Sport

Probleme pentru Chelsea înaintea duelului cu Lille din optimile Champions League. Ce au decis autoritățile franceze

Chelsea nu se va putea baza pe toți jucătorii din lot în manșa retur a duelului cu Lille. Autoritățile franceze le interzic nevaccinaților accesul pe teritoriul țării.
11.02.2022 | 17:39
Probleme pentru Chelsea inaintea duelului cu Lille din optimile Champions League Ce au decis autoritatile franceze
ADVERTISEMENT

Pandemia Covid-19 continuă să dea peste cap fotbalul din Liga Campionilor. Cum autoritățile franceze au înăsprit restricțiile de călătorie, interzicând accesul persoanelor nevaccinate, Chelsea nu va avea tot lotul la dispoziție pentru manșa tur a duelului cu Lille din optimile Ligii Campionilor.

Jucătorii nevaccinați nu vor putea intra în Franța. Thomas Tuchel: „Vom avea probleme”

Având în vedere că vorbim despre deținătoarea trofeului, gruparea londoneză era văzută drept favorită certă în prima rundă eliminatorie a acestei ediții, dar noile măsuri din Hexagon schimbă radical datele problemei. Chestionat pe marginea subiectului, Thomas Tuchel a lăsat de înțeles că jucătorii care au refuzat vaccinarea vor suporta consecințele.

ADVERTISEMENT

Ei sunt conștienți de lucrul acesta. La un moment dat, toți cei care nu sunt vaccinați se vor confrunta cu anumite consecințe.

Au greșit că nu s-au vaccinat? Nu sunt atât de sigur, pur și simplu nu știu, dar eu am decis pentru mine”, a spus tehnicianul german în urmă cu o lună, exprimându-și îngrijorarea cu privire la restricțiile din Franța, pe motiv că nu va avea la dispoziție „jucători cheie” ai echipei.

ADVERTISEMENT

Pentru moment, clubul nu le-a dezvăluit, însă, identitatea. Prima manșă din returul optimilor de finală ale Ligii Campionilor este programată miercuri, 16 martie, la ora 22:00, pe Stade Pierre-Mauroy din Lille.

Real Madrid se află în aceeași situație

Chelsea nu este singura echipă care întâmpină această problemă. Nici Real Madrid nu se va putea baza pe toate vedetele din lot în turul duelului cu PSG, care va avea loc marți, 15 februarie, la 22:00, pe „Parc des Princes”.

ADVERTISEMENT

Într-un punct de vedere oficial, UEFA subliniază că toate cluburile trebuie să se supună regulilor specifice din fiecare țară unde urmează să joace. Există și posibilitatea de a obține scutiri speciale, dar șansele ca aceste demersuri să aibă sorți de izbândă sunt aproape nule.

Și pentru că un necaz nu vine niciodată singur, Real Madrid s-ar putea vedea nevoită să abordeze duelul din optimile Ligii Campionilor fără Karim Benzema, accidentat încă de la sfârșitul lunii trecute. Carlo Ancelotti speră, însă, că-l va putea folosi măcar 60 de minute împotriva lui Messi și compania.

ADVERTISEMENT

În altă ordine de idei, Mauricio Pochettino s-a amuzat copios la cea mai recentă conferință de presă pe seama zvonurilor conform cărora starul francez ar putea ajunge la Paris.

Ei bine, în viața reală poți apela mereu la PlayStation (n.r. râde). Toți jucătorii mari ar avea loc aici.

Dar cel mai important lucru în fotbal este echilibrul. Să știi ce faci și când ai mingea, și când joci fără ea, așa că e nevoie de timp pentru a balansa cele două lucruri”, a declarat antrenorul argentinian.

ADVERTISEMENT