News

CFR, o nouă zi cu probleme. Două locomotive stricate și un fir de contact rupt. Unde au avut loc avariile

Două locomotive CFR s-au stricat sâmbătă, 31 iulie. De asemenea, un fir de contact rupt a creat complicații pe o rută.
31.07.2021 | 14:06
CFR, o nouă zi cu probleme. Două locomotive stricate și un fir de contact rupt. Unde au avut loc avariile
CFR, o nouă zi cu probleme. Două locomotive stricate și un fir de contact rupt. Unde au avut loc avariile. Foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Două locomotive CFR, de la un tren de marfă și de la unul de călători, s-au stricat pe raza Regionalei Timișoara.

În cursul dimineții de sâmbătă, pe raza Regionalei CF Timișoara s-au întregistrat deranjamente tehnice, unul la locomotiva unui tren privat de marfă, între stațiile Zam-Câmpuri Suduc, și al doilea la locomotiva trenului de călători R 9165, în stația Caransebeș.

ADVERTISEMENT

Două locomotive CFR s-au stricat pe raza Regionalei Timișoara

„Din cauza defecțiunii trenului de marfă, între stațiile Zam – Câmpuri Surduc, trenul de călători IR 1991 a staționat temporar în gara Ilia, până la retragerea din linie curentă a garniturii de marfă, fiind reînscris în circulație cu o întârziere de 125 de minute.

Trenul R 9165, care circulă în relația Caransebeș – Reșița, își va relua circulația în scurt timp cu o locomotivă de ajutor”, a mai transmis CFR SA, conform Antena3.

ADVERTISEMENT

Avarii CFR. Fir de contact rupt pe calea ferată Coșna-Floreni

Un fir de contact a fost rupt sâmbătă pe calea ferată Coșna-Floreni, pe raza regionalei CFR Iași, iar circulația se va desfășura cu locomotive diesel.

Potrivit unui comunicat al CFR SA, mecanicul unui tren de marfă, aflat în circulație pe linia simplă Coșna-Floreni, de pe raza Regionalei Iași, a solicitat o locomotivă de ajutor din cauza ruperii pantografului locomotivei, în linie curentă.

Urmare acestui incident, firul de contact pe segmentul respectiv a fost rupt și el pe o lungime de circa 500 de metri.

ADVERTISEMENT

„Echipele de intervenție, aflate la fața locului, au retras trenul de marfă în stația Floreni, cu o locomotivă Diesel, fiind asigurat astfel gabaritul pentru circulația celorlalte trenuri cu tracțiune Diesel.

Din cauza avariilor majore înregistrate la sistemul de alimentare cu energie electrică, două trenuri de călători, care urmează să tranziteze zona respectivă, vor circula cu tractiune Diesel, astfel încât să fie asigurată continuitatea in graficul de circulație”, a anunțat CFR SA.

Trenurile IR 1833 (Iași – Cluj) și IR 1832 (Cluj – Galați) sunt cele două trenuri care vor circula cu tracțiune Diesel.

ADVERTISEMENT

După trecerea acestora, echipele de intervenție vor acționa cu două drezine pantograf pentru înlocuirea firului de contact rupt.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri