News

China a anunțat un singur caz de infectare cu coronavirus în ultima zi. SUA, la polul opus cu peste 36 de mii

02.05.2020 | 09:25
China a anuntat un singur caz de infectare cu coronavirus in ultima zi SUA la polul opus cu peste 36 de mii
ADVERTISEMENT

China, prima țară lovită de pandemie, a anunțat un singur caz de infectare cu coronavirus în prima zi a lunii mai. Autoritățile de la Beijing anunță că și acest infectat este o persoană venită de afară

China a anunțat un singur caz de infectare cu coronavirus în ultima zi

Odinioară țara cel mai greu afectată de pandemia de COVID-19, China răsuflă ușurată în această perioadă grea pentru majoritatea țărilor de pe Mapamond. Oficialii chinezi au raportat un singur nou caz de coronavirus pentru 1 mai, în scădere de la 12 infectări cu o zi mai devreme, anunță Reuters.

ADVERTISEMENT

Comisia Națională de Sănătate de la Beijing a mai anunțat că unicul caz de vineri este unul de import, adică o persoană revenită în China recent de peste hotare.

Pentru mai multe zile din ultima lună, China a avut, vineri, o nouă raportare în care nu a fost semnalat niciun caz local de infectare, ceea ce înseamnă că transmiterea comunitară este practic zero.

ADVERTISEMENT

Pe lângă acest unic caz, Serviciul de Sănătate a mai informat despre 20 de noi cazuri asimptomatice înregistrate vineri, în scădere faţă de 25, raportate pentru ziua precedentă. Bilanțul total al cazurilor confirmate oficial a ajuns la 82.875. Numărul total al morţilor a rămas neschimbat (4.633).

În raport cu jumătatea lui februarie, când noile contaminări se numărau cu miile în fiecare zi, contagiunea a fost practic stopată în China, ţară de unde a pornit pandemia.

ADVERTISEMENT

SUA, la capătul opus în aceste zile

Dacă cei din China se pregătesc să spună că au scăpat definitiv de coronavirus, la polul opus al pandemiei avem Statele Unite ale Americii.

Numai în ultimele 24 de ore, autoritățile de peste ocean au raportat peste 36.000 de infectări noi. Numărul deceselor a fost din nou unul uriaș: 1.897.

ADVERTISEMENT

În total, 1.131.000 de americani au fost raportați a avea coronavirus de la startul pandemiei. Numărul celor decedați a ajuns la 65.700.

ADVERTISEMENT