ADVERTISEMENT
News

China refuză să colaboreze cu experții OMS. Specialiștii vor să afle cauza pandemiei

Autor: Flaviu Popa | 13.02.2021 | 16:32
China refuză să colaboreze cu experții OMS. Specialiștii vor să afle cauza pandemiei
Gestionarea pandemiei în Wuhan, „o mizerie”. Foto: Hepta

China refuză sub orice formă să ofere echipei OMS datele neprelucrate despre primele cazuri de Covid-19 din Wuhan.

ADVERTISEMENT

Astiaticii pun bețe în roate anchetei desfășurate de echipa de experți a Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), care investighează originea pandemiei de Covid-19.

Informația a fost oferită de către un membru al misiunii OMS, care s-a plâns agenției Reuters că asiaticii le pun bețe în roate.

ADVERTISEMENT

China pune bețe în roate misiunii OMS

Experții OMS au cerut informații neprelucrate în cazul a 174 de pacienți diagnosticați cu Covid-19 în faza incipientă a pandemiei din Wuhan, în decembrie 2019, însă tot ce a primit a fost un rezumat, conform lui Dominic Dwyer, expert australian în boli infecțioase.

Datele acestea ar avea în mod normal caracter anonim, însă ar conține detalii precum întrebările adresate pacienților, răspunsurile lor și modul în care acestea au fost analizate.

ADVERTISEMENT

Datele sunt foarte importante în contextul în care doar jumătate din cei 174 de pacienți au fost expuși pieței Huanan din Wuhan, unde a fost descoperit inițial noul coronavirus.

„Din acest motiv am continuat să cerem aceste informaţii. De ce acest lucru nu se întâmplă, nu pot comenta. Fie este vorba despre ceva politic, fie este vorba despre timp sau este dificil… Însă dacă există alte motive pentru care aceste informaţii nu sunt disponibile, nu ştiu. Se pot face doar speculaţii”, a explicat expertul OMS.

ADVERTISEMENT

Lumea așteaptă cu sufletul la gură concluzia misiunii OMS, mai ales că există teorii ale conspirației care susțin că virusul ar fi fost creat într-un laborator secret. Cu toate acestea, reprzentanții OMS au declarat zilele trecute că sunt șanse mici ca virusul să fie creat artificial într-un laborator.

Cel mai plauzibil scenariu e că boala a ajuns la om printr-un animal intermediar care nu a fost momentan identificat. Cel mai probabil acest animal era comercializat în piața din Wuhan.

ADVERTISEMENT
Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!