News

Chirurg de la Floreasca, cercetat penal. În timpul operaţiei şi-a atacat un coleg cu un instrument scos din plaga unei paciente

Un chirurg de la Spitalul Floreasca, urmărit penal pentru purtare abuzivă. Și-a înțepat un coleg cu un instrument, în timpul unei operații.
15.03.2024 | 11:34
Chirurg de la Floreasca cercetat penal In timpul operatiei sia atacat un coleg cu un instrument scos din plaga unei paciente
Chirurg de la Floreasca, cercetat penal. Foto (descriptiv) Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Un chirurg de la Spitalul Floreasca este cercetat penal, după ce și-a atacat un coleg în timpul unei operații. Cazul a avut loc în martie 2020, la secția Chirurgie II. Mai mulți medici au fost martori la scena șocantă.

Medic chirurg de la Spitalul Floreasca, cercetat penal

Într-un acces de furie, șeful secției, Sorin Păun, a scos electrocauterul din plaga unei paciente și a înțepat un alt medic. Totul s-a întâmplat în timpul unei operații, iar pacienta respectivă era infectată cu hepatita C.

ADVERTISEMENT

De altfel, chirurgul și-a jignit colegii din echipa care participa la operație, înaintea producerii incidentului. Medicul atacat s-a ales cu răni, pentru care a avut nevoie de îngrijiri medicale. Acum, doctorul agresiv este urmărit penal.

„În timp ce efectua o intervenţie chirurgicală asupra unei paciente, în calitate de medic chirurg la Secţia Chirurgie II din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă Bucureşti, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, inculpatul a adresat injurii şi expresii jignitoare medicilor din cadrul echipei operatorii.

ADVERTISEMENT

Pe parcursul intervenţiei chirurgicale, inculpatul a înţepat cu electrocauterul scos din plaga pacientei un medic din echipa operatorie, provocându-i leziuni.

Au necesitat 1-2 zile de îngrijiri medicale”, transmite Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti. Mai mult, având în vedere că femeia operată era diagnosticată cu o afecțiune virală, bărbatul a fost supus unui tratament profilactic.

ADVERTISEMENT

„Întrucât pacienta era pozitivă pentru virusul VHC (hepatită tip C), persoana vătămată a raportat evenimentul responsabilului de medicina muncii, fiind îndrumată către Institutul de Boli Infecţioase Matei Balş pentru prescrierea unui tratament profilactic”, adaugă reprezentanții Parchetului.

Chirurgul Sorin Păun nu ar fi fost la primul incident

Sorin Păun este cercetat penal pentru purtare abuzivă. În 2020, 16 medici din cadrul spitalului au cerut să fie efectuată o anchetă. De asemenea, ei solicitau luarea unor măsuri în ceea ce îl privește pe medicul Păun.

ADVERTISEMENT

Potrivit colegilor chirurgului de la Floreasca, acesta nu se afla la primul incident de acest fel. Alți trei rezidenți ar fi fost agresați fizic și verbal de medicul Sorin Păun, relata Libertatea, la vremea respectivă.

ADVERTISEMENT