ADVERTISEMENT
News

Chirurgul Mircea Beuran a ajuns la spital, infectat cu Covid-19. „Are nevoie de oxigen”

Autor: Flaviu Popa | 29.09.2020 | 15:30
Chirurgul Mircea Beuran a ajuns la spital, infectat cu Covid-19. „Are nevoie de oxigen”
Chirurgul s-a infectat cu Covid-19. Foto: Hepta

Medicul chirurg Mircea Beurean, fostul președinte al Senatului Universității de Medicină şi Farmacie din Bucureşti este internat în spital.

ADVERTISEMENT

Bărbatul trimis în judecată pentru că ar fi primit de la un medic bani și bunuri în valoare de peste 10.000 de euro s-a îmbolnăvit cu Covid-19 și a ajuns internat la Institutul „Matei Balș” din București.

Potrivit Antena 3, Beuran primește oxigen pentru a putea respira mai ușor, însă nu a fost intubat, deși forma de infectare cu Covid-19 nu este ușoară.

ADVERTISEMENT

Mircea Beuran e internat în spital cu Covid-19

Conform sursei citate, medicul nu a ajuns la Terapie Intensivă, însă este supravegheat de medici. „Este internat la Institutul Matei Balș din București. Nu este la Terapie Intensivă, intubat, dar este pe tratament cu oxgen”, anunță Antena 3.

Chirurgul a fost prezent recent la lansarea unui volum de texte conspiraționiste și propagandistice intitulat „Covid, Colivia noastră”, alături de alți academicieni, scriitori sau doctori.

ADVERTISEMENT

Mircea Beuran, trimis în judecată pentru că ar fi luat mită

Mircea Beuran a captat atenția tuturor în luna aprilie, atunci când a fost acuzat că a luat bani pentru a asigura obținerea unui post de asistent universitar.

Fapta ar fi fost comisă în 18 decembrie 2018, când a primit diferite bunuri din partea unui medic în schimbul angajării ca asistent universitar la UMF București.

ADVERTISEMENT

Concret, inculpatul ar fi primit banii respectivi în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu, relative la ocuparea de către martor a unui post de asistent universitar pe perioadă determinată (în specialitatea chirurgie generală în cadrul UMF ‘Carol Davila’ Bucureşti), îndatoriri ce puteau fi realizate de către inculpat prin oricare din actele care intrau în competenţa sa, în oricare din calităţile sale menţionate anterior”, se arată într-un comunicat al DNA.

Procurorii au dispus impunerea sechestrului pe suma de 10.007 euro, dintr-un cont bancar ce aparține chirurgului Beuran. Dosarul va fi judecat la Tribunalul București, în timp ce Beuran a fost plasat sub control judiciar.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!