News

Chirurgul de la Floreasca acuzat că și-a atacat un coleg este soțul unei consiliere a lui Klaus Iohannis

S-a aflat cine este chirurgul de la Spitalul Floreasca acuzat că și-a atacat un coleg în timpul operației. Vorbim de soțul unei consiliere a lui Klaus Iohannis.
15.03.2024 | 15:42
Chirurgul de la Floreasca acuzat ca sia atacat un coleg este sotul unei consiliere a lui Klaus Iohannis
Cine este chirurgul de la Spitalul Floreasca acuzat că și-a atacat un coleg: Sorin Păun, soțul unei consiliere a lui Klaus Iohannis. Sursa foto (descriptiv): hepta.ro
ADVERTISEMENT

Apar informații noi în legătură cu chirurgul de la Spitalul Floreasca acuzat că, în timpul unei operații, și-a atacat un coleg. Vorbim de soțul unei consiliere a președintelui Klaus Iohannis.

Cine este chirurgul de la Spitalul Floreasca acuzat că și-a atacat un coleg: Sorin Păun, soțul unei consiliere a lui Klaus Iohannis

În cursul acestei săptămâni, un cunoscut chirurg de la Spitalul Floreasca a fost pus sub acuzare de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1. Acesta este acuzat de săvârșirea infracțiunii de purtare abuzivă.

ADVERTISEMENT

În urmă cu patru ani, chiar în timpul unei operații la o pacientă de 86 de ani, diagnosticată cu tumoră la colon şi care avea şi virusul hepatitei C, chirurgul Sorin Păun, șef de secție la Spitalul Floreasca, şi-a atacat doi colegi ”într-un acces de furie”.

Dat fiind faptul că pacienta era pozitivă pentru virusul VHC (hepatită tip C), un medica atacat a raportat evenimentul responsabilului de medicina muncii. Ulterior, a fost îndrumat către Institutul de Boli Infecţioase Matei Balş pentru prescrierea unui tratament profilactic.

ADVERTISEMENT

Vineri, 15 martie 2024, au apărut informații în legătură cu chirurgul Sorin Păun. Acesta ar fi soțul consilierului prezidențial Diana Loreta Păun. Sorin Păun este și șef de secție la Spitalul Floreasca, scrie G4Media.

Conform informațiilor publice prezentate pe site-ul Administrației Prezidențiale, Dr. Diana Loreta Păun a fost numită Consilier de Stat la data de 1 iunie 2015. Apoi, din 23 decembrie 2019 ocupă funcția de Consilier Prezidențial.

ADVERTISEMENT

Dr. Diana Loreta Păun (n. 1968) este absolventă a Facultăţii de Medicină şi doctor în Medicină a Universității de Medicină şi Farmacie ‘Carol Davila’ din Bucureşti. Este medic primar endocrinolog și conferențiar universitar la Disciplina Endocrinologie a Universității de Medicină și Farmacie ‘Carol Davila’.

A lucrat în cadrul Institutului Național de Endocrinologie C.I.Parhon ca medic, cercetător, cadru didactic, iar în perioada 2006-2015 ca manager”, conform Presidency.ro.

ADVERTISEMENT

În declarația de avere a Dianei Păun din anul 2023, care este prezentă tot pe site-ul Administrației Prezidențiale, apare și rubrica dedicată veniturilor soțului Sorin Constantin Păun. Acesta figurează ca salariat la Spitalul Floreasca.

ADVERTISEMENT