News

China s-a săturat de amenințările Statelor Unite ale Americii: „Vom adopta un răspuns ferm!”

21.05.2020 | 21:21
China sa saturat de amenintarile Statelor Unite ale Americii Vom adopta un raspuns ferm
ADVERTISEMENT

China s-a săturat de amenințările Statelor Unite ale Americii și este pregătită să ia măsuri împotriva Washingtonului dacă americanii vor sancționa Beijingul pentru presupusa „vină” pe care asiaticii o poartă referitor la izbucnirea pandemiei de coronavirus.

Chinezii s-au săturat de amenințările americanilor și promit un răspuns pe măsură

China este pregătită să ia măsuri de „retorsiune” dacă Congresul SUA va adopta sancțiuni împotriva Beijingului.

ADVERTISEMENT

“Ne opunem în mod ferm acestor proiecte de lege şi vom adopta un răspuns ferm şi măsuri de retorsiune”, a avertizat purtătorul de cuvânt al Adunării Naționale Populare, Zhang Yesui.

Conform stiripesurse, senatorii republicani i-au prezentat lui Donald Trump un proiect de lege care i-ar oferi președintelui american puterea de a impune sancțiuni împotriva Chinei, dacă astiaciii nu vor furniza „un raport complet” privind pandemia de Covid-19.

ADVERTISEMENT

Noul coronavirus a apărut, oficial, la finele anului 2019 în orașul Wuhan, însă americanii îi acuză pe chinezi că ar fi știut de această boală cu două luni înainte de a prezenta primele date concrete.

Așadar, chinezii sunt responsabili pentru că nu le-au permis țărilor lumii să se pregătească corespunzător de un pericol iminent.

ADVERTISEMENT

Donald Trump e convins că asiaticii au „scăpat” virusul dintr-un laborator din Wuhan

Mai mult, Donald Trump este convins că virusul a „scăpat” dintr-un laborator chinez, lucru negat de autoritățile de la Beijing.

Chinezii le transmit americanilor să nu mai considere China țap ispășitor, în condițiile în care epidemia de coronavirus face ravagii în SUA, țară care pare incapabilă să oprească răspândirea bolii.

ADVERTISEMENT

Nu este nici responsabil, nici moral să ascunzi propriile probleme acuzându-i pe alţii. Nu vom accepta niciodată urmăriri judiciare nejustificate, nici cereri de despăgubire“, au răspuns chinezii.

Chinezii ar fi oprit răspândirea bolii în interiorul țării, fiind raportate puțin sub 84.000 de cazuri, însă conspiraționiștii cred că cifra reală de infectări depășește 650.000.

Totodată, asiatiici au carantinat zilele trecute peste 100 de milioane de oameni după ce în provincia Jilin au fost înregistrate 34 de noi cazuri de Covid-19.

ADVERTISEMENT