Manea, Yuri, A. Burcă, Camora – C. Deac, Muhar, Boateng, Krasniqi – Janga, Petrila. Rezerve: Sava – Braun, Peteleu, Țîru, Hoban, Cvek, Fica, Bîrligea, Yeboah. Antrenor: Dan Petrescu 

U Cluj: Gorcea – Pițian, A. Miron, D. Ispas – Martic, Remacle, Bic, Pires, Oancea – Thiam, I. Stoica. Rezerve: P. Iliev – Ad. Bălan, Fl. Ilie, Goranov, I. Filip, Tescan, Al. Bota, Haită, L. Fulop. Antrenor: Ioan Ovidiu Sabău

Meciul CFR Cluj – U Cluj are loc luni, 13 martie, cu începere de la ora 20:30, în etapa 30, ultima a sezonului regulat din SuperLiga. Nici nu se putea un epilog mai fierbinte la sezonul regulat decât duelul orgoliilor din orașul de pe Someș, mai ales că studenții au avut o revenire fantastică, ieșind din zona retrogradării până spre mijlocul clasamentului.

Unde se joacă meciul CFR Cluj – U Cluj, în etapa 30 din SuperLiga

Marele derby al orașului de pe Someș, confruntarea CFR Cluj – U Cluj, se desfășoară luni, 13 martie, de la ora 20:30 pe stadionul „Dr. Constantin Rădulescu” din cartierul Gruia, fieful celor care poartă culorile alb-vișinii ale grupării feroviare, cea care de cinci ani încoace domină SuperLiga. Se vor lua măsuri de ordine cu totul excepționale, știute fiind episoadele anterioare de scandalauri produse între suporterii celor două echipe.

ADVERTISEMENT

Conducerea CFR-ului a luat hotărârea de a pune la dispoziția suporterilor „alb-negri” un număr de 3000 de bilete, evident toate în același sector de stadion. Oficialii din Gruia spun că orice alt susținător al Universității care nu va veni în mod organizat își va asuma posibilele probleme pe care le-ar putea avea cu fanii CFR-ului, care, evident, vor fi prioritari.

Cine transmite la TV partida CFR Cluj – U Cluj

Partida CFR Cluj – U Cluj, cel mai tare meci al ultimei etape, 30, din sezonul regulat, prin orgoliile uriașe aruncate în joc, se joacă luni, 13 martie, de la ora 20:30, pe stadionul feroviarilor, „Dr. Constantin Rădulescu”. Ea va fi transmisă în direct pe posturile Digi Sport 1, Orange Sport 1 și Prima Sport 1. O mai puteți urmări dacă intrați pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

Vestea bună pentru suporterii celor două echipe este că luni, 13 martie, va fi o vreme frumoasă, cu cerul mai mult senin pe toată durata zilei. doar înnorări trecătoare, fără a produce însă și ploaie. La ora amiezii vor fi 11 grade, iar la ora meciului, ora 20:30, vor fi în jur de 5 grade. Bucureșteanul Marcel Bîrsan va împărți dreptatea în acest derby al orașului de pe Someș.

Ce absențe există în derbyul CFR Cluj – U Cluj

Dan Petrescu este în continuare nemulțumit de randamentul atacanților și mult trâmbițata legitimare a fostului star Premier League, brazilianul Jo, s-ar putea să nu mai aibă loc după ce a văzut că jucătorul are cam multe kilogram în plus și nu a mai făcut de multă pregătire. La derby-ul cu „Șepcile roșii”, singurul absent va fi atacantul Maglica, aflat la ultima etapă de suspendare.

ADVERTISEMENT

Universitatea Cluj, care a reușit un spectaculos salt în clasament în urma evoluțiilor excelente din ultimele partide, urcând până pe locul 9, nu se va putea baza la acest meci pe aportul a doi titulari, Alex Chipciu și portughezul Ze Gomes, ambii fiind împrumutați de la CFR. De asemenea, va lipsi mijlocașul Simion, care este suspendat.

Cote la pariuri la jocul CFR Cluj – U Cluj

O fi derby de Cluj, dar pentru casele de pariuri doar cifrele vorbesc. Și ele arată o distanță mare în clasament între cele două echipe, 60 de puncte CFR, 34 pentru U Cluj, deci 26 de puncte diferență! De aceea, pentru ele CFR este clar favorită, la cota de 1,65, rivalii „alb-negri” primind cota 5,75 pentru a răsturna toate aceste calcule. 2,30 este cota pentru șansă dublă „X2” și 1,70 pentru un gol înscris de echipa lui Ioan Ovidiu Sabău.

ADVERTISEMENT

În turul acestui sezon, U revenind în SuperLiga după șapte ani, CFR s-a impus cu 2-1 pe Cluj Arena, goluri Deac și plecatul Malele, respectiv Romario Pires din penalty în ultimul minut. În 2014, am consemnat ultimul succes al studenților în Gruia, scor 2-1, dar între 2007 și 2014 au fost trei succese feroviare, un egal și acel eșec.

ADVERTISEMENT