News

Încă un oraș din China a fost închis, de teama noului coronavirus. Oamenii vorbesc deja despre „noul Wuhan”

19.05.2020 | 19:54
Inca un oras din China a fost inchis de teama noului coronavirus Oamenii vorbesc deja despre noul Wuhan
ADVERTISEMENT

Shulan are toate șansele să devină „noul Wuhan”, orașul de 700.000 de locuitori din nord-estul Chinei fiind băgat în carantină totală.

Shulan se transformă în noul Wuhan. Chinezii se tem de al doilea val de coronavirus

Shulan este extrem de aproape de granița cu Coreea de Nord, dar și de Vladivostok, oraș rusesc. Autoritățile au decis să carantineze Shulanul și să impună mai multe măsuri drastice.

ADVERTISEMENT

Conform The Guardian, Shulan este considerat focar de infecție cu Covid-19. Autoritățile au blocat toate ieșirile din oraș, au închis școlile și magazinele, iar întâlnirile de orice fel au fost interzise.

Mai mult, transportul public a fost suspendat, în timp ce oamenii au voie să trimită un singur membru al familiei la cumpărături, la fiecare două zile.

ADVERTISEMENT

Cu toate că multe zone din China au început să relaxeze măsurileimpuse pe durata pandemiei de coronavirus, în Shulan au fost identificate 34 de noi cazuri în ultimele 24 de ore, motiv de îngrijorare pentru autorități.

Oficial, China a înregistrat momentan 82,960 de cazuri de infectare cu noul coronavirus. Neoficial, americanii i-au acuzat pe asiatici că au ascuns apropximativ 600.000 de cazuri.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, lucrurile par a se fi calmat în China, cu toate că lumea occidentală îi acuză pe chinezi că ar fi responsabili pentru pandemia de coronavirus de la nivel mondial.

Wuhan a revenit la normal, însă chinezii așteaptă al doilea val de Covid-19

Orașele încep să „respire”, iar în Wuhan oamenii și-au reluat vechile vieți, desigur respectând în continuare o serie de reguli de distanțare socială. Cu toate acestea, cazul Shulan arată că situația nu este momentan sub control, iar un al doilea val de coronavirus poate lovi oricând Beijingul.

ADVERTISEMENT

Virusologii avertizează constant omenirea că al doilea val va lovi cu siguranță, însă puțină lume știe când și cum se va manifesta. Pesimiștii cred că al doilea val va fi mult mai puternic și va pune în dificultate omenirea mai mult decât a făcut-o în acest an, în timp ce optimiștii sunt siguri că al doilea val va fi irelevant pentru că boala va deveni o simplă răceală fără nicio putere.

ADVERTISEMENT