Sport

Vasile Miriuţă e noul antrenor al Chindiei. Se bate la promovarea în primul eșalon

Vasile Miriuță a revenit pe banca tehnică după o perioadă de pauză de trei luni. În urmă cu un an, tehnicianul declara că este scârbit de antrenorat.
19.08.2023 | 06:43
Vasile Miriuta e noul antrenor al Chindiei Se bate la promovarea in primul esalon
Vasile Miriuță este noul antrenor al Chindiei Târgoviște. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

Vasile Miriuță este oficial noul antrenor al Chindiei Târgoviște. Anunțul a fost făcut de Andrei Cordoş, președintele Chindiei Târgoviște, în cadrul unei conferințe de presă. Fostul tehnician de la CFR Cluj sau Dinamo a declarat în urmă cu un an că e scârbit de antrenorat.

Vasile Miriuță, noul antrenor al Chindiei Târgoviște. Se bate la promovarea în prima ligă

Vasile Miriuță i-a luat locul în postura de antrenor principal la Chindia Târgoviște lui Dragoș Militaru, care a fost demis la doar două luni distanță după ce a preluat echipa. În primele două etape din campionat, Chindia Târgoviște, retrogradată în eșalonul secund la finalul sezonului trecut, a remizat cu Steaua (1-1) și CSM Slatina (0-0).

ADVERTISEMENT

„Am oficializat deja despărţirea de Dragoş Militaru pe cale amiabilă, iar din acest moment noul antrenor principal este Vasile Miriuţă. Din punctul meu de vedere, am încercat de când am venit să facem lucrurile aşa cum ne-am propus.

În mare parte am reuşit, au fost şi unele probleme pe care le reglăm din mers”, a declarat Andrei Cordoș, președintele Chindiei Târgoviște. Vasile Miriuță va debuta pe bancă la duelul Chindia Târgoviște – Gloria Buzău, marți, 22 august, ora 19:00, în etapa a 3-a.

ADVERTISEMENT

Vasile Miriuță este familiar cu lotul noii sale echipe: „Pe unii dintre jucători îi cunosc”

Principalul obiectiv al lui Vasile Miriuță este să o readucă pe Chindia Târgoviște în cel mai tare campionat de fotbal din România. Ultima oară, antrenorul de 54 de ani a pregătit-o pe Minaur Baia Mare, cu care a retrogradat în Liga a 3-a și cu care se află în litigiu.

„Cunosc cât de cât lotul (n.r. Chindiei), sunt jucători care au jucat anul trecut şi în prima divizie, pe unii dintre ei îi cunosc, pe Marc şi pe Moldoveanu i-am antrenat acum câţiva ani când erau şi ei mai tineri şi eu mai tânăr. Aşa, în mare parte parte, cunosc lotul. 

ADVERTISEMENT

“Asta nu depinde de mine (n.r. dacă va transfera jucători), hotărăşte conducerea ce jucători vor mai veni. Bineînţeles ne vom consulta, dar aştept în următoarele zile să cunosc şi eu lotul cât mai bine şi să vedem dacă mai avem nevoie de un jucător, doi şi pe ce post”, a declarat Vasile Miriuță.

Miriuță revine pe banca tehnică! În urmă cu un an declara că e scârbit de antrenorat

În iulie 2022, Vasile Miriuță a avut un discurs vehement prin care și-a exprimat intenția de a se retrage din antrenorat. Tehnicianul a refuzat la acea vreme o ofertă de a antrena în prima ligă. „Vă dau cuvântul meu de onoare, am avut o ofertă de la o echipă de prima ligă, dar nu mai vreau să antrenez.

ADVERTISEMENT

Mi s-a făcut scârbă. Am pus suflet şi la Sibiu (n.r. – la Hermannstadt), am pus peste tot, dar nu mai vreau, gata, sunt scârbit”, a spus Vasile Miriuță. De-a lungul carierei, Vasile Miriuță le-a antrenat pe Energie Cottbus U19, Energie Cottbus 2, Ceahlăul Piatra Neamț, CFR Cluj (două mandate), Gyor, ASA Târgu Mureș, Energie Cottbus, Concordia Chiajna, Dinamo, FC Hermannstadt (două mandate) și Kisvarda.

ADVERTISEMENT