News

CFR vine în sprijinul elevilor! Ce decizie a anunțat compania

07.02.2021 | 15:12
CFR vine in sprijinul elevilor Ce decizie a anuntat compania
CFR Călători vine în ajutorul elevilor după redeschiderea școlilor. Sursa foto - EDUARD VINATORU / MEDIAFAX FOTO
ADVERTISEMENT

CFR vine în sprijinul elevilor începând cu data de 8 februarie, dată de la care se redeschis școlile. Astfel, pentru că toți copiii se pregătesc să meargă la cursuri, CFR Călători va introduce în circulație trenurile de navetă destinate transportului spre/dinspre localitățile cu centre de învățământ.

Este o listă întreagă a trenurilor Regio care vor fi introduse în circulație, o listă pe care o poți vedea AICI. Atenție! Purtarea mășii de protecție la bordul trenurilor CFR Călatorieste obligatorie pe toată durata călătoriei, precum și în zonele de așteptare a trenurilor – stații de cale ferată, peroane, săli de așteptare.

ADVERTISEMENT

Recomandăm elevilor procurarea abonamentelor din stațiile CFR sau procurarea online a biletelor de tren pentru a evita aglomerația la ghișee/casele de bilete.

CFR vine în sprijinul elevilor din data de 8 februarie

Întrucât este necesară verificarea/validarea calității de elev, ID-ul elevului se poate elibera doar în stațiile CFR prin crearea unui profil de utilizator și e valabil pe parcursul întregului an școlar: https://www.cfrcalatori.ro/comunicate/bilete-de-tren-online-pentru-studenti-si-elevi/

ADVERTISEMENT

De asemenea, CFR recomandă tuturor călătorilor procurarea biletelor din timp pentru a avea o predictibilitate a cererii de transport, inclusiv a persoanelor care au abonamente și autorizații și pentru a ne putea astfel dimensiona cât mai bine capacitatea trenurilor la numărul de locuri solicitat.

Biletele pot fi achiziționate de pe următoarele canale: online de pe www.cfrcalatori.ro; de la automatele de vânzare bilete din gări; și dacă nu este posibil altfel, direct de la casele de bilete din gări și distribuitori autorizați (agenții de turism), unde este recomandată păstrarea distanței față de celelalte persoane.

ADVERTISEMENT

Informații actualizate despre circulația trenurilor sunt disponibile la: 219521 – INFO CFR (trafic intern), numerele de telefon de la gările CFR sunt publicate pe www.cfrcalatori.ro la secțiunea INFORMAȚII TELEFONICE – https://www.cfrcalatori.ro/informatii-telefonice/

De asemenea, în aplicația TRENUL MEU (https://bilete.cfrcalatori.ro/ro-RO/Itineraries), introduceţi numărul exact al trenului în căsuţa indicată şi click pe Informații tren. Obtineţi informaţii în timp real despre opriri, întârzieri, minutele de staţionare în următoarea gară şi timpul estimat de sosire.

ADVERTISEMENT

Tottodată, informații se găsesc pe site-ul companiei www.cfr.ro unde sunt funcționale și actualizate permanent camerele web http://cfr.ro/index.php/component/content/article/2-uncategorised/4023-camere-web-2 din gările București Nord, Timișoara, Craiova, Brașov, Iași, Cluj Napoca și Constanța care indică ora de sosire/de plecare a trenurilor.

Societatea de Transport Feroviar de Călători CFR Călători S.A. este operatorul naţional feroviar de pasageri care efectuează transportul public de călători pe calea ferată. CFR Călători contribuie la libera circulaţie a persoanelor în interiorul şi în afara ţării, în condiții ecologice și de siguranță.

Politica pe care managementul companiei o promovează este de a furniza servicii de calitate de transport feroviar de pasageri, cu un angajament față de societate în sensul garantării accesibilității pentru toate categoriile de cetăţeni.

ADVERTISEMENT