News

Chinezii vând un vaccin experimental anti-COVID la preț de nimic

17.10.2020 | 17:37
Chinezii vand un vaccin experimental antiCOVID la pret de nimic
ADVERTISEMENT

Doar 60 de dolari trebuie să scoată din buzunare locuitorii unui oraș din China, țara de origine a noului coronavirus, pentru a primi vaccinul experimental dezvoltat de compania Sinovac Biotech. Pentru moment, acesta este accesibil, însă, doar lucrătorilor esențiali și persoanelor aflate în categoriile de risc.

De altfel, a început deja vaccinarea celor care activează în sectorul medical. În comunicatul transmis în cursul zilei de sâmbătă, 17 octombrie se arată, totodată, că dozele CoronaVac vor costa 200 de yuani (29,75 dolari) fiecare.

ADVERTISEMENT

Nu este clar, însă, dacă prețurile anunțate includ și subvenții. În schimb, autoritățile ezită să furnizeze date cu privire la potențialele vaccinuri anti-COVID-19 pe care le au în dezvoltare în momentul de față.

 Un vaccin anti-COVID este vândut cu 60 de dolari în China

Sinovac se află momentan în ultimele faze ale testării clinice în Brazilia, Indonezia și Turcia, iar compania susține că rezultatele intermediare ale datelor din Faza III de testare vor fi disponibile în luna noiembrie.

ADVERTISEMENT

Bio Farma, compania din Indonezia care semnat un contract pentru 40 de milioane de doze de vaccin Sinovac, informează că acesta va costa aproximativ 13,6 dolari per doză de îndată ce va ajunge pe teritoriul statului sud-asiatic.

Vladimir Putin susține că Rusia a dezvoltat al doilea vaccin anti-COVID-19

În altă ordine de idei, chiar dacă a fost criticat de experți sanitari din toate colțurile lumii, Vladimir Putin nu are de gând să renunțe până când Rusia va pune capăt pandemiei de coronavirus. Și pentru a-i convinge pe „necredincioși” că tratează cu maximă seriozitate misiunea pe care și-a asumat-o public, președintele a anunţat miercuri seara cel de-al doilea vaccin anti-COVID-19.

ADVERTISEMENT

Centrul de Stat pentru Cercetări Biotehnologice din Novosibirsk a înregistrat astăzi al doilea vaccin pentru coronavirus, care se numește EpiVakKorona.

Este, fără îndoială, un obiectiv important pe care l-ați atins, dragi prieteni. Vă mulțumesc mult pentru munca, eforturile și talentul vostru”, a declarat președintele Vladimir Putin în cadrul unei conferințe de presă.

ADVERTISEMENT

În schimb, compania Johnson and Johnson a întrerupt testele vaccinului pe care îl dezvoltă, după ce unul dintre voluntari s-a îmbolnăvit. În momentul de față nu este clar, însă, dacă persoana respectivă a primit vaccinul sau doar un placebo, așa că simptomele ar putea să nu aibă drept cauză infecția cu virusul SARS-COV-2.

ADVERTISEMENT