Sport

Chindia a primit punctele înapoi de la FRF. Câte locuri urcă în clasament

Chindia Târgoviște și-a primit înapoi cele 2 puncte de penalizare cu care fusese sancționată din cauza neplății datoriilor financiare către portarul Cătălin Căbuz.
25.10.2023 | 19:05
Chindia a primit punctele inapoi de la FRF Cate locuri urca in clasament
Comisia de Disciplină și Etică din cadrul FRF a hotărât să revină asupra deciziei prin care sancționa cu 2 puncte echipa Chindia Târgoviște pentru datorii la portarul Cătălin Căbuz. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT
25-10-2023
16:06

Chindia și-a primit punctele înapoi

Comisia de Disciplină și Etică din cadrul FRF a hotărât să revină asupra deciziei prin care sancționa cu 2 puncte echipa Chindia Târgoviște pentru datorii la portarul Cătălin Căbuz.

Gruparea dâmbovițeană a cerut revizuirea cazului după ce a stins datoria către Căbuz chiar în ziua depunctării, însă banii au intrat cu întârziere iar cei de la club nu au putut trimite dovada la Comisie în timp util.

”AFC Chindia Târgoviște vs. Căbuz Cătălin Vasile – Revizuire împotriva încheierii din 18.10.2023, pronunțată în dosarul nr. 18/CDE/2023 – În temeiul art. 121 alin.1 din RD, admite cererea de revizuire și dispune anularea încheierii din 18.10.2023, pronunțată în dosarul 18/CDE/2023”, este decizia publicată pe site-ul oficial al LPF.

Odată cu cele 2 puncte reprimite, Chindia Târgoviște acumulează 13 puncte și urcă de pe locul 13 până pe poziția a 10-a. În acest moment, dâmbovițenii sunt la 3 puncte în spatele ultimului loc care asigură participarea în play-off.

Aflată în Liga 2, Chindia Târgoviște se confruntă cu probleme financiare. Echipa pregătită momentan de Vasile Miriuță îi datorează bani fostului portar Cătălin Căbuz. Acesta a stat între buturile echipei timp de două sezoane. 2021-2022 și 2022-2023 sunt anii petrecuți de Căbuz la Târgoviște.

Chindia Târgoviște a fost penalizată cu 2 puncte din cauza datoriilor către Cătălin Căbuz

În vârstă de 27 de ani, Cătălin Căbuz aparține de CFR Cluj, dar a fost cedat sub formă de împrumut la Hermannstadt, formație pentru care a apărat de 6 ori în acest sezon de Superligă.

ADVERTISEMENT

Fostul portar al Chindiei i-a reclamat pe aceștia pentru neplata salariului. Căbuz a avut câștig de cauză în acest duel, iar echipa pregătită de Vasile Miriuță este bună de plată. Pe lângă obligația de a plăti restanțele, Târgoviște a mai primit două sancțiuni.

”Neexecutare Hotărâre CNSL – În temeiul art. 85.1.b din RD, se sancționează clubul AFC Chindia Târgoviste cu interzicerea dreptului de a transfera și/sau legitima jucători în calitate de club cesionar și i se vor scădea puncte.

ADVERTISEMENT

Scăderea de puncte se aplică celor acumulate în campionatul de categoria cea mai ridicată, urmând ca, la fiecare 15 zile calendaristice de întârziere de plată, echipei în cauză să i se scadă câte două puncte, respectiv, pentru perioada 28.09.2023 – 13.10.2023, s-au scăzut două puncte. Termen 1.11.2023”, a hotărât Comisia.

Chindia nu are voie să facă transferuri

Chindia Târgoviște a fost penalizată cu două puncte și coboară în clasament până pe locul 11. Astfel, Concordia Chiajna, CSA Steaua și Târgu Jiu vor trece în fața echipei lui Miriuță în clasamentul Ligii secunde.

ADVERTISEMENT

Formația din Târgoviște a primit și interdicție la transferuri. Pedeapsa va rămâne valabilă până în momentul în care Cătălin Căbuz își va primi toți banii datorați. Echipa va continua să primească o penalizare de două puncte o dată la două săptămâni, pâna la plata datoriei.

Cătălin Căbuz a evoluat timp de două sezoane pentru Chindia Târgoviște. Portarul în vârstă de 27 de ani a îmbrăcat tricoul echipei de 64 de ori. Până să evolueze pentru Târgovilte, Căbuz a bifat două sezoane pentru Farul lui Gheorghe Hagi.

ADVERTISEMENT

Cu această penaliare, șansele formației din Târgoviște de a spera la promovare se diminuează. Cu 11 puncte în clasament, Chindia ajunge la 10 lungimi distanță de liderul Unirea Slobozia. Slobozia este singura formație neînvinsă din eșalonul secund cu 6 victorii și 3 remize.

ADVERTISEMENT